Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., ο Δήμος, ΔΕΝ είναι τσιφλίκι σας !

Αναδημοσίευση από εδώ.
Πληροφορηθήκαμε από τον κ. Δημήτριο Σουλιώτη (υπεύθυνο του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα-ΚΙΦΒ και της συλλογικότητας Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα) ότι, τον μήνα Σεπτέμβριο υπήρξε κατάθεση αιτήματος, από 40 και πλέον πολίτες, για συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, του θέματος των οικονομικών του δήμου Βύρωνα. 
Αίτημα το οποίο όμως δεν συζητήθηκε, παρότι το άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι, το Δ.Σ. συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό, από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεσή τους!

Για ακόμη μία φορά, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (που παρεμπιπτόντως, επανεξελέγη ομόφωνα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους) εκθέτουν τον δήμο με τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις τους.

Ας τους υπενθυμίσουμε το Άρθρο 14
Δημοσιότητα – Αναφορές και Προτάσεις
Πληροφόρηση Δημοτών και Κατοίκων
1. Δημότες και κάτοικοι που έχουν ειδικό έννομο συμφέρον, μετά από αίτησή τους, λαμβάνουν κυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων πρακτικών και αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Σε περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων, τίθενται τα παραπάνω στοιχεία σε πλήρη γνώση των αιτούντων για ενημέρωσή τους.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.
3. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων, αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεσή τους.
Παραθέτουμε το αίτημα των πολιτών:


ΑΙΤΗΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 2002 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Προς Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

Κύριε Πρόεδρε, 

παρακαλούμε όπως μέσα στον μήνα Οκτώβρη του 2018 φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση το εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης των πρώην νομικών προσώπων (ν.π) δηλ. του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» (Π.Κ.Δ.Β) και του «Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα» (ΑΟΔΒ), τα οποία, όπως είναι γνωστό, αργότερα, ενσωματώθηκαν στον ενιαίο «Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα» (ΟΠΑΔΒ).
Η συζήτηση την οποία ζητούμε αφορά την έρευνα της όλης οικονομικής διαχείρισης αυτών των οργανισμών για την περίοδο 2002 μέχρι και σήμερα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε, επίσης, ότι ενώ είναι γνωστά στους κατοίκους του Βύρωνα τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα, τα οποία σημάδεψαν τις δημοτικές περιόδους της προηγούμενης δημοτικής αρχής και τα οποία, αν και καταγγέλθηκαν από τον ίδιο τον σημερινό Δήμαρχο κ. Κατωπόδη στον πρώτο δημόσιο οικονομικό απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής, ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει διαταχθεί από τον Δήμο καμιά απολύτως σχετική έρευνα, δεν προκλήθηκε καμιά απολύτως σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αίτια, τους υπεύθυνους, τις συγκεκριμένες παραβιάσεις του δημόσιου λογιστικού, την εξειδίκευση και την συγκεκριμενοποίηση των μεγάλων αυτών οικονομικών ελλειμμάτων και την οικονομική, τελικά χρεοκοπία του Δήμου καθώς και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, η οποία αποτελεί δημοκρατικό χρέος της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζουμε, σχετικά με τα οικονομικά ελλείμματα του Δήμου, ότι ο σημερινός δήμαρχος ανέφερε δημόσια και υπολόγισε ότι αυτά ξεπερνούσαν τα 30εκ. ευρώ! Ακόμα θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι παρά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες και τις συνέπειες, που αυτά τα ελλείμματα είχαν και έχουν για τον λαό του Βύρωνα, την ίδια την πόλη, την λειτουργία όσο και το έργο του Δήμου, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα από τον Δήμο καμιά αρμόδια δημόσια ελεγκτική αρχή, για να επιληφθεί της αναγκαίας έρευνας ώστε να αναδειχθούν οι όποιες ευθύνες και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι!
Πηγή: vironasipolimas.blogspot.com - 11 Νοεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου