Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης την  Δευτέρα 10/02/2020                 και ώρα 6 μ.μ.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος βυρωνα
Δέκα είναι τα θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση της ημερήσιας διάταξης,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  - Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
             κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους


Σας καλούμε να προσέλθετε στις 10/02/2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού   Καταστήματος (Καραολή & Δημητρίου 36-44) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του N. 3852/2010 “Αυτοδιοίκηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πρόγραμμα Καλλικράτης” για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης :

  1. Έγκριση της πρότασης του Δημάρχου Βύρωνα για αποδοχή της Πρόσκλησης του (Σ.Π.Α.Υ.) περί διαμόρφωσης Πύλης εισόδου στην περιοχή “Κουταλά”
  2. Συμπληρωματική κατανομή κονδυλίων οικονομικού έτους 2019 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βύρωνα για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων
  3. Έγκριση πρακτικής άσκησης φοιτητών/φοιτητριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Βύρωνα
  4. Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης με Βαφειαδάκειο Ίδρυμα
  5. Λύση της σύμβασης εκμίσθωσης των δύο (2) Κυλικείων του πρώην «ΔHMΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»
  6. Δωρεάν ένταξη δύο παιδιών στην Ελεύθερη Κολύμβηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου “ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΜΠΑΞΗΣ”, κατόπιν αιτήματος του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης
  7. Λήψη απόφασης για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο199 παρ. 6 του Ν.3463/06)
  8. Παραχώρηση του υπ΄ αριθμ. Κ/27 Τάφου τριετούς ταφής στον Σκανδάλη Γεώργιο
  9. Έγκριση της 1ης Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το έργο :«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ου ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της σχετικής τροποποίησης
  10. Υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” Άξονα Προτεραιότητας 12 “Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)” ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ”

                                                                                  Ο Πρόεδρος

                                                                             Πλακίδας  Γεώργιος

Τρεις συλλογικότητες (Δημοκρατική Ενότητα- Βύρωνας και τριγύρω - Ενάργεια) διαμαρτύρονται γιατί η  συζήτηση του θέματος των Παιδικών Χαρών, που είχαν κατατεθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019,  δεν συμπεριλαμβάνεται -για ακόμα μια φορά- στα θέματα που είναι προς συζήτηση. 


Ωστόσο, στη συνεδρίαση θα τεθούν διάφορα ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους που απασχολούν την πόλη.

Στην ηλεκτρονική μας σελίδα έφτασαν και δημοσιοποιούμε ερωτήσεις που έχουν καταθέσει  δημοτικές παρατάξεις:

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς:
1.     Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρ. Κατωπόδη,
2.     τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Γ. Πλακίδα,
3.     τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα.  

Βύρωνας, 7/2/2020

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ»:
1.     Βασιλικής Σάρολα
2.     Θανάση Παπαδημητρίου
3.     Κοσμά Τσιάκαλου


Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,  

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν:
1.     Το άρθρο 67 παράγραφος 7 του νόμου 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,  που ορίζει ότι «[…] Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την πλειοψηφία των παρόντων μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης […]».
2.     Τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα.
3.     Το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Είναι δε καθημερινά τα παράπονα και η εύλογη ανησυχία των συνδημοτών μας.
4.     Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα στις 4/2/2020 στο Δημαρχείο με αίτημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο δίκτυο δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και δη στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος της Εργάνης.
5.     Το γεγονός ότι – όπως πληροφορηθήκαμε από τον κ. Δήμαρχο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – δεν προχώρησε τελικά η χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντικατάσταση των παλαιών στύλων οδοφωτισμού, λόγω μη έγκαιρης σύνταξης του Ισολογισμού Δήμου Βύρωνα έτους 2017.
6.     Το γεγονός ότι έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις μεταξύ δήμου Βύρωνα και εταιριών για την αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού, δεν έχουμε όμως καμία ενημέρωση για την πρόοδο των σχετικών εργασιών.

Αιτούμαστε όπως συζητηθεί εκτάκτως στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου 2020 το ακόλουθο θέμα:

«Αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση του δικτύου δημοτικού οδοφωτισμού καθώς και για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του δικτύου. Λήψη σχετικών αποφάσεων».


Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι

Βασιλική Σάρολα
Κοσμάς Τσιάκαλος
Θανάσης Παπαδημητρίου 


 ..........................................................................................................................................

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ 


       Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Ερώτηση 1.

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βύρωνα στο δημαρχείο Βύρωνα και την ανακοίνωσή τους, για το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει στην περιοχή του σχολικού τους συγκροτήματος στην Ταταούλων αλλά και γενικότερα στην πόλη μας και με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή έχει διαβεβαιώσει ότι οι εργασίες αποκατάστασης είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:                    

1) Πότε θα γίνει η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Ταταούλων που βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα.

2) Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας.

Ερώτηση 2.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  της κυβέρνησης Κος Κωστής Χατζηδάκης, εξήγγειλε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού, που θα υπογράψει το  ΥΠΕΝ με τους φορείς που εμπλέκονται στην προστασία του Υμηττού, ένας εκ των οποίων είναι και ο ΣΠΑΥ.  Δήλωσε επίσης ότι οδηγός δράσης του υπουργείου θα είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί από τον ΣΠΑΥ.
Επειδή ο Δήμος Βύρωνα είναι ένα από τα 11 μέλη του ΣΠΑΥ και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  οι δήμαρχοι του ΣΠΑΥ δήλωσαν στις τοποθετήσεις τους ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αναγέννησης του,παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν γνωρίζετε αυτό το σχέδιο και  ποιες είναι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Βύρωνας 07/02/20


Τάσος Μαυρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΕΚ Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου