Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Νίκη Κεραμέως : ΔΕΝ θα επιτρέψουμε έκνομες ενέργειες στα σχολεία.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  Νίκη Κεραμέως :

ΔΕΝ έχει θέση στο σχολείο η βία και ο κφοβισμός.
   
    ΔΕΝ θα επιτρέψουμε έκνομες ενέργειες στα σχολεία.

                      Αυτό που συνέβη στο συγκεκριμένο σχολείο στο Βύρωνα,                                δεν είναι η καθημερινότητα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργος παιδειας
Μιλώντας την Δευτέρα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ALFA και στην εκπομπή Εκτός Γραμμής η υπουργός για το περιστατικό βίας στο σχολείο του Βύρωνα το χαρακτήρισε πρωτοφανούς βιαιότητας  όπως μου το περιγράψανε καθηγητές του σχολείου που επισκέφτηκα άμεσα . Στο σχολείο δεν υπήρχε ανάλογο περιστατικό ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός  αναφέρθηκε σε άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.
Έδωσα εντολή και έχει  σταλεί στο σχολείο  ομάδα  κοινωνικών  λειτουργών , ψυχολόγων για να στηρίξουν όλους τους εμπλεκομένους.
Θα δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός,  ο δάσκαλος εμπιστοσύνης όπου τα παιδιά θα μπορούν να μιλάνε ποιο ελεύθερα μαζί του. Θα εισάγουμε από το Σεπτέμβριο  Νέες Θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα , όπως σεξουαλική αγωγή, εθελοντισμό, σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, το  «bullying»  που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών είναι  κοινωνικό πρόβλημα. Είναι μάστιγα της σύγχρονης εποχής και εμφανίζεται από την προσχολική ηλικία έως τα πανεπιστήμια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Και  ξεκαθάρισε ΔΕΝ υπάρχει καμία ζούγκλα στα σχολεία. Αυτό που συνέβη στο συγκεκριμένο σχολείο, δεν είναι η καθημερινότητα. Θα κάνουμε ως υπουργείο ότι πρέπει για μια ποιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.   

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου