Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Συλλήψεις συνδικαλιστών σε κινητοποίηση έξω από το «Market In» στα Γιάννενα

Αναδημοσίευση από εδώ.
Νέο κρούσμα τρομοκρατίας με τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών στις οποίες προχώρησεη Αστυνομία στα Γιάννενα, ενώ Σωματεία και φορείς πραγματοποιούν αυτή την ώρα κινητοποίηση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.


Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «Market In» απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την «Market In».

Η εργοδοσία απαίτησε να εκκενωθεί ο προαύλιος χώρος και κάλεσε την Αστυνομία και τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έριξαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές, ενώ συνέλαβαν τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, έφορο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων, μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία. 

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Πηγή 902.gr


Πηγή: ertopen.com - 26 Οκτωβρίου 2017


Νέα κινητοποίηση σήμερα 27/10 στις 6.30 μ.μ. έξω από το κατάστημα «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» στα Γιάννενα - Απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας (VIDEO)
Αναδημοσίευση από εδώ.
Νέα κινητοποίηση σήμερα στις 6.30 μ.μ. έξω από το κατάστημα «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» στα Γιάννενα διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων δίνοντας απάντηση στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τις 3 συλλήψεις συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης την Πέμπτη.



(Δείτε βίντεο από την επίθεση στους διαδηλωτές. Πηγή: epirustv) 


Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τις μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία των «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» επειδή το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων του «πρώην Καρυπίδης» στο κατάστημα που δούλευαν τόσο καιρό.

«Για να διαλυθεί το πλήθος και να γίνουν οι συλλήψεις, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Μετά τις συλλήψεις, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου παρέμειναν μέχρι τις 11 το βράδυ οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 3 συνδικαλιστές. 

«Πρώτη φορά το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος σε μια πόλη πλαισιώνεται με τόσες αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις. Ο γιαννιώτικος λαός βλέπει και δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί! Το Σωματείο μας θα βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά από το κατάστημα για να το θυμίζουμε σε κάθε Γιαννιώτη», τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

«Να μη δώσει κανένας συγχωροχάρτι σε έναν εργοδότη και μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν προϊόντα με ημερομηνία λήξης, που καλεί τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τα σωματεία. Κανένας να μην ψωνίζει μέχρι να προσληφθούν οι εργαζόμενοι», σημειώνει, προσθέτοντας ότι έχουν ευθύνες και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» και ο διευθυντής του καταστήματος Ιωαννίνων που υπέβαλε τις μηνύσεις. «Τα ταξικά σωματεία δεν φοβίζονται έτσι εύκολα. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη δύναμη των σωματείων!».

«Να τηρηθούν τώρα οι δεσμεύσεις που έδωσαν δημόσια για το άνοιγμα του καταστήματος! Να μπουν για δουλειά και οι 14 εργαζόμενες/οι. Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τη μάχη για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, χωρίς καμία απόλυση των νέων εργαζομένων» προσθέτει το Σωματείο.
____________________________________________________

Τη απρόκλητη επίθεση καταγγέλλουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων.

«Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη για την οποία μιλούσε μόλις στις 24 Οκτώβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα Γιάννενα! Για να έρθει αυτή η ανάπτυξη πρέπει να χτυπιούνται με ΜΑΤ οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Για την ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεργοδοτών ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Φοβούνται τη δύναμή μας και τους αγώνες μας για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους για να προστατεύουν τα αφεντικά τους!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Και σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι που απολύονται είναι γονείς δικοί μας, είναι γονείς συναδέλφων μας! Οι φοιτητές έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν με τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να ξαναπάρουν τις δουλειές τους χωρίς να απολυθεί κανένας άλλος εργαζόμενος, κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης που συντελείται με την καθοδήγηση της εργοδοσίας και τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι τη μεγαλοεργοδοσία της επιχείρησης την ενοχλεί να ακούγεται στο γιαννιώτικο λαό ότι πετάει στο δρόμο εργαζόμενες την ίδια ώρα που κάνει φιέστες εγκαινίων με τηλεοπτικούς αστέρες και κληρώσεις δώρων. Είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πατάει πάνω στις ζωές μας, είναι για το μεγάλο κεφάλαιο και θα εφαρμόζεται με “ρόπαλα και ΜΑΤ”», σημειώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων, προσθέτοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε τέτοια παιχνίδια στις πλάτες μας. Καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με το Εργατικό Κέντρο στις 6.30 μ.μ. έξω από τα "Market In"». 

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που πλήττονται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και προσπαθούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους με την πετσοκομμένη σύνταξη, σήμερα Παρασκευή 27 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο σούπερ μάρκετ για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα» επισημαίνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων.


πηγή 902.gr
Πηγή: ertopen.com - 26 Οκτωβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου