Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να δώσει λύση μετέθεσε το πρόβλημα των κατασχέσεων

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
  • Δίμηνη αναστολή των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018.
  • Η λαϊκή δυσαρέσκεια ανάγκασε τη δημοτική αρχή σε αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση.
  • Η πρωτοφανής, ανάλγητη και ισοπεδωτική πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής με τις κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών και απόρων είναι εχθρική προς την κοινωνία και τους πολίτες. 
  • Έχετε τεράστιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες και πρέπει να παρατεθείτε τόνισε ο εκπρόσωπος της συλλογικότητας Πολίτες του Βύρωνα.
  • Οι πολίτες να επισπεύσουν και να δηλώσουν ως ακατάσχετο τον τραπεζικό λογαριασμό τους, ως γραμμή αυτοάμυνας απέναντι στα κοράκια του πολιτικού και τραπεζικού κατεστημένου. 
  • Ήδη οι τράπεζες alpha bank και Εθνική έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση χρημάτων για λογαριασμό του δήμου Βύρωνα.
Η λαϊκή δυσαρέσκεια και η οργανωμένη αντίδραση υποχρέωσαν την δημοτική αρχή σε αναδίπλωση και προσωρινή υποχώρηση στο θέμα των αναγκαστικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας.

Μέσα σε τεταμένο κλίμα και με την παρουσία πολιτών, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης παρότι η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι ήταν δική της η πρωτοβουλία.

Όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο έγιναν μάρτυρες της πολιτικής κατάπτωσης στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή Κατωπόδη-ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Οι αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του δημαρχείου μαρτυρούν τον φόβο της δημοτικής αρχής από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Ξεπεσμός, για τον δήμαρχο και την δημοτική ομάδα που διοικεί όταν φοβάται τους πολίτες που την εξέλεξαν! Κατόπιν έντονων αντιδράσεων από τον κ. Πάλμο, ο πρόεδρος του ΔΣ έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Η συζήτηση που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες ήταν αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η δημοτική αρχή μεθόδευσε την αποστολή των κατασχετηρίων παραμονές εορτών με ισοπεδωτικό τρόπο, χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε το χρόνο παραγραφής ούτε κανένα άλλο οικονομικό και κοινωνικό κριτήριο των οφειλετών.

Στο σύνολο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και ζητούσαν την ανάκληση της πρωτοφανούς απόφασης, αφού σε κανένα άλλο δήμο της χώρας δεν έχει καταγραφεί σε τέτοια έκταση ανάλογη απόφαση.

Από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οι κκ. Γώγος, Μπαντής, Σωτηρόπουλος, Κόνσουλας ανέδειξαν κυρίως τις πλευρές της οριζόντιας και αιφνιδιαστικής ενέργειας της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στις κατασχέσεις χωρίς καν να λάβει υπόψη το χρόνο παραγραφής οι δε τοποθετήσεις των κκ. Πάλμου, Τζιορτζώτη και του ανεξάρτητου κ. Μαυρόπουλου επικεντρώθηκαν επιπλέον στο πολιτικό στοιχείο και κυρίως στην αποδοχή από μέρους της δημοτικής αρχής των μνημονιακών πολιτικών, μέρος των οποίων είναι και οι αναγκαστικές κατασχέσεις. Από την πλευρά της η κ. Σάρολα ζήτησε την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από την διοίκηση του δήμου πρόταση η οποία υιοθετήθηκε και από τον κ. Γώγο στην δευτερομιλία του αν και στο τέλος κατά την διαδικασία της ψήφισης η πρόταση «ξεχάστηκε».

Με κυνισμό, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κόκαλης, αφενός παρουσιάστηκε υπέρμαχος της εφαρμογής αναγκαστικών εισπρακτικών μέτρων με οριζόντιο τρόπο και αφετέρου μετατόπισε το βάρος της ευθύνης για την απόφαση στην ταμία του δήμου που πράγματι, το νομικό πλαίσιο την υποχρεώνει στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων για να αποφεύγεται η παραγραφή. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος εμφανίστηκε απολογητικός και συγκαταβατικός. Επικαλούμενος την νομιμότητα και το γεγονός ότι και ο ίδιος ωρίμασε πολιτικά από την στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης του δήμου επεδίωξε να βρει συμμάχους στην πρόταση της δημοτικής αρχής για δίμηνη αναστολή της απόφασης των κατασχέσεων.

Όταν εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν τον λόγο αρχικά για ερωτήσεις ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αγγέλης αρνήθηκε να δώσει τον λόγο με την κάλυψη του δημάρχου. Μετά από διαμαρτυρίες η δημοτική αρχή απέδωσε τον λόγο, στους φορείς μετά από όλες τις ομιλίες δημοτικών συμβούλων προκειμένου να τους ακούσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Είναι ενδεικτικό πως μετά τη μία το πρωί -και ενώ οι πολίτες που είχαν προσέλθει να παρακολουθήσουν την διαδικασία είχαν αποχωρήσει- δόθηκε ο λόγος στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων του δήμου, Κοσμά Τσιάκαλο εκπρόσωπο της συλλογικότητας Πολίτες του Βύρωνα, στον κ. Σουλιώτη Δημήτρη εκπρόσωπο του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου και σε εκπρόσωπο των ΕΒΕ Βύρωνα. Όλοι καταφέρθηκαν ενάντια στην πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής, στην αναλγησία της προς τους πολίτες με την υιοθέτηση σκληρών αντιλαϊκών μέτρων όπως τα κατασχετήρια, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν συναινούν σε καμία περίπτωση με την διαγραφή των χρεών αλλά με την εφαρμογή μέτρων είσπραξης σύμφωνα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Ο κ. Τσιάκαλος αποκρούοντας το επιχείρημα της δημοτικής αρχής περί εφαρμογής της νομιμότητας ανέδειξε πλευρές της νομιμότητας όπως την βίαιη περικοπή από τις μνημονιακές κυβερνήσεις μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για επιλεκτική χρήση της νομιμότητας. Κατηγόρησε την δημοτική αρχή για εχθρική πράξη προς τους πολίτες και κατέληξε προτείνοντας στο δημοτικό συμβούλιο την πολιτική καταδίκη, τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών στους υπεύθυνους της ισοπεδωτικής απόφασης ενώ ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή των κατασχεθέντων χρημάτων σε όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Τελικά στις τρεις το πρωί το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων των κκ. Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου , Κόνσουλα ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για αναστολή της απόφασης κατάσχεσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου με την δυνατότητα παράτασης.

Η δημοτική αρχή εφαρμόζοντας την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου και μη έχοντας το πολιτικό ανάστημα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής της πρωτοφανούς πανελλαδικά απόφασης κατόρθωσε να συμμετέχει σε ένα ψήφισμα που πιστεύει ότι θα της δώσει την δυνατότητα να εξακολουθήσει να εφαρμόζει με μεθοδεύσεις, ανακρίβειες και ψέματα την μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική της. 

Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ο δήμαρχος προχώρησε σε μία ανακοίνωση (βλ. εδώ) μνημείο θράσους και πολιτικού ψεύδους. Αποκρύπτει πως είναι ο μοναδικός δήμος που έλαβε απόφαση οριζοντίων κατασχέσεων, αποκρύπτει το γεγονός πως άλλοι δήμοι έχουν λάβει και αποφάσεις διαγραφής χρεών αδυνάτων συμπολιτών, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και επικαλείται "παραλείψεις" προηγουμένων διοικήσεων.

Είναι όμως αργά. Η εχθρική στάση απέναντι στους πολίτες και την πόλη έχει καταγραφεί και θα την ακολουθεί μέχρι το τέλος της θητείας της. Η μικρή αναστολή που δόθηκε σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα των συμπολιτών μας που βιαίως είδαν την δημοτική αρχή να τους κατάσχει τους λογαριασμούς τους, αφού τα χρήματα δεν επιστρέφονται, ήταν όμως μία νίκη που καταγράφεται ως αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης για την επικράτηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία νίκη που έρχεται να προστεθεί στην υποχώρηση της δημοτικής αρχής στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και αποδεικνύει την λαϊκή δύναμη.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 20 Δεκεμβρίου 2017

2 σχόλια:

  1. Γιατί εξαιρείται τον Σταύρο Τζιορτζιώτη; Αφού δικιά του ήταν η ιδέα και με συνεννόηση με τους ΔΕΞΙΟΥΣ (Μπαντής, Γώγος, Σωτηρόπουλος καθώς και Κονσουλας) έκαναν μέτωπο και πέρασαν αυτά τα μέτρα; Ναι ξέρω δεν ειναι στα πρακτικά, όμως ημουν δίπλα από τον Σταύρο και τον Παναγιώτη και τα έβλεπα και τα άκουγα. Ντροπή, ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Σταύρος να κάνει μέτωπο με τους ΔΕΞΙΟΥΣ. Γιατί δεν έπραξε το αυτό και ο σ. Πάλμος; Γιατί σαν Κομουνιστής έχει την απαιτούμενη Αξιοπρέπεια.και Λογική που δεν του το επιτρέπουν να συμπράξει με την απέναντι πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καζιάνη παραπληροφορείτε εσκεμμένα στα κοινωνικά δίκτυα και πλέον και στη σελίδα μας και οφείλετε να ζητήσετε μία συγνώμη από τον κ. Τζιορτζιώτη -αν όχι από εμάς. Διαφορετικά πέφτετε στο επίπεδο συκοφαντίας. Να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη: Αποχή ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι. Δηλαδή η παράταξη Πάλμου, η παράταξη Τζιορτζιώτη και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

      Διαγραφή