Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Δ.Ν.Τ. ... Από εκπρόσωπος των “οικονομικών δολοφόνων” των πολυεθνικών, πλέον σύμμαχος της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Κανένα από τα στελέχη της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα του Σύριζα δεν θέλει να θυμάται τα συνθήματα που φώναζαν στις διαδηλώσεις και στην πλατεία συντάγματος όπως, "εεε, οοο, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω". 

Όπως φαίνεται δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης είναι υπέρ αρκετά για να μετατραπεί το ΔΝΤ από οικονομικός δολοφόνος, σε σύμμαχος της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια. 

Ο κόσμος γυρίζει ανάποδα ο Σύριζα θα μείνει αμετακίνητος, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Christine Lagarde είχαν συνάντηση στην έδρα του ταμείου στην Ουάσινγκτον και σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται να συμφώνησαν για την επιστροφή του Δ.Ν. Ταμείου στην Ελλάδα. 

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφώνησαν με την κ. Λαγκάρντ πως είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα, το συντομότερο δυνατό, η τρίτη αξιολόγηση. Ανέφερε ότι «όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν, ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών». «Αλλά», «τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο. Υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση». 

Η γενική διευθύντρια του Δ.Ν. Ταμείου η κ. Λαγκάρντ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με μεγάλη της χαρά καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του στα κεντρικά του ΔΝΤ, προσθέτοντας, ότι είχαν μια πάρα πολύ καλή και παραγωγική συνάντηση. Εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον πρωθυπουργό «για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην εφαρμογή των δύσκολων πολιτικών, περιλαμβανομένων και των πρόσφατων συνταξιοδοτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων». 

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να βαφτίσει το ψάρι κρέας, να αναβαπτίσει το Δ Ν Τ, από εκπρόσωπο των «οικονομικών δολοφόνων» του διεθνούς κεφαλαίου, σε πολύτιμο σύμμαχο της Ελλάδας που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας απέναντι στις αντιδραστικές φωνές των Γερμανών που δυσφορούν με το διαρκές αίτημα αναδιάρθρωσης του χρέους. 

Το νέο κυβερνητικό αφήγημα θα εστιάσει, ότι το ΔΝΤ δεν επιστρέφει για να ζητήσει νέα μέτρα αλλά για να συνδράμει στην έξοδό μας από το Μνημόνιο και να «αντιδικήσει» με την ευρωζώνη προς όφελος της Ελλάδας στα μέτωπα των πλεονασμάτων, του χρέους και του τερματισμού της λιτότητας. 

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η ελληνική κοινωνία και η εργαζομένη οικογένεια επτά χρόνια τώρα χειμάζει και αναστενάζει, πνιγμένη όλο και περισσότερο στα χρέη, την ανέχεια και την ανεργία. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 18 Οκτώβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου