Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Μαζικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα



Μαζική ήταν η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια η οποία έγινε για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.  
Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου ο 15χρονος Αλέξης Γργηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα ( στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).
 Ακολούθησε πορεία η οποία εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν κλείσει την οδό Χαρ. Τρικούπη στο ύψος της  Διδότου απαγορεύοντας στους διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία στην Χαρ. Τρικούπη.


Οι διαδηλωτές συνέχισαν στην Διδότου και διασχίζοντας την Ιπποκράτους και τη Σόλωνος επέστρεψαν στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, σημειώθηκαν περιορισμένα επεισόδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ομάδες νεαρών έριξαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου στα Εξάρχεια.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου