Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Να παρθούν άμεσα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.







Να παρθούν άμεσα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.


Με αφορμή το πρόσφατο σεισμό στην Αττικη το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο , με επιστολή του προς το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, ζητά να προχώρηση η δημοτική αρχή σε έλεγχο των κτηριακών υποδομών του Δήμου. Ιδιαίτερα σε  κτήρια που στεγάζονται  ορισμένοι παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ,   για να  καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν  τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση της προηγούμενης βδομάδας.

Παραθέτουμε το έγγραφο του σωματείου εργαζομένων







ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                            Βύρωνας, 21 Ιουλίου 2019
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Προς το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη

Θέμα : Άμεσα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.


Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό 5,1 ρίχτερ στην Αττική, απευθυνόμαστε στη δημοτική αρχή  θέλοντας να επισημάνουμε την ανάγκη συνεργεία του Δήμου να χρειάζεται να κάνουν  ελέγχους  σε ορισμένα κτίρια που στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, όπως είναι ορισμένοι παιδικοί σταθμοί π.χ. 1ος - 5ος , 2ος , ΚΑΠΗ  Καρέα, Αγ. Τριάδας, ΚΕΠ, κοινωνικό συσσίτιο,  Άστρα, παλιό δημαρχείο, Ταπητουργείο (στέκι νεολαίας), σχολεία, Λουίζα. Ο 4ος σταθμός στεγάζεται σε μαγαζί πολυκατοικίας (ισόγειο και πατάρι) έχει τζάμια σε όλη την πρόσοψη τα οποία αποτελούν σοβαρό κίνδυνο. Ως σωματείο έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι είναι ακατάλληλο το συγκεκριμένο κτήριο για τη χρήση του ως παιδικό σταθμό.
Η σιδερένια πόρτα που τοποθετήθηκε στην έξοδο κινδύνου –σκάλα- στον 10ο παιδικό σταθμό, αποτελεί παράδειγμα ατυχούς παρέμβασης. Η πόρτα αυτή θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.  
 Θα θέλαμε ακόμα να εφιστήσουμε την προσοχή σε μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να παρθούν καθώς και στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου. Να εφοδιαστούν οι σταθμοί και όλα τα δημοτικά κτήρια  με τα ανάλογα υλικά που προβλέπονται από κείμενη νομοθεσία όπως φαρμακεία, σφυρίχτρες, φακούς, κ.λπ. 
Από την νέα χρονιά θα πρέπει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού να οργανωθεί σεμινάριο ενημέρωσης των εργαζομένων για την αντιμετώπιση σεισμικών φυσικών φαινομένων και να οργανώνονται τακτικά ασκήσεις εκκένωσης των παιδικών σταθμών.
Για το Δ.Σ.

      Ο     Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Χρήστος                                     Μπίκα Πελαγία

Κοιν:  Διευθύνεις Υπηρεσιών του Δήμου, Δημοτικές Παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου