Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Αναδημοσίευση: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα - ΟΧΙ στη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμουΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                       
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Προς την ΠΟΕ ΟΤΑ /ΑΔΕΔΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα ανέθεσε μελέτη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την σύνταξη τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα.
Με το σχέδιο αυτό προτείνεται ο Δήμος με χρονικό ορίζοντα 10ετιας να σχεδιάσει των τρόπο αντιμετώπισης των απορριμμάτων( 2016-2025).

Προβλέπει μεταξύ άλλων την συνεργασία με όλα τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ιδιωτικές εταιρείες), την δημιουργία πράσινων σημείων –σταθμός συγκέντρωσης και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών ) στη Β Ζώνη Υμηττού, για τους όμορους δήμους κλπ.

Οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε σε αυτή την πρόταση της δημοτικής αρχής και αγωνιζόμαστε να μην υλοποιηθεί. Λέμε ναι στο δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων, Ναι στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, Όχι στις ιδιωτικές εταιρείες, Ναι στην προστασία του Υμητου.

Σας καλούμε να ενισχύσετε τον αγώνα αυτό γιατί αφορά όλη την κοινωνία του Βύρωνα.
Την Δευτέρα 2 /11/ οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαμε κατάληψη στην αίθουσα του Δ. Συμβουλίου και δεν επιτρέψαμε να παρθεί απόφαση με συνοπτικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες εξπρές και χωρίς ουσιαστική συζήτηση που επιδίωκε η δημοτική αρχή να ψήφιση.
Την Πέμπτη 5/11/ ώρα 8 μ.μ. έγινε παρουσίαση του σχεδίου από την Δ. αρχή στο Δημαρχείο, παρουσία εργαζομένων , φορέων της πόλης και πολιτών. Στη συζήτηση διαφάνηκε ότι κανένας φορέας της πόλης και καμία δημοτική παράταξη δεν συμφωνεί με αυτό το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε και επιδιώκει η δημοτική αρχή να ψηφιστεί.  

Την Τρίτη 10/11/ και ώρα 8 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ για να αποφασίσει. Το σωματείο των εργαζομένων θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε το σχέδιο αυτό να μην ψηφιστεί, γιατί προωθεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας φέρνοντας τις ιδιωτικές εταιρείες - συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών- στο Δήμο και καταστρέφει το περιβάλον στον Υμηττό.

Ο Δήμος Βύρωνα είναι ο μοναδικός δήμος στη χώρα που κάνει από το 2008 ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών ( ΕΕΑΑ) δυστυχώς χωρίς να επιδοτείτε για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει.

Ναι στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή, χωρίς την διαμεσολάβηση των ιδιωτιών συστημάτων και εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτή την πολιτική της δημοτικής αρχής.
Σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα αυτό ενάντια στην συμμετοχή των εταιρειών στην διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Βύρωνας 7 / 11 / 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου