Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ανελέητο και βάρβαρο πογκρόμ ομοφυλοφίλων στην Τουρκία

Αναδημοσίευση από εδώ.
Ανελέητο και βάρβαρο πογκρόμ ομοφυλοφίλων στην Τουρκία

Αναδημοσίευση από το insideoutborders

Το αποκεφαλισμένο πτώμα του ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα, που βρέθηκε στο Γενικαπί της Κωνσταντινούπολης, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, στο ανελέητο και βάρβαρο πογκρόμ που υφίσταται η LGBT κοινότητα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τουρκία «kaosgl», υπάρχει αύξηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό τα τελευταία χρόνια και η οργάνωση έχει καταγράψει υπό τον τίτλο «εγκλήματα μίσους» πέντε δολοφονίες, 32 επιθέσεις και τρεις αυτοκτονίες τον τελευταίο χρόνο.


Ο αριθμός των δολοφονιών κατά τα τελευταία έξι χρόνια είναι πάνω από 50, όπως καταγγέλλει.

Ο Μουχάμεντ Ουίσαμ Σανκάρι, που βρέθηκε αποκεφαλισμένος στις 25 Ιουλίου είχε επανειλημμένα αναφέρει στις αστυνομικές αρχές επιθέσεις που είχε δεχτεί εδώ και ένα χρόνο που βρισκόταν ως πρόσφυγας από τη Συρία στην Τουρκία.


«Περίπου πριν από πέντε μήνες, μια ομάδα απήγαγε τον Ουίσαμ στο Φατίχ» ανέφερε ο φίλος του Ράιαν. «Τον πήγαν σε ένα δάσος, τον χτύπησαν και τον βίασαν. Επρόκειτο να τον σκοτώσουν, αλλά κατάφερε να τους ξεφύγει. Πήγαμε μαζί και το καταγγείλαμε στην αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Ο Ντίγια, ένας άλλος ομοφυλόφιλος και γνωστός του Σανκάρι, είπε ότι όλοι τους είναι τρομοκρατημένοι γιατί η βία και οι διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων είναι κοινός τόπος στην Τουρκία.

«Φοβάμαι πολύ. Νομίζω ότι όλοι με κοιτάζουν. Με έχουν απαγάγει δύο φορές. Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Είτε είσαι Σύρος, είτε είσαι Τούρκος, δεν έχει καμία διαφορά. Αν είναι ομοφυλόφιλος, γίνεσαι στόχος» τόνισε για να προσθέσει «τώρα όλοι αναρωτιόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος».

Οι βασανιστές και δολοφόνοι του Σανκάρι δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

«Έφυγε το Σάββατο από το σπίτι παρόλο που φοβόμασταν και του είπαμε να μείνει μέσα» λέει ο φίλος του Σύρου πρόσφυγα Γκόρκεμ.

«Μας είπε ότι θα πήγαινε μια βόλτα για 15 λεπτά και εξαφανίστηκε».

«Την Κυριακή η αστυνομία μας κάλεσε. Πήγαμε στο Γενικαπί με τον Ράιαν. Τον είχαν με τόση μανία που δύο μαχαίρια είχαν σπάσει μέσα του. Τον είχαν αποκεφαλίσει και το πάνω μέρος του κορμιού του ήταν πέρα από κάθε αναγνώριση, αφού είχαν βγάλει έξω τα εσωτερικά του όργανα. Τον αναγνωρίσαμε μόνο από το παντελόνι που φορούσε» υποστηρίζει φανερά συντετριμμένος.

Επιθέσεις σε μέλη της LGBT κοινότητας στην Τουρκία γίνονται ως επί το πλείστον από υπερσυντηρητικούς μουσουλμάνους και μια εθνικιστική ομάδα νέων, τις εστίες μαχητών «ALPEREN», που συνδέονται με τους διαβόητους Γκρίζους Λύκους.


Το πογκρόμ τους σχετίζεται επίσης με την αύξηση της ρατσιστικής ομοφοβικής ρητορικής σε συντηρητικές εφημερίδες και τα τουρκικά social media.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές τουρκικές εφημερίδες γράφοντας για τη σφαγή στο γκέι μπαρ του Ορλάντο χαρακτήριζαν τα δεκάδες θύματα «διεστραμμένους γκέι».

Πηγή: ertopen.com - 6 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου