Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Έκτακτη Είδηση

Δολοφονία Γρηγορόπουλου:
Αποφυλακίστηκε  ο Επαμεινώνδας Κορκονέας


Εκτός φυλακής βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου 2019 ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας  Κορκονέας, ο οποίος είχε καταδικαστεί ισόβια για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού, όταν στις αρμόδιες υπηρεσίες του σωφρονιστικού καταστήματος έφθασε το απόσπασμα της απόφασης που εξέδωσε  το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, βάσει του οποίου «έσπασαν» τα ισόβια  που του είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό και του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου . Το δικαστήριο, Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, έκανε δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα με συνέπεια οι ποινές πλέον να διαμορφώνονται με βάση το νέο νόμο.
Και έτσι ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου κυκλοφορεί ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, 30-7 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας επέβαλε κάθειρξη 13 ετών στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ο Ε.Κορκονέας από το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη και ο Β.Σαραλιώτης σε 10ετή φυλάκιση.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου