Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Κλειστό θα παραμείνει το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Κλειστό θα παραμείνει το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο
(λόγω βλάβης στις κεντρικές ψυκτικές μονάδες)

Αμέσως μετά την παιδική γιορτή κολύμβησης  στις 8 Ιουνίου, το κολυμβητήριο λειτουργούσε καθημερινά χωρίς κλιματισμό - εξαερισμό, μετά από σοβαρή βλάβη στο σύστημα κλιματισμού.
Η κατάσταση ήταν καθημερινά απαράδεκτη, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, το χλώριο, την υγρασία, σε όλες τις εγκαταστάσεις – πισίνα κολύμβησης, αποδυτήρια, χώρους γενικής χρήσης – για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους, που εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου και τις αναγκαίες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.
Το σωματείο των εργαζομένων παρενέβη  άμεσα ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα ώστε να διασφαλιστούν όλοι οι όροι ασφαλούς λειτουργίας του κολυμβητήριου για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενημέρωσε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, όπου  οι κ. κ. Γώγος, Σάρολα, Μαυρόπουλος επισκεφτήκαν το χώρο και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.                      
Το σωματείο  κάλεσε τους εργαζόμενους την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 13.30 σε συνάντηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, η δημοτική σύμβουλος κ. Κιούπη από την παράταξη του κ. Γώγου, ο διευθυντής του κολυμβητήριου κ. Μοναστηριωτης. Ο μηχανολόγος του Δήμου ενημέρωσε τους εργαζόμενους και τους παραβρισκόμενους ότι η κλιματιστική μονάδα έχει υποστεί μεγάλη βλάβη και δεν μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα. Αρκετοί εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη κλιματισμού, ανέφεραν ότι καλό είναι να μην σταματήσει να λειτουργεί. Ο διευθυντής αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται ήδη και τόνισε ότι πρέπει να πληρούνται οι όροι λειτουργίας, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου αφού αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες που λειτουργεί 20 ήμερες το κολυμβητήριο για τους εργαζομένους και τους πολίτες τόνισε ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί θα πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του, ότι χωρίς κλιματισμό είναι αδύνατο να λειτουργεί.
Η δημοτική αρχή μετά την συνάντηση ανακοινώσε  ότι: 
"Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Χρήστος Ταμπαξής» από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των Κεντρικών Ψυκτικών Μονάδων.
Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου κρίνεται απαραίτητη ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις και να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.
Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου ώστε πολύ σύντομα να είναι στη διάθεση των χιλιάδων μελών του.
Οι συνδρομές του Ιουλίου μετατίθενται για τον μήνα Σεπτέμβριο (τον Αύγουστο το Κολυμβητήριο είναι κλειστό κάθε χρόνο).
Ζητούμε συγγνώμη για την προσωρινή αναστάτωση".
Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις,  για το πώς η κλιματιστική μονάδα βγήκε σε αχρηστία μετά από τρία χρόνια λειτουργίας; Οφείλεται σε ελλιπή συντήρηση; Ήταν προβληματική από την αρχή; Και εάν ναι, ποιος την παρέλαβε; Έγιναν παρεμβάσεις στη λειτουργία της, που οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα;
Θα πρέπει να πούμε ότι σε χώρους των εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου φιλοξενούνται παιδιά στα πλαίσια του Θερινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Βύρωνα, μέχρι 26/07/19. Ο κλιματισμός στους χώρους αυτούς  δεν λειτουργεί, ποια μέτρα θα παρθούν για τα παιδιά αυτά; θα τοποθετηθεί κάποια κλιματιστική μονάδα; Γιατί οι  δραστηριότητες των παιδιών  δεν  μεταφέρονται  σε κλιματιζόμενη αίθουσα, στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου;   
Ανακοίνωση για το κλείσιμο του κολυμβητήριου εξέδωσε η παράταξη του κ. Γώγου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρόπουλος έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου την Τέταρτη 25 Ιουνίου και η παράταξη του, Ρ.Ε.Κ. Βύρωνα  ανέδειξε  το  πρόβλημα στη ηλεκτρονική της σελίδα.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου