Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Βύρωνα: Η δημοτική αρχή έδωσε στις τράπεζες λίστα με τα ονόματα των οφειλετών του δήμου

Άρχισαν ήδη από τις τράπεζες οι πρώτες κατασχέσεις λογαριασμών


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Αναβρασμός στους πολίτες, που στρέφονται εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνει με αυτή την πολιτική της. 

Λίστα με τα 3.800 ονόματα συμπολιτών, που χρωστούν χρήματα στο δήμο Βύρωνα, για διάφορους λόγους, έδωσε η δημοτική αρχή στις τράπεζες. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αφορούν ποσά που ξεκινούν από 70 ευρώ και πάνω, ενδεχομένως ανάμεσα τους βρίσκονται και μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Αυτό άρχισε να γίνεται γνωστό από τη Δευτέρα και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ποικίλους σχολιασμούς στους κατοίκους της πόλης.

Δημαρχείο Βύρωνα
Η γνωστοποίηση του γεγονότος στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κυρίως των κ.κ. Μαυρόπουλου και Τζιορτζιώτη. Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση, αντηλλάγησαν βαρύτατες εκφράσεις με ορισμένους αντιδημάρχους -π.χ. Καραγιάννη, Σπυρόπουλο- που υπερασπίστηκαν την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που επεδίωξαν να ρίξουν τις ευθύνες στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου. 

Από την Τρίτη το πρωί καταφθάνουν στο Δημαρχείο αγανακτισμένοι πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί, ακόμα και λογαριασμοί μισθοδοσίας. Ορισμένοι δηλώνουν άγνοια για το χρέος προς το Δήμο, αφού όπως δηλώνουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε ο Δήμος πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι κατασχέθηκε λογαριασμός σε υπάλληλο του δήμου για χρέος που δεν γνώριζε ότι έχει. 

Εν τω μεταξύ καθώς κυκλοφορεί η είδηση, πολλοί συμπολίτες μας τρέχουν να δηλώσουν ακατάσχετο το τραπεζικό λογαριασμό τους, σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι στη πολιτική της δημοτικής αρχής, που λειτουργώντας ως μακρύ χέρι της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής εφαρμόζει με οριζόντιο τρόπο χωρίς κανένα διαχωρισμό ή αξιολόγηση, την αναγκαστική είσπραξη χρεών μέσω κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Η αντίθεση μας σε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να καλύψει μεγαλοοφειλέτες, μπαταξήδες και εξυπνάκηδες που λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις μέρες μας με τις πολιτικές που έχουν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχουν συμπολίτες μας άνεργοι, φτωχοί, επαγγελματίες υπερχρεωμένοι, που αδυνατούν να πληρώσουν. Αντί η εκλεγμένη δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός και αλληλέγγυα δίπλα στους πολίτες που την εξέλεξαν, έρχεται σήμερα και τους τιμωρεί και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις γιορτές.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν ή διευκόλυναν με την στάση τους την ψήφιση του προϋπολογισμού πριν λίγες μέρες; Περιλαμβάνονταν και οι αναγκαστικές κατασχέσεις στo παζάρι που προηγήθηκε;

Η πόλη μας και οι κάτοικοι της, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την αρχή της οικονομικής κρίσης με την εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών, αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας καλά και το συναντάμε καθημερινά στα σκυφτά κεφάλια των συμπολιτών μας. Το γνωρίζει καλά και ο κ. Δήμαρχος με την δημοτική ομάδα που του έχει απομείνει. Με την συνειδητή πολιτική επιλογή των οριζόντιων κατασχέσεων τίθεται οριστικά απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα, τους πολίτες και τις ανάγκες τους.

Η οργή και αγανάκτηση των φτωχών λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται να μετατραπεί σε αγωνιστική διεκδίκηση, με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, της κεντρικής και της δημοτικής εξουσίας. 

Να αναστείλει τώρα η δημοτική αρχή την απόφασή της προς τις τράπεζες για την αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για χρέη συμπολιτών μας προς τον Δήμο Βύρωνα.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 12/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου