Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Ανάληψη από την Δημοτική αρχή.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ


Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Ανάληψη από την Δημοτική αρχή.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βύρωνας g r  η δημοτική αρχή προχώρησε να υλοποιήσει  σχέδιο εκκένωσης της κατάληψης της Ανάληψης.


Άγνωστο παραμένει προς το παρόν,  εάν για την επιχείρηση εισβολής και εκκένωσης  της κατάληψης στο αναψυκτήριο του πάρκο της Ανάληψης, ήταν ενημερωμένοι έστω   οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων,  διότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει παρθεί κάποια τέτοια απόφαση. Το πιθανότερο είναι   η δημοτική αρχή να έδρασε στα  κρυφά  εν αγνοία του Δημοτικού συμβουλίου,  αξιοποιώντας τις ήμερες της πανδημίας που το πάρκο παραμένει κλειστό και οι καταληψίες   δεν βρίσκονταν προσωρινά λόγο του κορονοιού καθημερινά στο χώρο.

Δημοτικοί σύμβουλοι της αριστερής αντιπολίτευσης στο Δήμο δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζαν για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληξης και εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική της δημοτικής αρχής  ΣΥΡΙΖΑ.

Άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη αναφέρουν ότι Δήμαρχος Βύρωνα προχώρησε σε μια  αυταρχική κατασταλτική ενέργεια, αντί να συζητήσει , εισέβαλε στα κρυφά  στο χώρο, παραβίασε τα ρολά - αντιγράφοντας το Χρυσοχοιδη –χρησιμοποιώντας  ιδιώτη εργολάβο.  Στην επιχείρηση καταστολής συμμετείχαν  δυο αντιδήμαρχοι και τα αντικείμενα που πήραν τα  μετέφεραν σε αποθήκη  με αυτοκίνητο του Δήμου, άρα χρησιμοποίησε και εργαζόμενο-νους.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ατόμων που πραγματοποιούν την  κατάληψη


Το μεσημέρι της Παρασκευής 30-4, έκαναν παρέμβαση στο Δημαρχείο στον  κ. Κατωπόδη. Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ οι καταληψίες απαίτησαν και πήραν πίσω τα αντικείμενα που είχε πάρει ο Δήμος. Στη συνεχεία συγκεντρώθηκαν στην κατάληψη καισυζητησαν πως θα  οργανώνοσουν δυναμική όπως λένε αντίδραση, καταγγέλλοντας την πολιτική αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.
  
Εκπρόσωποι  της δημοτικής αρχής αναφέρουν  ότι προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης  γιατί θέλουν να δημιουργηθεί στο χώρο κοινωνικό μαγειρείο 

Ενώ εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων  δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση της δημοτικής αρχής και αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει η δημοτική αρχη να χρησιμοποίει εργαζόμενους και μηχανήματα του δήμου ως μηχανισμό καταστολής απέναντι σε συλλογικότητες,  φορείς και πολίτες  της πόλης.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 



Το δημοσιευμα του Βύρωνας g r


Απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης του αναψυκτηρίου της Ανάληψης





Πηγή εικόνας: vironasipolimas.blogspot.com


Ιδιωτικό συνεργείο με εντολή του Δήμαρχου Βύρωνα, εισήλθε εχθές εντός του αναψυκτηρίου της Ανάληψης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αναρχικών από το 2014, και επιχείρησε να αδειάσει το χώρο.
Η ομάδα των αναρχικών που αντιλήφθηκε το συμβάν, κατέφθασε στο σημείο, απομάκρυνε τους εργαζόμενους του συνεργείου και προχώρησε σε επανακατάληψη του κτιρίου.
Στην συνέχεια, μέλη της ομάδας προσήλθαν στο δημαρχείο και απαίτησαν από τον δήμαρχο να τους επιστρέψει πίσω τα πράγματα που είχαν κατασχεθεί, όπως και έγινε μετά από λίγη ώρα.
Αναδημοσίευση από Βύρωνας gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου