Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΑΚΑΡΠΗ η συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για την στεγαση της προσχολικης αγωγής.


ΑΚΑΡΠΗ η συνάντηση 
 με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής στον Βύρωνα

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι  το αίτημα για εκτακτο δημοτικο συμβούλιο στηρίζουν και οι παρατάξεις των κ.κ. Γώγου, Σωτηρόπουλου και Γείτονα. 

..........................................................................................................................................
Μπορεί η συνάντηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόζα Ιμβριώτη να κράτησε σχεδόν δυο ώρες με τον διευθυντή εκπαίδευσης Ά Αθήνας κ. Παπαγεωργίου Αναστάσιο,  την Τρίτη το μεσημέρι στα γραφεία της  διεύθυνσης εκπαίδευσης, δεν είχε όμως κανένα θετικό αποτέλεσμα, απέβη ΑΚΑΡΠΗ.
ΨΗΦΙΣΜΑ των Συλλόγων Γονέων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων Πολυγύρου ...
Θέμα της συνάντησης ,  τα προβλήματα της δίχρονης προσχολικής αγωγής στους Δήμους Καισαριανή, Βύρωνα και στο Παγκράτι που είναι και οι περιοχές  συνδικαλιστικής δράσης του συλλόγου εκπαιδευτικών.
Η  συζήτηση επικεντρώθηκε στον Δήμο Βύρωνα όπου εστιάζονται και τα περισσότερα προβλήματα στέγασης των νηπίων.
Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών κατηγορεί και επιρρίπτει ευθύνες στην δημοτική αρχή Κατώποδη γιατί δεν  έκανε τίποτα -έξι χρόνια διοικεί το Δήμο  και τρία πέρασαν που ψηφίστηκε η εφαρμογή της προσχολικής αγωγής-   για την σχολική στέγη και  έρχεται την τελευταία στιγμή και αναζητά όπως όπως αίθουσες και ΠΡΟΚΑΤ, για να δημιουργηθούν παραρτήματα νηπιαγωγείων.   Αυτή η πολιτική της θα έχει ως αποτέλεσμα να στοιβαχτούν  τα νήπια σε ακατάλληλες και μικρές αίθουσες, σε ΠΡΟΚΑΤ και στο ακατάλληλο κτήριο που στεγάζεται μέχρι σήμερα ο 4ος δημοτικός παιδικός σταθμός. Οι συνδικαλιστές  ισχυρίζονται ότι η δημοτική αρχή Βύρωνα   ΕΖΥΓΙΣΘΗ, ΕΜΕΤΡΗΘΗ ΚΑΙ ΕΒΡΕΘΗ ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΦΑΡΜΟΓΗ» ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!


Ο Διευθυντής εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου  αντί να υπερασπιστεί ως όφειλε την ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων χώρων για την στέγαση της προσχολικής αγωγής , εμφανίστηκε ως ο καταλληλότερος και ίσως και ο μοναδικός σύμμαχος και υπερασπιστής της πολιτικής απραξίας το  Δημάρχου κ.  Κατωπόδη.  Αντί να αναδείξει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Βύρωνα  ως όφειλε, ως διευθυντής δημόσιας εκπαίδευσης , ως δημόσιος λειτουργός  και να ενώσει την φωνή του με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ζητούν να υπάρχουν σύγχρονα κτήρια και αίθουσες για τις ανάγκες της σχολικής στέγης , επέλεξε τον άχαρο  ρόλο της υπεράσπισης της δημοτικής αρχής,  κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα.
Ο ίδιος ο κ. διευθυντής μαζί με το δήμαρχο Βύρωνα, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην ιστοσελίδα μας, γυρνούσε  τα σχολεία του Βύρωνα,  σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει για τις αντιδράσεις, στην πολιτική  της δημοτικής αρχής  και να ασκήσει την επιρροή του στους διευθυντές σχολείων  για να παραχωρήσουν αίθουσες, που σήμερα  χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των σχολείων,  εργαστήρια, εκδηλώσεις κλπ. Κάνει πως δεν βλέπει  ο κ. διευθυντής τον ακατάλληλο  4ο  παιδικό σταθμό και αποδέχεται να λειτουργήσει νηπιαγωγείο, ή  για την αίθουσα νηπιαγωγείου στο ΚΕΦΟ Καρέα που δεν θα έχει αυτοτελή είσοδο από τον Παιδικό σταθμό, όπως προβλέπεται, δεν λέει κουβέντα. 
Ο ρόλος του Διευθυντή εκπαίδευσης δεν είναι να παρέχει καλύψει στους δημάρχους αλλά να απαιτεί την διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε σύγχρονα κατάλληλα κτήρια . Μόνο τότε ασκεί το ρόλο του δημόσιου λειτουργού και όχι του κομματικού ή κυβερνητικού εντολοδόχου και βαστάζου.

Η συνάντηση  δεν είχε όπως αναμενόταν κάποιο αποτέλεσμα και ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι για την σχολική στέγη ανέφεραν οι συνδικαλιστές .
Οι ευθύνες ασφαλώς και είναι διαχρονικές και αφορούν κυβερνήσεις  και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές των κ. κ. Ρογκάκου, Χαρδαλιά. Και οι δυο αυτοί κύριοι  ως δήμαρχοι τοποθέτησαν ΠΡΟΚΑΤ και ΙΜΠΟΞ  αίθουσες. Βέβαια στην απραξία της σημερινής δημοτικής αρχής Κατωπόδη, οι προηγούμενοι δήμαρχοι,  μένουν μετεξεταστέοι.

Αξίζει να δούμε τη θα γίνει ως το τέλος. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις ως ιστοσελίδα για να ενημερώνουμε με ευθύνη και συνέπεια τους πολίτες.

Σύλλογοι γονέων δημοτικών σχολείων αντιδρούν και συνεχίζουν τις δράσεις τους  μαζί με την Ένωση γονέων και το  σύλλογο εκπαιδευτικών. Με πρωτοβουλία της, η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών ζητά έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της προσχολικής στέγης.  Το αίτημα αρχικά στήριξε αρχικά και ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης  κ.  Μαυρόπουλος.  Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι  το αίτημα στηρίζουν και οι παρατάξεις των κ.κ. Γώγου, Σωτηρόπουλου και Γείτονα. Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι βέβαιο ότι η δημοτική αρχή είναι απομονωμένη και   θα υποχρεωθεί δια του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου και εκπαιδευτικού κ. Πλακίδα Γ. να  συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Θα γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο που θα μπορέσει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα για  τη στέγαση των νηπίων σε σύγχρονους και κατάλληλους  χώρους ;  Ή θα γίνει μια διαλογική συζήτηση , ίσως να  αποδοθούν πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή,  αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει και τα νήπια τον Σεπτέμβριο θα πάνε σε ΠΡΟΚΑΤ και σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες και κτήρια όπως ο 4ος παιδικός σταθμός; 

Μήπως  η πίεση της δημοτικής αντιπολίτευσης  έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού και να μην αφήσουν τη μειοψηφούσα δημοτική αρχή να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ντεφάκτο καταστάσεις με θύματα τους μικρούς μαθητές,  την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δημόσια εκπαίδευση.

Ίδωμεν.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου