Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Με ασπιρίνη ο καρκίνος δεν γιατρεύεται!

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Ο κ. Πολάκης Παύλος ως χειρούργος γιατρός γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι ο καρκινοπαθής δεν γιατρεύεται με την ασπιρίνη. Έτσι και ο μεγάλος ασθενείς που είναι τα δημόσια νοσοκομεία δεν γιατρεύονται χωρίς γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία, χωρίς μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού. Δεν γίνεται σωστή ιατρική και νοσηλεία με τις αναλογίες που υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία μεταξύ προσωπικού και ασθενών. Εάν δεν στηρίξει και φροντίσει η οικογένεια τον ασθενή κινδυνεύει να... πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο. 

Αυτά ο κ. Πολάκης τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει πραγματική ανάταξη στα νοσοκομεία και την δημόσια υγεία. Επέλεξε όμως να υπηρετήσει την πολική του 3ου μνημονίου και ότι συνεπάγεται με αυτό. Δεν έχει λοιπόν να αναμετρηθεί με τον Ταλιμπαν του νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκη, η τον Άδωνι γιατί αυτούς τους θεωρεί εύκολους αντιπάλους πολιτικά και ηθικά. Αναμετριέται με τις αγωνίες του απλού λαού που δεινοπαθεί στα νοσοκομεία και εύχεται να μην αρρωστήσει και εκεί είναι μετεξεταστέος ο πολιτικός κ. Πολάκης . 


Μπορεί πολιτικά να βολεύει την κυβέρνηση του Σύριζα και τον υπουργό κ. Πολάκη η σύγκριση με την πρότερη κατάσταση και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και του 1ου και 2ου μνημονίου που μας έφεραν εδώ. Να του θυμίσουμε όμως ότι το 3ο μνημόνιο το ψήφισαν όλοι μαζί Σύριζα, Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά.

Όπως δεν πρέπει να ξεχνά το όσα έλεγε και έπραττε όταν ήταν συνδικαλιστής της ΑΡΣΙ και αγωνιζόταν για πραγματικά δημόσια υγεία και αντιπάλευε πολιτικές που και ο ίδιος σήμερα υπηρετεί.

Οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 4.000 άτομα 12μηνης διάρκειας που θα χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με τον υπουργό, από τα έσοδα που προέκυψαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι σταγόνας στον ωκεανό, έχουν ημερομηνία λήξης και ο κ. υπουργός γνωρίζει ότι δεν αναβαθμίζονται έτσι τα δημόσια νοσοκομεία, παρόλα αυτά αυτήν την πολιτική των μνημονίων υπηρετούν οι πολιτικές του αποφάσεις. 

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει μεταξύ άλλων: Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).

7 Οκτώβρη 2016

1 σχόλιο:

 1. Η απλή διαμαρτυρία δεν βγάζει πουθενά...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.!!
  Του Δημήτρη Καζάκη
  Χρειάζεται επειγόντως ένα πανελλαδικό συντονιστικό κλάδων και επαγγελμάτων με μοναδικό σκοπό και αίτημα την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων με κάθε δυνατό τρόπο.
  Ένα πανελλαδικό συντονιστικό που θα αναλάβει να συντονίσει συνελεύσεις εργαζομένων, σωματεία και πρωτοβουλίες με στόχο την κινητοποίηση όλων των κλάδων και επαγγελμάτων πανελλαδικά. Και μάλιστα με όρους γενικής πολιτικής απεργίας !!!

  Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ, πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.

  Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

  Και τι ζητά; Μα τι άλλο; Το ελάχιστο: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

  Το δυστύχημα είναι ότι κι αυτός ο κλάδος αρνείται να αντιληφθεί ότι η διαμαρτυρία δεν βγάζει πουθενά. Που-θε-νά! Αντίθετα οι αδιέξοδες και ανέξοδες επιμέρους διαμαρτυρίες των κλάδων όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά ενισχύουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

  Και είναι απολύτως σίγουρο ότι ορισμένες κομματικές παρατάξεις στο συνδικαλισμό είναι στρατευμένες ακριβώς σ' αυτό τον σκοπό. Να εμφανιστούν ότι δήθεν διαμαρτύρονται, ενώ στην πράξη προσπαθούν πείσουν τον κόσμο και τους εργαζόμενους ότι δεν γίνεται τίποτε. Εκτός από το να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους.

  http://www.epamhellas.gr/2016/10/06/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%87%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB/

  ΑπάντησηΔιαγραφή