Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Επιτέλους ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΆ ΠΑΡΑ ΠΟΤΈ, λέει ο λαός μας όταν θέλει να σχολιάσει κάτι που έστω και αργά γίνεται. Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για μια ενέργεια της δημοτικής αρχής που θα έχει καθημερινή συνέχεια ή εάν πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, που γρήγορα θα σταματήσει όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Χρειάστηκε να περάσουν 23 μήνες στη διοίκηση του Δήμου για να καταφέρει η δημοτική αρχή να βάλει σε κίνηση το ένα όχημα του Δήμου ώστε να πλένονται οι κάδοι των απορριμμάτων, που πολλές φορές μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων .

Είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που απαιτούσαν προσλήψεις προσωπικού -τελικά προσελήφθησαν εννέα συμβασιούχοι για να μπορέσει η δημοτική αρχή σήμερα να χρησιμοποίησει εργαζόμενους για το πλύσιμο των κάδων. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή αποφάσισε για το μήνα Αύγουστο τα απορρίμματα να μην μαζεύονται από όλους τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης καθημερινά, αλλά μέρα παρά μέρα, και με τον τρόπο αυτό εξοικονόμησε εργαζόμενους για το πλύσιμο των κάδων. Ελπίζουμε το πλύσιμο των κάδων να μην είναι κάτι πρόσκαιρο και να υπάρξει καθημερινή μέριμνα για το σκοπό αυτό. Στόχος είναι έως τα μέσα Σεπτέμβρη να έχουν πλυθεί τουλάχιστον μία φορά όλοι οι κάδοι και η διαδικασία αυτή να συνεχιστεί με συστηματικό τρόπο τουλάχιστον μια φορά κάθε 45 μέρες, διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε σε τί σημείο μας έφτασαν, ώστε οι αυτονόητες υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες, δηλ. το να ζούμε σε μία καθαρή ανθρωπινή πόλη για την οποία πληρώνουν όλοι οι δημότες κάθε μήνα πανάκριβα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, να παρουσιάζονται ως επιτεύγματα. 

Αύγουστος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου