Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Η δημοτική συγκοινωνία να συνδέθεί με τους σταθμούς του Μετρό και την Πανεπιστημιούπολη

 Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και οι άνθρωποι καθημερινά συνωστίζονται στα  Μ.Μ. Μεταφοράς, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊου η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση επανέρχεται στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας και ζητά να συνδεθεί με το Μετρό και την Πανεπιστημιούπολη.  

  


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΡΕΚ Βύρωνα


 

Για την δημοτική συγκοινωνία, ξανά (μέρος 3ο)


Από παλιά λέγαμε πως η δημοτική συγκοινωνία πρέπει να συνδέεται με τους σταθμούς του μετρό «Ευαγγελισμός» (μπλε γραμμή), «Δάφνη» (κόκκινη γραμμή) και να πηγαίνει και προς την Πανεπιστημιούπολη. 

Όμως τώρα με τον κίνδυνο του covid-19 το να υπάρχουν περισσότερα μέσα να μετακινούνται οι πολίτες δεν είναι μια ακόμη εξυπηρέτηση, είναι απόλυτη ανάγκη

Η διέλευση μιας δημοτικής συγκοινωνίας από άλλο δήμο απαιτεί την έγκριση του συγκεκριμένου δήμου και την έκδοση υπουργικής απόφασης, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ. 

Κάτι που πολλοί δήμοι της Αττικής ήδη εφαρμόζουν… 

Για παράδειγμα: 

·                     Εδώ και χρόνια η δημοτική συγκοινωνία Καισαριανής μεταφέρει τους δημότες στο μετρό Ευαγγελισμού. 

·                     Δυο γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας της Νέας Σμύρνης πηγαίνουν στο Μετρό του Νέου Κόσμου.

·                      Ο Δήμος Ζωγράφου έχει εισηγηθεί την σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας με τον σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη. 

·                     Τρεις γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας Διονύσου συνδέουν το δήμο 1) με την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 2) με την Πολυτεχνειούπολη 3) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

·                     Η δημοτική συγκοινωνία της Ηλιούπολης έχει ειδική γραμμή προς την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, ενώ και ο Δήμος Αχαρνών μεταφέρει με λεωφορεία  τους φοιτητές προς τις σχολές του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Γι αυτό και εμείς επιμένουμε: Η δημοτική συγκοινωνία πρέπει να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί.

                                                                                                              ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου