Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Δεν κατάφερε η κυβέρνηση να επιβάλει τη σιωπή

 Ο αυταρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης απετυχε.

400 προσαγωγες σε όλη τη χωρα

Καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές

                       το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Χιλιάδες αγωνιστές όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι και νέες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας από τη ν Μακεδονία έως την Κρήτη  βγήκαν στους δρόμους και έσπασαν την απαγόρευση της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση πίστευε ότι με τον αυταρχισμό και την καταστολή μπορούσε να επιβάλει την σιωπή. Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την μια έως την άλλη άκρη της χώρας στο όνομα της πανδημίας. Γελάστηκε όμως,  δεν τα κατάφερε.

Όχι ότι ο λαός και η νεολαία που βγήκε στους δρόμους  για να τιμήσει  το Πολυτεχνείο κόντρα στην απαγόρευση, δεν λογαριάζει   τους κινδύνους για την εξάπλωση του ιού, εξάλλου πήραν όλα τα υγειονομικά μέτρα, μάσκες αποστάσεις , αντισηπτικά. Αλλά γιατί στο όνομα της προστασίας  από τον κορονοιο επιδιώκεται να επιβληθούν αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα  τα οποία θα μείνουν και μετά.  Ο λαός βλέπει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ζει το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους εργασιακούς χώρους και αλλού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογηθεί, δεν μπορεί όμως, είναι υπόλογη για την πολιτική της. Μια πολιτική που βλάπτει μαζί με τον κορονοιο την υγεία του λαού.

 Ο λαός και η νεολαία βλέπουν  ότι  δεν δύνονται δημόσια κονδύλια που απαιτούνται για την υγεία, παιδεία, αντίθετα απλόχερα σκορπιούνται  εκατομμύρια ευρώ για τους πολιτικούς τους φίλους, όπως γίνεται με τα φιλικά τους  ΜΜΕ.

Ξεχωρίζουμε ορισμένα στιγμιότυπα από τις χθεσινές  δράσεις του λαού και της  νεολαίας και από την αστυνομική βία και καταστολή.

Δείτε ΕΔΩ https://video.link/w/S9x0b   το βίντεο με τις συλλήψεις διαδηλωτών  στα Σεπόλια.

 Διαβάστε την παρέμβαση του  Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)

 «Σπάμε τη σιωπή»

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τα γραφεία του, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου, πραγματοποιείσαι  μια ιδιαίτερη διαδικτυακή εκδήλωση, «σπάζοντας» τη σιωπή, με τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωση του βιβλίου «Ανθρωποφύλακες», ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της  του Περικλή Κοροβέση. 
.
Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Από το ηχείο ακουγόταν το μήνυμα: « Εδώ ΣΕΗ, εδώ ΣΕΗ. Πάνω από το Πολυτεχνείο εκπέμπουμε μαζί. Τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της. Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε παρακολουθώντας την live αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του Σ.Ε.Η. στο Facebook».

Διαβαστε την καταγγελια του σωματειου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                 Βύρωνας 18 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

 

Tον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές που τίμησαν το Πολυτεχνείο.

Τα εργατικά δικαιώματα, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

 

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του λαού και  της νεολαίας,  συνδικάτων και συνδικαλιστών στις συγκεντρώσεις  για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας  και στην πορεία  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ . Οι διαδηλωτές τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα εμποδίστηκαν, κτυπήθηκαν, συνελήφθηκαν  από δυνάμεις της αστυνομίας, γύρω στις 2.30 μ.μ.  στην Πανεπιστημίου, στην Κλαύθμωνος, στα Σεπόλια  και αλλού,  προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι αγωνιστές  που δεν υπάκουσαν στην χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της κυβέρνησης και βγήκαν στους δρόμους για να σπάσουν την απαγόρευση διεκδικώντας δικαιώματα και  ελευθερίες, φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές που  αψήφησαν το αποφασίζομεν και διατάσομεν .

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του.

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί να καταργηθούν τα οικονομικά πρόστιμα σε όσους επιβλήθηκαν.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι συναθροίσεις, οι πορείες, οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, η συνδικαλιστική και πολιτική δράση  είναι θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και έχουν κερδηθεί,  με αίμα και αγώνες.

Η  απόπειρα καταστρατήγησής τους από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αποτελεί συνταγματική εκτροπή και αντιδημοκρατικό κατήφορο ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αποδεχθεί.

 

Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή. Κάτω η αντεργατική, αντιλαϊκή  πολιτική.

Απαιτούμε μέτρα για Υγεία, Παιδεία , Εργασία με δικαιώματα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος                       Μπίκα  Πελαγία


ΦΩΤΟ από τις δράσεις του λαού και της νεολαίας.




    
                                                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου