Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

"Εν κρυπτώ" παράνομη εναπόθεση αχρήστων στον Υμηττό πλησίον του παράνομου ΣΜΑ



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοέμβρη διαπιστώσαμε πως στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου που παράνομα υπάρχει και λειτουργεί στον Υμηττό από το 1998, έχει γίνει εναπόθεση κλαδιών και μεγάλων όγκων αχρήστων (σπασμένα έπιπλα, μικρά μπάζα κ.λπ.).
Η εναπόθεση –όπως φαίνεται από τις συνημμένες φωτογραφίες- έχει γίνει σε δύο διαφορετικούς χώρους:
- Μεγάλα άχρηστα δίπλα από την κεντρική μπάρα μεταφόρτωσης.
- Κλαδιά στον χώρο αμέσως μετά την είσοδο στο χώρο του ΣΜΑ.


Η συγκέντρωση αυτών των όγκων συγκυριακά συμπίπτει με τις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής να καθιερώσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Βύρωνα - Μελέτη Χαροκόπειου, η υλοποίηση του οποίου είναι άρρηκτα δεμένη με την λειτουργία  «Πράσινου Σημείου». Η χωροθέτηση του «Πράσινου Σημείου»  αρχικά ορίζονταν εντός περιοχών στην Β Ζώνη Υμηττού και στο Δημοτικό Συμβούλιο 5/11/15 ο σημερινός ΣΜΑ είχε αναφερθεί ως πιθανό σημείο χωροθέτησης.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας των συγκεκριμένων σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10/11/15 (που αναβλήθηκε), η Δημοτική Αρχή απέσυρε τις προτάσεις χωροθέτησης και επισήμως δεν τοποθετείται επί συγκεκριμένων περιοχών.

Ωστόσο, είναι εύλογο το ερώτημα τί ακριβώς επιδιώκεται με τη συγκέντρωση αυτών των όγκων αχρήστων στην περιοχή του ΣΜΑ και αν βρισκόμαστε μπροστά σε μία άτυπη προσπάθεια επέκτασης του ήδη παράνομου ΣΜΑ για εισροή «πράσινων απορριμμάτων».

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί επί του θέματος και άμεσα να μεριμνήσει για να απομακρυνθούν οι όγκοι απορριμμάτων από τον ΣΜΑ.


16 Νοεμβρίου 2015









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου