Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Άγρια καταστολή στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Τραυματισμοί διαδηλωτών

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Ιανουαρίου
Συγκέντρωση στις 1.30 στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή

Με άγρια καταστολή που οδήγησε σε τραυματισμούς διαδηλωτών αντιμετώπισε η κυβέρνηση, μέσω των δυνάμεων καταστολής, τους εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. 

Η κυβέρνηση επέλεξε την άγρια καταστολή απέναντι σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Όπως καταγγέλλουν το νομοσχέδιο αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται στο νέο σύστημα προσλήψεων.

Όταν η πορεία που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, έφτασε στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών απαίτησαν να απομακρυνθούν οι κλούβες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Η απάντηση σε αυτό το αίτημα ήρθε «διά χειρός» των ΜΑΤ, τα οποία έριξαν χημικά, αλλά και φωτοβολίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές. 

Όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις θέλοντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση, στόχευσαν «στο ψαχνό», με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γιάννης Δελής,  η Θεοδώρα Δριμάλα εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, στο κεφάλι, και ένας φοιτητής από τη Φιλοσοφική. 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ 
Τη Δευτέρα 24ωρη απεργία

Το συντονιστικό αναπληρωτών προχώρησε την Παρασκευή το πρωί σε κατάληψη της Πρυτανείας στην Πανεπιστήμιου και την έχουν μετατρέψει σε κέντρο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. 

Την Κυριακή αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί , προχώρησαν σε δυναμική παρέμβαση στην ΕΡΤ, απαιτώντας να ακουστούν τα αιτήματα από τη δημόσια τηλεόραση. 

Την Δευτέρα έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ενώ σύλλογοι και αναπληρωτές καλούν σε συγκέντρωση στις 13.30μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 13 Ιανουαρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου