Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Συνεδριάζει την Δευτέρα 1η Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.


ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Συνεδριάζει την Δευτέρα 1η Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Ερωτήσεις των δημοτικών παρατάξεων:
 ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ  και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
 Δήμος Βύρωνα: Νέες αιτήσεις για τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών ...

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου (ώρα 17:00-21:00)  θα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.  Και αυτή η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη ενώ η Δημοτική Αρχή Βύρωνα ανακοινώνει ότι η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dimosbyrona.gr.  
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των δημοτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εκ του νόμου είναι ανοικτή για το κοινό, αλλά λόγω των περιορισμών για την αποφυγή συνωστισμού εξαιτίας του κορονοϊού, διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέρει η ανακοίνωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγουμένη συνεδρίαση - 1-5-  του  Δ.Σ.  η παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών της  κας Σάρολα είχε συζήτηση η επόμενη συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δ. Συμβούλιου. (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα μας (Ενδιαφέρουσα στιγμιότυπα  από τη συνεδρίαση 11 Μάη  του Δ. Συμβουλίου).

Στην πρόσκληση που στάλθηκε  στους δημοτικούς συμβούλους από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  κ. Πλακίδα αναφέρονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης,  που  είναι:

1.    Ενημέρωση για τα μέτρα του Δήμου Βύρωνα εν όψει του ανοίγματος Δομών, Σχολείων και Καταστημάτων
2.   Έγκριση της με αριθμ. 114/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Υποβολή απολογισμού οικονομικής χρήσης 2019, όπως αυτός διαμορφώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019»
3.   Έγκριση της με αριθμ. 102/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα οικονομικοί έτους 2020»
4.   Έγκριση της με αριθμ. 101/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην {Υποβολή για έγκριση του αναμορφωμένου πίνακα στοχοθεσίας (Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης – Ο.Π.Δ.) οικονομικών αποτελεσμάτων οικονομικού έτους 2020 του Δήμου Βύρωνα και του Νομικού του Προσώπου} «ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ & ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ»
5.   Συζήτηση για τον ψηφισθέντα Περιβαλλοντικό Νόμο
6.   Λήψη απόφασης περί τακτοποίησης παλιάς διαφοράς ταμείου
7.   Παράταση σύμβασης με εταιρεία εκποίησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ένα έτος
8.   Ονοματοδοσία του Δημοτικού Γυμναστηρίου Βύρωνα ως Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής»

Στην ιστοσελίδα μας στάλθηκαν οι ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι δημοτικές παρατάξεις ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,  τις οποίες και δημοσιεύουμε για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας.  


ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ NEWS: Aλέξης Σωτηρόπουλος: Ένας Ναυπάκτιος "βάζει πλώρη ...

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Θέμα : «ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΠΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ COVID-19»
*********
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
            Όπως γνωρίζετε, με την υπ` αριθμόν 30520/21-5-20 απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών χορηγήθηκε στον Δήμο μας το συνολικό ποσό των 385.927,54 ευρώ (257.329,63 ευρώ από τον λογαριασμό «Κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών ΟΤΑ» και 128.597,91 ευρώ από τους ΚΑΠ Δήμων) «για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID – 19».
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάσθε και παρακαλούμε να μας απαντήσετε σε ποιες συγκεκριμένες ανάγκες και με τι ποσό ανά περίπτωση θα κατανεμηθούν τα 385.927,54 ευρώ από τον Δήμο μας ;
Βύρωνας, 29 Μαΐου 2020
Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι
Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος, Θανάσης Κλειάσιος, Θανάσης Οικονόμου, Λευτέρης Τριανταφύλλου

ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ NEWS: Aλέξης Σωτηρόπουλος: Ένας Ναυπάκτιος "βάζει πλώρη ...

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η – Α Ι Τ Η Σ Η
Θέμα : «Κακοτεχνίες ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων σε δρόμους της πόλης μας»
*********
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11-5-2020 απαντήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κο Καραγιάννη η από 8-5-2020 ερώτηση της παράταξής μας με θέμα τις κακοτεχνίες των εκτελούμενων στην πόλη μας ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων. Με την ερώτησή μας αυτή ζητούσαμε να πληροφορηθούμε αφενός σε πόσες και ποιες από τις οδούς που συμπεριλαμβάνονται στην εν εξελίξει εργολαβία ζητήθηκε η επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών και σε πόσες και ποιες από τις οδούς τα εκτελεσθέντα έργα θεωρούνται ποσοτικά και ποιοτικά επαρκή και αφετέρου αν οι διαπιστωθείσες κακοτεχνίες και το αίτημα για επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών αφορούν μόνο κακής ποιότητας ασφαλτοστρώσεις ή και μπετοστρώσεις, καθώς και άλλες κακοτεχνίες (κάλυψη φρεατίων, κάλυψη ή καταστροφή ρείθρων κλπ), ζητούσαμε δε παράλληλα να μας χορηγηθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας για το θέμα αυτό μεταξύ του Δήμου και της εργολήπτριας εταιρίας.
Στην απάντηση του ο κος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε γενικά στις κακοτεχνίες αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει αποστείλει στην εργολήπτρια εταιρεία δύο έγγραφα (στις 14-2-2020 και 22-4-2020) και ότι, αφού γίνουν περαιτέρω έλεγχοι (με λήψη «καρότων» κλπ), επίκειται η αποστολή και τρίτου εγγράφου, χωρίς όμως να κατονομάσει τις οδούς, στις οποίες ζητήθηκε η επανάληψη των έργων (πολύ δε περισσότερο αυτές, στις οποίες εξ αντιδιαστολής θεωρήθηκε επαρκής). Σ` ό,τι δε αφορά το αίτημά μας για χορήγηση αντιγράφων της αλληλογραφίας ο κος Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι θα κατέθετε τα σχετικά έγγραφα στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για να μας χορηγηθούν αντίγραφά τους.
Μέχρι και σήμερα όμως ουδέν σχετικό έγγραφο έχουμε λάβει και σε επικοινωνία με την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει κατατεθεί κανένα απολύτως έγγραφο από την αλληλογραφία με την εργολήπτρια εταιρία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αοριστία της απάντησης του κου Αντιδημάρχου στις 11-5-2020, όπου δεν ανέφερε συγκεκριμένα όλες τις οδούς, των οποίων οι ασφαλτοστρώσεις ή μπετοστρώσεις κρίθηκαν μη ικανοποιητικές και ζητήθηκε η επανάληψή τους, καθιστά κατ` ουσίαν αναπάντητο το ερώτημά μας.
Ενόψει των ανωτέρω επανερχόμενοι στην ανωτέρω από 8-5-2020 ερώτησή μας ζητάμε για μία ακόμη φορά :
1. Να μας απαντήσετε συγκεκριμένα σε πόσες και ποιες ονομαστικά από τις οδούς που συμπεριλαμβάνονται στην εργολαβία ζητήθηκε η επανάληψη των έργων λόγω κακοτεχνιών και σε πόσες και ποιες από τις οδούς τα εκτελεσθέντα μέχρι σήμερα έργα θεωρούνται ποσοτικά και ποιοτικά επαρκή και
2. Να μας χορηγήσετε αντίγραφα της αλληλογραφίας για το θέμα αυτό μεταξύ του Δήμου και της εργολήπτριας εταιρίας.
Βύρωνας, 29 Μαΐου 2020
Οι ερωτώντες-αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι
Αλέξης Σωτηρόπουλος, Νεκτάριος Αποστολάκης, Ορέστης Καππάτος, Θανάσης Κλειάσιος, Θανάσης Οικονόμου,Λευτέρης Τριανταφύλλου


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Κατάθεση ερωτήσεων  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Ερώτηση 1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο στα νοικοκυριά που έχουν μέλος τους σε κατάσταση αναστολής ή εκ περιτροπής εργασία ή άνεργο.

Στο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 14/4/20, στη συζήτηση του 1ου θέματος που αφορούσε την Απαλλαγή αναλογούντων τελών χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων και Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Οδοφωτισμού για Επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του Κορωνοϊού, είχαμε ψηφίσει θετικά με επιφύλαξη.
Η επιφύλαξή μας συνίστατο στο ότι εκτός των επιχειρήσεων θα έπρεπε να υπάρξει επιπλέον απαλλαγή τελών και φόρου, στα νοικοκυριά που έχουν μέλος τους σε κατάσταση αναστολής ή εκ περιτροπής εργασία ή άνεργο που η ανεργία του είχε δηλωθεί έστω και την περίοδο της πανδημίας. Είναι δεδομένο ότι πολλά νοικοκυριά έχουν μέλος που συνεχίζει να βρίσκεται σε μία από τις παραπάνω καταστάσεις και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντείνονται.
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη για απαλλαγή από την πληρωμή τελών και φόρου για τα παραπάνω νοικοκυριά όσο διαρκεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της, ήταν για μας όρος για την υπερψήφιση του θέματος, τον οποίο θέσαμε και έκανε δεκτό η δημοτική αρχή, με την υποχρέωση να το φέρει για ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να προετοιμαστεί για τους δικαιούχους.
Επειδή το θέμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 11/5/20 και δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 01/6/20, ζητάμε να μας ενημερώσετε, πότε θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Ερώτηση 2. Αξιοποίηση της έκτακτης επιχορήγησης.
Με την αριθμ.30520/21-5-20 απόφαση του ΥΠΕΣ, οι δήμοι ενισχύθηκαν με έκτακτη επιχορήγηση 75.000.000 € για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού  COVID 19.  Ο Δήμος Βύρωνα επιχορηγήθηκε με το ποσό των 385.927,54 €. Ζητάμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προγραμματίσει τον τρόπο αξιοποίησης αυτού του ποσού και τις ανάγκες που θα καλύψετε.

Ερώτηση 3. Για τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα.
Η συλλογικότητα “ΕΝΑΡΓΕΙΑ” έχει καταθέσει στον Δήμο στις 13, 14 και 15/05/20  αιτήματα και αναφορά σχετικά με τα παρακάτω:
-Αρ.Πρωτ.7870/14-05-2020. Για τα βυθισμένα φρεάτια στην οδό Βρυούλων και την κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011.
-Αρ.Πρωτ. 7925/14-05-2020. Για την αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων.
-Αρ.Πρωτ. 7929/15-05-2020. Για τα ξεχασμένα τμήματα κατεστραμμένων δρόμων.
Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες και ύστερα από την από 30 Απριλίου ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκαν αστοχίες στο έργο των ανασφαλτώσεων – μπετοστρώσεων με ευθύνη της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του, παρακαλούμε να μας απαντήσετε για τα ζητήματα που τίθενται παραπάνω και επιπλέον να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα, χορηγώντας μας και τα αντίστοιχα στοιχεία:
1.   Ποιοί ποιοτικοί και ποσοτικοί έλεγχοι έχουν γίνει στο έργο και πότε, και ποιά ήταν τα αποτελέσματα αυτών.
2.   Πώς διαπιστώθηκαν οι κακοτεχνίες οι οποίες αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωση, σε ποιές οδούς, τι εντολές έχουν δοθεί γραπτώς στον ανάδοχο, πόσες από τις κακοτεχνίες έχουν μέχρι σήμερα αποκατασταθεί και ποια είναι η επίπτωσή τους στο οικονομικό αντικείμενο του έργου.
3.   Πως προκύπτουν και σε ποιές οδούς αφορούν οι υπερβάσεις ποσοτήτων που περιέχονται στον υπό έγκριση ΑΠΕ σε σχέση με τις συμβατικά προβλεπόμενες.
4.   Πως διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου μετά την έγκριση παράτασης προθεσμίας που δόθηκε από το Δ.Σ με την απόφασή του 215/2019. Στην αιτιολογική έκθεση για την έγκριση του 3ου ΑΠΕ που εισάγεται για συζήτηση στην οικονομική επιτροπή αναφέρονται επόμενες εγκρίσεις παρατάσεων και με τις αποφάσεις Δ.Σ. 207/2019 και 025/2020, πλην όμως οι εν λόγω αποφάσεις έχουν τελείως διαφορετικά αντικείμενα.

Ερώτηση 4. Πότε θα λειτουργήσει ξανά η δημοτική συγκοινωνία;
Οι λειτουργίες του κράτους έχουν επιστρέψει στο σύνολό τους, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και την τήρηση των κανόνων που απαιτούνται για τη μη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Η συμβολή των ΜΜΜ είναι καθοριστική και γι αυτό δεν σταμάτησε η κίνησή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρ΄ όλα αυτά η δημοτική συγκοινωνία σταμάτησε και δεν έχει αρχίσει ακόμα η εκτέλεση των δρομολογίων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Βύρωνα να στερούνται αυτής της σημαντικής παροχής.
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας και πότε έχετε προγραμματίσει την έναρξή τους;

Βύρωνας  29/5/2020
Τάσος Μαυρόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου