Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 24.000 ΕΥΡΩ (!)

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Προκαλεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα που καταστράφηκαν από τις βάρβαρες πολιτικές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή, η διάταξη -τροπολογία- που ψηφίστηκε πριν μερικές ημέρες σύμφωνα με την οποία επιστρέφονται έστω και κουτσουρεμένα, μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, στους δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, σώματα ασφαλείας, ιατρούς ΕΣΥ, τα αναδρομικά των περικοπών των συντάξεων, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Με την διάταξη αυτή του νόμου ανοίγει ο δρόμος να πάρουν αναδρομικά οι εν ενεργεία βουλευτές και οι συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Αυτό αποκάλυψε ο εργατολόγος κ. Μητρόπουλος την Κυριακή το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Αυτό μπορεί να γίνει γιατί προηγούμενος νόμος, που είναι σε ισχύ εξισώνει αυτόματα των μισθό του Βουλευτή με τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η διάταξη αυτή αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. 
 Διευρύνει την κοινωνία δυο ή και περισσότερων ταχυτήτων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιστρέψει στους συνταξιούχους τις παράνομες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που το ΣΤΕ έκρινε αντισυνταγματικές αναγκάζοντάς τους να τρέχουν κατά χιλιάδες να υποβάλουν δικαστικές αγωγές. Και ενώ περισσότεροι από 550.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο απαιτούν την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού, οι λεγόμενοι "πατέρες του έθνους" για τον εαυτό τους φροντίζουν κατά το δοκούν, με τρόπο προκλητικό. 

Είναι γνωστό ότι οι αποδοχές των βουλευτών υπερβαίνουν κατά πολύ τα 7.000 ευρώ τον μήνα. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές μηνιαίως.

Την ίδια ώρα η κοινωνία όχι απλά χειμάζει, αλλά ζει σε ένα διαρκή κοινωνικό, ταξικό πόλεμο που ισοπεδώνει την ζωή των λαϊκών στρωμάτων, με τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ μικτά. Με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, με μισθούς και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Η συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά και πρακτική, δημιουργεί και αναπτύσσει στη κοινωνία αντιδραστικά χαρακτηριστικά απέναντι στη πολιτική και ενισχύει φωνές που κινούνται ενάντια στη δημοκρατία, το κοινοβούλιο, φωνές εθνικιστικές και φασιστικές. 

Η τροπολογία αυτή πρέπει άμεσα να συμπληρωθεί και να περιλαμβάνει ότι τα αναδρομικά αυτά δεν τα δικαιούνται και δεν θα τα εισπράξουν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, είτε βρίσκονται εν ενεργεία είτε είναι συνταξιούχοι. Η Βουλή οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε νοµοθετικά µέτρα ακυρώνοντας στην πράξη την δυνατότητα να διεκδικηθούν αναδρομικά από τους βουλευτές. 

Σε διαφορετική περίπτωση μένει ανοικτή η δυνατότητα να διεκδικήσουν μέχρι και 24.000 ευρώ ανά άτομο. Οι δηλώσεις που κάνουν εκ των υστέρων διάφορα κόμματα π.χ ΚΚΕ και ορισμένοι βουλευτές, ότι δεν θα τα εισπράξουν, δεν διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν ατομικά οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία βουλευτές.

Να θυμίσουμε ότι τα χρόνια τον μνημονίων εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και βουλευτές επικρατείας εισέπρατταν επίδομα ενοικίου και συνταξιούχοι Βουλευτές και ευρωβουλευτές (Ν.Δ./ ΠΑΣΟΚ) είχαν καταθέσει προσφυγές ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αξιώνοντας γενναιόδωρη αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου