Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Περιφρουρούμενη από διμοιρία των ΜΑΤ

η Θ. Φωτίου αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 19:00, στον δημοτικό κινηματογράφο ΛΟΥΙΖΑ «Νέα Ελβετία» μίλησε η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσκαλεσμένη της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα. Από νωρίς έξω και γύρω από τον κινηματογράφο εκτός από τους ασφαλίτες, μερικούς αστυνόμους ήταν και διμοιρία των ΜΑΤ, που παρείχε προστασία στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Πλαισιωμένη από τα στελέχη της δημοτικής αρχής, εν απουσία του λαού της πόλης, με την παρουσία μερικών δεκάδων ατόμων που είτε αισθάνονται υποχρεωμένοι από το συσσίτιο, είτε δίνουν το παρόν ελπίζοντας σε μια καλύτερη προσωπική αντιμετώπιση από την κεντρική και δημοτική εξουσία.

Θέμα της ομιλίας «Ανασυγκρότηση και θεμελίωση του κράτους κοινωνικής προστασίας», έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια που καθορίζουν και επιτρέπουν τα μνημόνια. Ενός κράτους δήθεν πρόνοιας, που μοιράζει συσσίτια και ένα πιάτο φακές στα θύματα της πολιτικής που η ίδια επιβάλει. 

Η κ. Φωτίου ήρθε να μιλήσει σε ένα δήμο που διοικείται από δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανακοίνωση της καλεί τους κατοίκους να γίνουν εθελοντές και να παρέχουν εργασία δωρεάν και ανασφάλιστη στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα... Η κα Φωτίου, ο δήμαρχος Βύρωνα κος Κατωποδης αντιλαμβάνονται την «Ανασυγκρότηση και θεμελίωση του κράτους κοινωνικής προστασίας», οργανώνοντας συσσίτια στα θύματα της πολιτικής τους. Με εθελοντές, αντί για εργαζόμενους, για να παρουσιάζει ο Δήμος... οικονομικά πλεονάσματα.

Από τη μια ασκούν και επιβάλουν μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και από την άλλη μιλάνε για συσσίτια μοιράζοντας στους απόκληρους και εξαθλιωμένους από την πολίτικη τους ένα κεσεδάκι φαγητό. 

Από τη μια τροφοδοτούν τη φτώχια, την ανεργία, την ένδεια και από την άλλη σε καλούν να γίνεις εθελοντής και να παρέχεις τζάμπα ανασφάλιστη εργασία στο όνομα της δήθεν αλληλεγγύης. 

Αυτή την φιλολαϊκή πολιτική εκφράζουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή και για αυτό χρειάζονται διμοιρίες των ΜΑΤ να τους φυλάνε. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 27 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου