Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πανάκριβα πληρώνουν οι Βυρωνιώτες την απασχόληση των παιδιών τους σε πρόγραμμα του Δήμου Βύρωνα !!!


Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μας με άθληση και πολιτισμό»
 
Ξεκινάει σήμερα η πρώτη περίοδος του Προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη 
μας με άθληση και πολιτισμό» για τα παιδιά του Δημοτικού στον Βύρωνα, η οποία ολοκληρώνεται στις 29 Ιουνίου. Το πρόγραμμα διοργανώνει για 3η χρονιά ο Δήμος Βύρωνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα διαρκέσει μέχρι  τις 27 Ιουλίου.Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη γνώση (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, χαντ-μπωλ, γυμναστική, παραδοσιακός και σύγχρονος χορός, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, προβολή ταινιών).Η δεύτερη περίοδος είναι 2-13 Ιουλίου και η τρίτη 16-27 Ιουλίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 90 ευρώ για κάθε περίοδο. 
Για τα παιδιά που συμμετέχουν στην πρώτη περίοδο και θέλουν να συμμετέχουν και σε δεύτερη, το κόστος β΄ περιόδου είναι 60 ευρώ.
Για την εγγραφή των παιδιών είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Οι εγγραφές συμμετοχής συνεχίζονται καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στα «Άστρα». 
 
Αντίστοιχα η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας
 
....Κάθε εβδομάδα τα παιδιά θα απασχολούνται και θα παίζουν στα εργαστήρια θεάτρου, μουσικής εικαστικών, χορού και γυμναστικής και θα πηγαίνουν 2 φορές για μπάνιο στην παραλία του Σχοινιά ή σε άλλη κοντινή παραλία.
Κόστος και όροι συμμετοχής :
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής σε κάθε οικογένεια φρόντισε να εξασφαλίσει το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα και έτσι το κόστος θα είναι συμβολικό και θα ανέρχεται στα 25 ευρώ ανά περίοδο (δύο εβδομάδες) για κάθε παιδί......
 
Είναι δυνατόν !!!!
Η υπογράμμιση στην ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και μια πρόχειρη ανάγνωση σε κάνει να πιστεύεις ότι το κόστος είναι 60 ευρώ!!! αντί για 90 ευρώ!!!
Είναι δυνατόν !!!
Σχεδόν τέσσερις φορές ακριβότερα στον Δήμο μας από τον αντίστοιχο της Νέας Ιωνίας !!!
Δεν θα αναφερθούμε προς το παρών σε άλλα σχόλια για το θέμα. Αν κάποιος ανατρέξει σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων όμορων ή μη δήμων, αυτό που θα διαπιστώσει είναι ότι ο Βυρωνιώτης καλείται να πληρώσει το ακριβότερο τίμημα για ίδιες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι η βάρβαρη μνημονιακή οικονομική πολιτική δεν έχει αγγίξει τους δημότες του Βύρωνα και μπορούν να εκταμιεύουν εύκολα χρήματα από το οικογενειακό εισόδημα ή ότι η Δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στους χαμηλόμισθους, άνεργους, ανασφάλιστους κατοίκους τις πόλης μας....... 

    Να υπενθυμίσουμε ότι πριν δυο χρόνια ( προ κρίσης) το κόστος για κάθε παιδί ήταν 50        ευρώ.Ο κ. Δήμαρχος στο φυλλάδιο που διακινεί για το πρόγραμμα αυτό αναφέρει .. στο  πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής προς τους εργαζόμενους γονείς.... παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε, θεωρούμε χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας να κάνουμε πράξη το καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων......Επιβαρύνοντας τους δημότες μας θα προσθέταμε εμείς εάν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα το Δήμου για να καλύψουν την ανάγκη που έχουν για την αθλητική δραστηριότητα και φροντίδα των  παιδιών τους τις πρωινές ώρες, αφού τα σχολεία  έκλεισαν και οι γονείς εργάζονται. 
  
Είναι πασιφανές ότι η πολιτική του Δήμου μόνο κοινωνική δεν είναι και  απευθύνεται ουσιαστικά στους εναπομείναντες έχοντες την δυνατότητα να πληρώσουν.  Αλήθεια αφού το κόστος μισθοδοσίας των εργαζόμενων μειώθηκε, ο Δήμος πως είναι δυνατόν να αυξάνει το κόστος συμμετοχής κατά 80% και αυτό να το χαρακτηρίζει κοινωνική πολιτική: Και ένα τελευταίο ερώτημα το πρόγραμμα το υλοποιεί ο Αθλητικός Οργανισμός  ή εμπλέκεται ιδιωτική εταιρεία και εάν ναι ποιος αποφάσισε για αυτό.Πόσα από τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς πηγαίνουν στην εταιρεία και πόσα θα μείνουν στο Δήμο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου