Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Προς  το
 Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ( βρεφικός και νηπιακός)
Είναι επικίνδυνο και απαράδεκτο.

Κύριε Δήμαρχε
Αυτό που συμβαίνει στους συστεγαζόμενους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς 6ο και 9ο είναι πρωτάκουστο και άκρως επικίνδυνο.
Στο κτήριο που συστεγάζονται οι δυο παιδικοί σταθμοί γίνονται ανακατασκευές και ο χώρος  έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο. Οι εργασίες σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.

Στο χώρο αυτό από χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου επαναλειτούργησαν οι δυο σταθμοί και οι γονείς έφεραν τα βρέφη και τα προνήπια σε ένα εργοτάξιο και όχι παιδικό σταθμό.
Την ώρα που γίνονται οικοδομικές επισκευές, που δουλεύουν κομπρεσέρ, που προκαλείται θόρυβος, σκόνη, μέσα έξω , πάνω κάτω  μπαινοβγαίνουν οι οικοδόμοι, ταυτόχρονα λειτουργεί ο χώρος και ως βρεφονηπιακός σταθμός. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και επικίνδυνη κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν μιλάμε για υγειονομικούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Αρκεί να δει κανείς που παρασκευάζεται  το πρωινό των νηπίων.
Το σωματείο με αίσθημα ευθύνης, έχει αναδείξει το πρόβλημα  και ενημερώσει την δημοτική αρχή. Μάταια όμως.

Αύριο Τέταρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 το πρωί  καλούμε στο χώρο των Παιδικών Σταθμών  την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να διαπιστώσουν τα όσα σας αναφέρουμε και καταγγέλλουμε.  Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εξευρεθεί άμεσα  λύση. Ότι δεν κάνατε έγκαιρα καλείστε να το πράξετε τώρα.

Το  Δ . Σ

  Βύρωνας 2 Ιουνίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου