Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το "ράβε - ξήλωνε" στην οδό Χρ. Σμύρνης

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ως έκτακτο θέμα το ράβε ξήλωνε της οδού Χρ. Σμύρνης. Για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέπεμψε ο πρόεδρος κ. Αγγέλης, το αίτημα επιτροπής 34 πολιτών και πέντε ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, να γίνει συζήτηση για την νέα ασφαλτόστρωση της οδού Χρ. Σμύρνης. 

Στην προσπάθεια να αποφύγει την συζήτηση επί του θέματος, η Δημοτική Αρχή προφασίστηκε ότι τα ερωτήματα έφτασαν σήμερα και ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν να απαντηθούν από την τεχνική υπηρεσία. 

Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή μπορεί να κέρδισε λίγο χρόνο, δεν θα μπορέσει να αποτρέψει όμως τη συζήτηση και να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών για την επανασφάλτωση της Χρ. Σμύρνης.

Στην ερώτηση τους οι πέντε ανεξάρτητοι σύμβουλοι, Αθανάσιος Κοσκινάς, Αναστάσιος Μαυρόπουλος, Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Σωτήρης Παπαμιχαήλ και Βασιλική Σάρολα, μεταξύ άλλων αναφέρουν:
“Στα πλαίσια της Διαφάνειας, του Δημόσιου Ελέγχου και της Ορθής Διαχείρισης των Δημοσίων Πόρων: 1ον) Ερωτάσθε για τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στην ομολογουμένως πλημμελή εκτέλεση του έργου της «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ», 2ον) Ζητούμε πλήρη ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του έργου και για τους λόγους που οδήγησαν στην μη παραλαβή του και 3ον) ζητούμε την άμεση απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για το γεγονός ότι δαπανήθηκαν περί τα 272.000 ευρώ από Δημόσιους Πόρους, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.”
Επίσης, στην αναφορά που κατέθεσαν πολίτες με υπόγραφες στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:

“Είναι γνωστό ότι δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες είχαν διαμαρτυρηθεί και είχαν καταγγείλει το έργο τόσο της πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Χρ. Σμύρνης όσο και της αντίστοιχης ασφαλτόστρωσης του δρόμου, έργο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ - ΒΥΡΩΝΑ», το οποίο είχε αποφασισθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Χαρδαλιά, με το αστήρικτο επιχείρημα ότι, λόγω των νέων υλικών επίστρωσης, το έργο θα είχε ευεργετικές επιδράσεις στο κλίμα της πόλης!... "
και συνεχίζουν:
1. Πότε έγινε η προσωρινή παραλαβή του έργου και μέχρι ποια ημερομηνία υπήρχε η νόμιμη εγγύηση καλής εκτέλεσης; Παρακαλούμε να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. 
2. Αν το αναφερόμενο έργο είχε οριστικά παραληφθεί από το Δήμο και ο εργολάβος είχε εξοφληθεί για το έργο του.
3. Αν η σημερινή παρέμβαση και η εκτέλεση καινούργιων ασφαλτοστρώσεων στην ίδια οδό και στα ίδια τμήματα, που είχαν ήδη ασφαλτοστρωθεί, γίνονται με δαπάνες του εργολάβου, ο οποίος εκτέλεσε το προηγούμενο έργο της Χρ. Σμύρνης πριν 24 μήνες, μετά από απαίτηση της δημοτικής αρχής εξ αιτίας των ολοφάνερων εργολαβικών κακοτεχνιών ή αντίθετα η σημερινή δημοτική αρχή πραγματοποιεί το έργο αυτό με ίδιες δαπάνες του δήμου, προκειμένου να διορθώσει το έργο που είχε πραγματοποιηθεί, με σκοπό να αποκαταστήσει τις επικίνδυνες κακοτεχνίες, οι οποίες σφραγίζουν τα τμήματα αυτά του δρόμου της Χρ. Σμύρνης και την χρήση του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση παρακαλούμε να κατατεθεί η νέα σύμβαση του έργου στο φάκελο της συνεδρίασης του Δ.Σ.”
Δεν είναι πρώτη φορά που εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τα τεχνικά έργα και τις αναθέσεις σε εργολάβους από το Δήμο Βύρωνα. 

Η πρωτοβουλία μας "Πολίτες του Βύρωνα" σε προηγούμενη ανακοίνωση που κυκλοφορήσαμε και μοιράσαμε και στους κατοίκους της πόλης αναφέρουμε μεταξύ άλλων:
"Μόλις δύο χρόνια πέρασαν από τον Οκτώβριο του 2015, όταν η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το τελευταίο τμήμα του ανεκδιήγητου έργου, της γνωστής σε όλους βιοκλιματικής παρέμβασης στην οδό Χρ. Σμύρνης. Ένα έργο που είχε προκηρυχτεί από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά και εκτέλεσε ευχαρίστως η δημοτική αρχή Κατωπόδη. Το έργο αυτό κόστισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, περισσότερο από 300 χιλ. ευρώ!
Με το έργο της Χρ. Σμύρνης αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες πολιτικές και άλλες που έχει η δημοτική αρχή· για το πώς αποφασίζονται και εκτελούνται τα έργα στο Δήμο Βύρωνα διαχρονικά, ακόμη και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, πώς καθορίζονται και αν τηρούνται οι συμβάσεις, πώς και εάν παραλαμβάνονται κ.λπ.
Ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης οφείλει να απαντήσει δημόσια με σαφήνεια και άμεσα στα ερωτήματα που τίθενται για το συγκεκριμένο έργο.”
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 24 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου