Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Επιβεβαιώνει ο Δήμος Βύρωνα την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών


Επιβεβαιώνει ο Δήμος Βύρωνα την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών  για τα νηπιαγωγεία  

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα μας-Τρίτη 12 Μαΐου- με τίτλο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Προσχολική εκπαίδευση με νήπια σε ΠΡΟΚΑΤ εν έτη 2020-2021

Η δημοτική αρχή ουσιαστικά δηλώνει ικανοποιημένη  που θα καταφέρει να λειτουργήσει με καθυστέρηση δυο χρόνων η δίχρονη προσχολική αγωγή στη πόλη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ένας από τους 27 Δήμους της χώρας που δεν είχε εξασφαλίσει αίθουσες για να ξεκινήσει από το 2018-19 η προσχολική αγωγή.

Στο δελτίο τύπου καταβάλλεται προσπάθεια ώστε  να πειστεί η σχολική κοινότητα, πόσο ωραίο  είναι να στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας σε ΠΡΟΚΑΤ. Να δημιουργηθούν δυο αίθουσες στην είσοδο διώροφης κατοικίας, σε απόσταση αναπνοής από  βενζινάδικο, στην οδό Ταύρου, που μέχρι σήμερα λειτουργεί δημοτικός παιδικός σταθμός που θα έπρεπε να είχε μεταστεγαστεί λόγο ακαταλληλότητας του κτηρίου.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πρόοδο στη δημοτική αρχή από το τίποτα. Από το να μην ξεκινήσει ούτε και το 2020-21 η δίχρονη προσχολική αγωγή…  καλά είναι τα ΠΡΟΚΑΤ.
Το μόνο που παρέλειψαν στο δελτίο τύπου εινα να ρωτήσουν  …. μήπως θέλουν και άλλα παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς να πηγαίνουν σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, αφού είναι τόσο καλά και μπορεί ο Δήμος να τις εξασφαλίσει.
                                                                                              
                                                                                            ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Βύρωνα 



Δ.Τ.: Συνάντηση στο δημαρχείο Βύρωνα για την επέκταση του ...

Δελτίο Τύπου

Βύρωνας, 14/5/2020


Σε εξέλιξη η προετοιμασία για την εφαρμογή
της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Βύρωνα

Ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς (2020-2021) ο Δήμος Βύρωνα έχει ήδη δρομολογήσει την προετοιμασία του, με στόχο από τη νέα χρονιά να υπάρχουν επαρκείς θέσεις, ώστε τα παιδιά του Βύρωνα να μπορούν να ενταχθούν στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Ύστερα από την έγκαιρη καταγραφή των αναγκών, διαπιστώθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα χρειαστούν επτά (7) επιπλέον από τις υπάρχουσες αίθουσες νηπαγωγείων και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης και διαμόρφωσης τους.
Με βάση το σχεδιασμό αυτόθα διαμορφωθεί μία αίθουσα στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) στον Καρέα, δύο αίθουσες στις ήδη εγκατεστημένες προκατασκευασμένες στο 3ο Γυμνάσιο, δύο αίθουσες στον 4ο Παιδικό Σταθμό (στην οδόΤαύρου) και δύο νέες προκατασκευασμένες στο χώρο των 10ου&11ου  νηπιαγωγείων (στην οδό Ταταούλων).

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες (Προκάτ) θα παραχωρηθούν από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ(πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και πληρούν  όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είναι  αίθουσες τελευταίου τύπου,πιστοποιημένες με ISO, διαθέτουν κλιματισμό και δεν υστερούν σε τίποτα από τις σχολικές αίθουσες που όλοι γνωρίζουμε.

HΔημοτική Αρχή Βύρωνα έχει αρχίσει έγκαιρα την προετοιμασία, ώστε να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  έχει ήδη κινήσει όλες  τις διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να είναι όλα έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου 2020 για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου