Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο θα παρουσιάσει την πρόταση του το Σωματείο Εργαζομένων για την διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την καθημερινή ζωή των πολιτών και που πολλές φορές έχουν έρθει σε αντιπαράθεση – σωματείο και δημοτικές αρχές- για την διαχείριση των απορριμμάτων.  
Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο το οποίο έχει ήδη δοθεί στη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις το σωματείο αναπτύσσει  τις θέσεις του.  

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι :
Οι ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση 
στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας 
ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ 
τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές.

Διαχρονικά έχει διαμορφωθεί ένα νομικό πλαίσιο από τις κυβερνήσεις που δίνει τη δυνατότητα στις ιδιωτικές εταιρείες να εισβάλουν στη διαχείριση των απορριμμάτων και σπρώχνει τους Δήμους και τα δημοτικά συμβούλια σε συνεργασία, σύμπραξη, εκχώρηση και ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και του πράσινου σε ιδιωτικές εταιρείες. Από τον καθαρισμό των δρόμων και το φωτισμό έως τη δημιουργία χωματερών και εργοστασίων.

Διαχρονικά, τα συλλογικά όργανα των δημάρχων, των περιφερειαρχών, αλλά και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων, στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και στον τομέα αυτό. Συμπράττουν ώστε να μπουν οι ιδιωτικές εταιρείες στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Απαίτηση του σωματείου μας είναι το σύνολο των χρημάτων που πληρώνουν οι πολίτες για δημοτικά τέλη να πηγαίνουν στην καθαριότητα. Εάν γίνει αυτό μπορούμε να έχουμε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών, με δυνατότητα μείωσης των τελών, στην κατεύθυνση της κατάργησής τους για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Η πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας είναι για τη ...... χωματερή.

αναφέρει χαρακτηριστικά το σωματείο, τονίζοντας ότι είναι πολλά τα δισεκατομμύρια ευρώ που κρύβονται στα απορρίμματα και για αυτό θέλουν να εισβάλουν οι ιδιωτικές εταιρείες.

Επιρρίπτει ευθύνες στις δημοτικές αρχές της πόλης  καθώς και στη σημερινή δημοτική αρχή για την πολιτική που ασκεί στη διαχείριση των απορριμμάτων και υποστηρίζει ότι:

 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Η πρότασή μας αναφέρει  δημιουργεί νέες θέσεις σταθερής εργασίας, μειώνει τα δημοτικά τέλη, προστατεύει το περιβάλλον,  βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

 • Τα απορρίμματα είναι προϊόντα προς Αξιοποίηση - Ανακύκλωση.
• ΔΕΝ είναι για πέταμα. Κρύβουν χρυσό!!!
• Μην επιτρέψεις να τα πάρουν οι ιδιωτικές εταιρείες, για να κερδοσκοπήσουν.
• Να τα επεξεργαστεί ο Δήμος προς όφελος της κοινωνίας.
• Χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων.

 
Και προτείνει:
Να γυρίσουμε σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας.
ΤΩΡΑ και όχι ΑΥΡΙΟ. Χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
Επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων.
Ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή
Χρηματοδότηση του Δήμου για τα υλικά που ανακυκλώνει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου