Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Αναστολή της δράσης "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Ανοιχτή επιστολή

Φίλες και τους φίλοι που συμμετείχατε και στηρίξατε τις δράσεις χωρίς μεσάζοντες, 
 
Η συλλογικότητα μας "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" από την αρχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, όταν άρχισαν να γίνονται ορατές οι βίαιες ανατροπές στη ζωή των συμπολιτών μας και των λαϊκών νοικοκυριών, πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε τις δράσεις για την προμήθεια ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, χωρίς να διαμεσολαβούν μεσάζοντες, σε χαμηλή τιμή. 

Από τον Μάρτιο του 2012 που ξεκινήσαμε, έγιναν 28 συναντήσεις, εξυπηρετήθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας, ενώ πάρα πολλοί παραγωγοί και όχι ενδιάμεσοι, διέθεσαν τα προϊόντα τους απευθείας χωρίς καμία μεσολάβηση στους πολίτες καταναλωτές.

Σήμερα πέντε χρόνια μετά, που οι αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων συνεχίζονται, η ανεργία καλά κρατεί και ανακυκλώνεται, η φτώχεια διευρύνεται, τα παιδιά μας φεύγουν μετανάστες, υπάρχει η ανάγκη για τη συνέχιση των συλλογικών δράσεων αλληλεγγύης στο χειμαζόμενο λαό. Όμως η συγκυβέρνηση σε πλήρη ανακολουθία με αυτά που έλεγε και δεσμευόταν, ψήφισε το νόμο 4497-2017 ΦΕΚ 171/Α/13-11-2017, που απαγορεύει να συνεχιστούν με την υπάρχουσα μορφή οι δράσεις αυτές από τις συλλογικότητες και τους δήμους.

Η συλλογικότητα μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φίλους παραγωγούς που συμμετείχαν και συνεργαστήκαν μαζί μας, τους φίλους και φίλες που στήριξαν και έκαναν τις αγορές τους, αναστέλλει προς το παρόν τη δράση για διανομή προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες". 

Η συλλογικότητα μας είναι κίνηση πολιτών που ελέγχεται από τους νόμους, δεν είναι δήμος που λειτουργεί «κράτος εν κράτη» με την ασπίδα προστασίας του κράτους και συνεχίζει να οργανώνει παζάρια και αγορές. 

Θα επανέλθουμε με αναλυτική ανακοίνωση πάνω στο ζήτημα αυτό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους και όλες που στήριξαν τις δράσεις αυτές και έπεσε η σπορά για μια άλλη κοινωνική οικονομία, με δίκαιο κέρδος και αλληλέγγυο όφελος. Ενάντα στην αισχροκέρδεια και τους μεσάζοντες. 

Οι φίλοι και οι φίλες μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις της συλλογικότητας "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" από την ηλεκτρονική μας σελίδα http://politestouvirona.blogspot.gr και να επικοινωνούν μαζί μας με e-mail: politestouvirona@gmail.com


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 6 Δεκεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου