Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Διαδηλώνουν και απαιτούν ασφαλή επιστροφή στα σχολεία

                   Πανελλαδική μέρα δράσης για την Εκπαίδευση στις 14 ΑπρίληΣυλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, στην Αθήνα



Το άνοιγμα των Λυκείων και όχι όλων των βαθμίδων των σχολείων και των πανεπηστημίων χωρίς ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από αυτά που διεκδικούν μήνες τώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, φοιτητές αλλά φορτώνοντάς τους επιπλέον με την ευθύνη της αυτοδιάγνωσης μέσω των self tests, ξεσηκώνει δίκαιη αγανάκτηση και βγάζει ξανά τον κόσμο της Εκπαίδευσης στους δρόμους του αγώνα.

Είναι αναγκαία η επαναλειτουργία όλων των σχολείων με τους όρους εκείνους που από τη μια θα προσφέρουν ασφάλεια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και από την άλλη θα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων.

Η κυβέρνηση επιμένει να μην παιρνει ουσιαστικά  μέτρα, γιατί  τα βλέπει ως οικονομικό κόστος.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές προχωρούν την Τετάρτη 14 Απρίλη σε πανελλαδική μέρα δράσης για την Εκπαίδευση.

 Στην Αθήνα όρισαν αγωνιστικό ραντεβού στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και σε άλλες πόλεις.

Κάλεσμα  απευθύνουν εκπαιδευτικά σωματεία, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στο σχετικό κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχέση με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης: «Με το νέο μέτρο των self tests εμείς οι γονείς καλούμαστε, αφού προμηθευτούμε τα τεστ, αφού τα κάνουμε επιτυχώς στα παιδιά μας, αφού υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση πως είναι αρνητικά, αφού υποβάλουμε τα στοιχεία σε μια πλατφόρμα, αφού εκτυπώσουμε τη βεβαίωση, να στείλουμε τα παιδιά μας σε τάξεις - κλουβιά των 25 μαθητών, χωρίς επαρκή αερισμό πολλές φορές, χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας, χωρίς δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία όσων παιδιών έχουν μείνει πίσω στα μαθήματα, η κυβέρνηση επιμένει στην Τράπεζα Θεμάτων, προωθώντας την ανισοτιμία και την "αριστεία", διαμορφώνοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση».

Οι μαθητές, από την πλευρά τους, στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας σημειώνουν ότι «φέτος έχουμε κάνει κατά μέσο όρο 45 - 50 μέρες διά ζώσης μάθημα. Συγκεκριμένα, στην καλύτερη περίπτωση κάποια Γυμνάσια (υποθέτοντας πως δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα για τον οποιονδήποτε λόγο) έκαναν 80 μέρες. Στη χειρότερη τα ΓΕΛ σε περιοχές όπως η Αθήνα λειτούργησαν λίγο περισσότερο από 30 μέρες. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, και η ζωή και η καθημερινότητά μας ανοιγοκλείνει μέσα σε μια οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού και πάει λέγοντας (...) 

Η μόρφωσή μας έχει χτυπηθεί απεριόριστα. Δεν λέμε πως γενικά το σχολείο μάς μορφώνει όπως θα θέλαμε ή όπως θα έπρεπε αλλά λέμε με σιγουριά πως με τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης δεν μάθαμε απολύτως τίποτα». 

Τέλος φωνάζουν: «Θέλουμε ασφαλή επιστροφή στα σχολεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο το να ανοιγοκλείνουν!».

Τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών συγκλίνουν και απαιτούν:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
  • Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

                                                                                                               ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου