Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Απόφαση-σοκ: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Κορκονέα

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Απόφαση-σοκ: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.

Οργή για την δικαστική απόφαση υπέρ του Κορκονέα

 Δεκατρία χρόνια κάθειρξης είναι η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Αν και ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο στη συνέχεια μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Βαγγέλη Ανδρούλα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βιου.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ποινή κάθειρξης 13 ετών.
Το δικαστήριο δέχτηκε την προταση του εισαγγελέα μετατρέποντας την ποινή των ισοβίων για τον πρώην ειδικό φρουρό.
Ομόφωνα αθώος ο Βασίλης Σαραλιώτης λόγω αμφιβολιών.

Ξέσπασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο αντέδρασε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη δημοσιοποίηση της ποινής που επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.
 Μετά το άκουσμα της απόφασης, η . Κωνσταντοπούλου ξέσπασε και αναφώνησε: «Με αυτή σας την απόφαση οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα» και δήλωσε ότι θα ζητηθεί αναίρεση της απόφασης.

Αναλυτικότερα

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος  και η  Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής  μίλησαν για "προδιαγεγραμμένη απόφαση" και για "μεθόδευση". Όπως ανέφεραν θα ζητήσουν την αναίρεση της απόφασης.

Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επ. Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδης μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης. «Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε στο δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το Νίκο Κωνσταντόπουλο να τοποθετείται σχετικά: 
«Καταδικάσετε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου». 

Κωνσταντόπουλος: "Ακραίες νομικές επινοήσεις"

«Η απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Θα ζητήσουμε την αναιρεση της απόφασης υπέρ του νόμου. Είναι κραυγαλέα αντίφαση. Το ιδιο δικατηριο που καταδικάζει τον Κορκονέα ως δολοφόνο με άμεσο δόλο γιατί εκτέλεσε ενα παιδι 15 χρονών, του χορήγησε ελαφρυντικό και τον αφηνει ελεύθερο. Ο άλλος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος διότι υπηρχαν αμφιβολίες για το διπλό δόλο που απαιτείται. Πρόκειται για ακραίες νομικές επινοήσεις που δεν υπηρετούν την αναζήτησή της ουσιαστικής αλήθειας. Ο Κορκονέας αποφάσισε και σκότωσε τον Αλέξανδρο. Υπήρξε ένας παρασκηνιακός μηχανισμός με στόχο και μεθοδευμένες αναβολές για να υπαχθεί η υπόθεση στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες ήταν καθοριστικής σημασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ν. Κωνσταντόπουλος.
Από τη μεριά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:
«Η πολιτική αγωγή είμαστε εδώ για τον Αλέξανδρο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Η απόφαση επιβραβεύει τους δράστες, οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα, του κάθε αστυνομικού που θα δολοφονήσει πολίτη. Ειναι πολύ μακρά η σειρά των αποφάσεων που αντί να τιμωρήσουν, χάιδεψαν τους δράστες.
Η πολιτική αγωγή προέβλεψε και κατήγγειλε τη μεθόδευση. Με πρόσχημα την αιφνίδια ασθένεια συνήγορου, δόθηκε αδιανόητη αναβολή 40 ημερών για να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Είναι προκλητικό να λέμε ότι ο Κορκονέας τυγχάνει αναγνώριση ελαφρυντικού και τελικά παίρνει ποινή χάδι»

ΠΗΓΕΣ:  NEWS 24/7 ,  Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου