Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής.


Η Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική   βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης  του Περιφερειάρχη   Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής.


Απών ο Δήμος Βύρωνα και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης

Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για τη ΜΠΕ του ΟΛΠ Α.Ε. στις 20 ...
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα  20-5-2020,  ζήτησε από τους δημάρχους τις προτάσεις και το σχεδιασμό τους, με στόχο να υποστηριχθεί στοχευμένα ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η στόχευση κινείται σε 3 άξονες, τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, την ενίσχυση και διάδοση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και την ευρεία τοποθέτηση επίγειων και σηματοδοτημένων κάδων ανακύκλωσης, με στόχο να μειωθεί δραστικά το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή.
Γίνεται μία παναττική προσπάθεια με στόχο να γυρίσουμε οριστικά σελίδα και να περάσουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αφορά τη ζωή μας ανέφερε και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη του υπ. Περιβάλλοντος.


Ο κ. Πατούλης απέφυγε να αναφερθεί στα προβλήματα που οξύνονται στη δυτική αττική από την περεταίρω συνεχίσει της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή-Λιόσια καθώς και στα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με τους μπλε κάδους και την ΕΕΑΑ.Α.Ε.
Να επισημάνουμε ότι σήμερα το πρωί στην  κινητοποίηση που διοργάνωσαν  έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ στο Νέο Ψυχικό, οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν  «Ούτε στο Θριάσιο - ούτε στη Φυλή, να κλείσει τώρα η χωματερή».   Κύριο αίτημα να μην προχωρήσουν εν μέσω πανδημίας οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Αστυνομικές δυνάμεις  παρεμπόδισαν και δεν επέτρεψαν την είσοδο εντός των γραφείων του ΕΔΣΝΑ στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑΘοδωρή Σκολαρίκου και Θοδωρή Χαμαλίδη, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και την εξέλιξη σχετικά με την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή.
Παρών στην τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου  Γ. Μαρκόπουλος καθώς και οι περισσότεροι δήμαρχοι  Αττικής που έθεσαν διάφορα ζητήματα σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, τις  έλλειψης μπλε κάδων σε κάποιους Δήμους, αλλά και της ανάγκης να δίνονται προσωρινές άδειες μεταφόρτωσης απορριμμάτων.  Στη συζήτηση τέθηκαν και  άλλα θέματα  που αντιμετωπίζουν καθημερινά όπως με τα τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις εστίασης, την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας να προχωρήσουν σε 8μηνες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και για την προσχολική εκπαίδευση. Ενώ στο αίτημα των δήμαρχων για υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό ενημερώθηκαν ότι σύντομα η Περιφέρεια θα τους διαθέσει 100.000 ατομικές και 30.000 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικών.
Απών  ο Δήμος Βύρωνα και ο Δήμαρχος  κ. Κατωπόδης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου - Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης, Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρ. Ευθυμίου, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αίγινας Ι. Ζορμπάς, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ν. Ιωνίας Δ.Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διουνύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Σπάτων - Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης - Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας - Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς, Πειραιώς Ι. Μώραλης,  Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Τροιζηνίας - Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, εκπροσωπώντας τον Δ. Αθηναίων ο Ελ. Σκιαδάς, Μάνδρας - Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν.Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Περιστερίου ο Γ. Τσίνας, Αγ. Αναργύρων - Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Παλαιού Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου