Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ταλαιπωρία ηλεκτρονικής εποχής - Παράταση ισχύος μηνιαίας κάρτας ΜΜΜ Οκτωβρίου (νέα ενημέρωση)

Στο τέλος του άρθρου παραθέτουμε τα σχετικά δελτία τύπου του ΟΑΣΑ για τις παρατάσεις μηνιαίων καρτών Οκτωβρίου 2017, λόγω των καθυστερήσεων έκδοσης των αντίστοιχων ηλεκτρονικών.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η ισχύς των καρτών Οκτωβρίου παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου 2017.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Αναδημοσίευση από εδώ.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις ουρές για το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο με την ταλαιπωρία να είναι πιο υπαρκτή από ποτέ για το επιβατικό κοινό. Την Πέμπτη, μάλιστα, οι εργαζόμενοι του μετρό προχώρησαν σε 24ωρη απεργία αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στο χάος που επικρατεί με την έκδοση των νέων καρτών. 


Βρεθήκαμε το μεσημέρι ενδεικτικά στους σταθμούς Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Εθνική Άμυνα (ήταν κλειστά) και Νομισματοκοπείο με τις ουρές, την αναμονή και το μπέρδεμα με την απευθείας ή την ταχυδρομική διαδικασία να προβληματίζουν έντονα τους πολίτες. Ακούσαμε σχόλια όπως «ούτε τις πρώτες μέρες με τα capital controls», «η ουρά φτάνει στη θύρα 13» (Αμπελόκηποι) και «καλύτερα να κυκλοφορώ χωρίς εισιτήριο».

\ΕΦ.ΣΥΝ / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος
«Πήγα 7.20 Δουκίσσης Πλακεντίας και τώρα Νομισκατοκοπείο μετά τη δουλειά το ίδιο πράγμα. Είναι απίστευτο, θα περιμένω ώρες», ακούμε από γυναίκα που περιμένει προς τους τελευταίους στην ουρά. Μια άλλη που δεν άντεξε κι έφυγε με τα παιδιά της μας είπε ότι και στον Πειραιά τα πράγματα ήταν ίδια και χειρότερα. 

Σε πολλές περιπτώσεις ένας άτυχος εργαζόμενος έπρεπε να βγάλει το φίδι από την τρύπα διεκπεραιώνοντας αιτήσεις, απαντώντας σε απορίες και προσπαθώντας να κρατήσει τα... λογικά του. Ακούσαμε ακόμη για κόσμο που στήνεται από τις 7.

ΕΦ.ΣΥΝ / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Ας εκδίδονται λοιπόν ηλεκτρονικές κάρτες από επαρκές προσωπικό σε όλους τους σταθμούς με διευρυμένο ωράριο, αλλιώς ας συνεχίσουμε με το χάρτινο εισιτήριο, καθώς δεν είμαστε έτοιμοι για την ηλεκτρονική εποχή όπως φαίνεται...

Μιλώντας σήμερα (Παρασκευή) το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, τόνισε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ισχύσει κανονικά από 1ης Νοεμβρίου. Ακόμη, επισήμανε ότι θα δοθεί παράταση για την έκδοση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών έως τις 5 Νοεμβρίου και έως τις 10 Νοεμβρίου για όσους επέλεξαν την έκδοση με τη διαδικασία της ταχυδρομικής αποστολής. Όσοι δεν έχουν προμηθευτεί την προσωποποιημένη κάρτα θα πρέπει να παίρνουν το ανώνυμο ηλεκτρονικό εισιτήριο που ισχύει για 5 διαδρομές.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πάνω από 100.000 προσωποποιημένες κάρτες, ενώ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι πρώτοι φάκελοι με προσωποποιημένες κάρτες σε όσους επιβάτες προτίμησαν τη διαδικασία έκδοσής τους με κατάθεση φακέλου και αποστολής τους με συστημένη επιστολή μέσω του ταχυδρομείου.



Πηγή: efsyn.gr - 27 Οκτώβρη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017
Aναδημοσίευση από εδώ.

1. Ο ΟΑΣΑ εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Έπειτα από σχετική δημόσια δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομικών, η εν λόγω ημερομηνία παρατείνεται στις 15 Νοεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

2. Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

3. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.

4. Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, μόνο με ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφεροντος.

Πηγή: oasa.gr - 1 Νοέμβρη 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017
Aναδημοσίευση από εδώ.

1. Ο ΟΑΣΑ εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

2. Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

3. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.

4. Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Ο Οργανισμός Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών εισέρχεται πλέον σε μία νέα περίοδο λειτουργίας, μόνο με ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο επιβατικό κοινό και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφεροντος.

Πηγή: oasa.gr - 31 Οκτώβρη 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ισχύς καρτών Οκτωβρίου 2017
Αναδημοσίευση από εδώ.

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, με την οποία, μέχρι σήμερα, έχουν προσωποποιηθεί περισσότερες από 100.000 κάρτες, με τη διαδικασία να ακολουθείται κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς.

Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες μπορούν να εκδίδονται διαρκώς στα εκδοτήρια έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και μπορούν να φορτίζονται, οποιαδήποτε στιγμή, στα Αυτόματα Μηχανήματα. Εφόσον φορτισθούν με μηνιαίο κόμιστρο, ισχύουν για 30 πλήρεις ημέρες από την πρώτη τους επικύρωση.

Ειδικά για τους κατόχους κάρτας Οκτωβρίου 2017, που επιθυμούν να μετακινηθούν από την 1η Νοεμβρίου και δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν την προσωποποιημένη κάρτα, ισχύει η κάρτα Οκτωβρίου 2017 από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 5η Νοεμβρίου, ημερομηνία που πρέπει να έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Στην περίπτωση που οι κάτοχοι κάρτας Οκτωβρίου 2017 ακολουθήσουν τη διαδικασία κατάθεσης ανοικτού φακέλου για την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, η κάρτα Οκτωβρίου 2017 ισχύει από την 1η μέχρι και την 10η Νοεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι ο ανοικτός φάκελος μπορεί να κατατίθεται σε όλα τα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ, τις ώρες λειτουργίας τους.

Ο ΟΑΣΑ, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλες τις πρόνοιες για τη μετακίνηση όλων των κοινωνικών ομάδων που μετακινούνται στα πλαίσια των υφιστάμενων κοινωνικών πολιτικών (άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους.

Πηγή: oasa.gr - 27 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου