Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Για την επίλυση του προβλήματος στον 6ο και 9ο δημοτικό παιδικό σταθμό


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Για την επίλυση του προβλήματος στον 6ο και 9ο δημοτικό παιδικό σταθμό 

Ανταποκριθήκαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων και σήμερα το πρωί (3/6/2020) βρέθηκαν στην είσοδο των Παιδικών Σταθμών  6ο  και 9ο   για να διαπιστώσουν όλοι μαζί την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν οικοδομικές εργασίες με ταυτόχρονη λειτουργία των παιδικών σταθμών.


Στο κτήριο είναι σε εξέλιξη οικοδομικές  εργασίες ανακατασκευής με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν κανόνες υγιεινής και προστασίας των παιδιών.

Το λόγο πήρε   παρουσία εργαζομένων, γονέων και  των Δημοτικών Συμβούλων (κ. κ. Μπαντή, Σωτηρόπουλο, Τσιάκαλο,  Γείτονα, Μαυρόπουλο,   Ζιώγα Μαρία ) ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Παναγιωτόπουλος  Χρήστος και ενημέρωσε  για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ζήτησε  να σταματήσουν οι εργασίες και ότι οφειλε η δημοτική αρχή να έχει βρει εξ αρχής χώρο μεταφοράς και των δυο παιδικών σταθμών σε κατάλληλο κτήριο.  Είναι θετικό που γίνονται εργασίες, αλλά πρόσθεσε  ότι  δεν υπήρξε καμία σχετική προετοιμασία από την μεριά του Δήμου για την ορθή επαναλειτουργία των συγκεκριμένων Παιδικών Σταθμών. Δεν μπορούν να λειτουργούν και να συνεχίζονται οικοδομικές εργασίες   (θόρυβος από τις εργασίες, υγειονομικοί κίνδυνοι, ελάχιστα μέτρα προστασίας κ.λπ.).
  

Στη συνεχεία πήραν το λόγο εργαζόμενοι στους σταθμούς, γονείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι και αναφέρθηκαν όλοι στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και ότι δεν μπορεί να λειτουργούν και οι σταθμοί σε ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.  

Η δημοτική αρχή αν και είχε καλεστεί δεν παραβρέθηκε στην συνάντηση.                 Ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης αρκέστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και αφού γνώριζε την αντίδραση των εργαζομένων,  να ανακοινώσει μέσω Facebook ότι θα μεταφερθεί μόνο το βρεφικός σταθμός και  θα συνεχίσει ο 9ο  νηπιακός  να λειτουργεί,   κάτι που δεν θα μπορεί  να γίνει αποδεκτό από γονείς, εργαζόμενους και τις δημοτικές παρατάξεις .

Στη συνέχεια μετέβηκαν στο Δημαρχείο δημοτικοί σύμβουλοι και το σωματείο εργαζομένων και  συνάντησαν τον Δήμαρχό κ. Κατωπόδη . Του ανέφεραν  τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους σε σχέση με την όλη κατάσταση που επικρατεί και να του ζήτησαν  άμεση διακοπή των εργασιών έως ότου βρεθεί λύση για την ορθή και ασφαλή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών (6ος – 9ος).

Ο Δήμαρχος αφού υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής, στη συνέχεια και κάτω από την επιμονή όλων,  δεσμεύτηκε να απαντήσει εντός της  ημέρας.

Αργά το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε το σωματείο εργαζομένων από την δημοτική αρχή  ότι αναστέλλονται προσωρινά όλες οι εργασίες.                       Πέμπτη και  Παρασκευή θα λειτουργήσει κανονικά  ο  9ος  παιδικός σταθμός στο χώρο και η δημοτική αρχή θα ανακοινώσει στη συνέχεια την οριστική επίλυση του προβλήματος.

                                                                                                                     ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου