Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Kατεδαφίστηκε το επικίνδυνο κτίσμα στην οδό Χρ. Σμύρνης

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Επιτέλους, το επικίνδυνο κτίσμα στην οδό Χρ. Σμύρνης και Παν. Τσαλδάρη κατεδαφίστηκε και καθάρισε ο χώρος

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν, ώστε η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην κατεδάφιση του επικίνδυνου κτίσματος στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη. 

Το θέμα αυτό είχαν επανειλημμένα αναδείξει συλλογικότητες, ομάδες πολιτών και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και είχε απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο. Η συλλογικότητά μας επανειλημμένα είχε αναδείξει στο παρελθόν το συγκεκριμένο ζήτημα (βλ. παλαιότερες δημοσιεύσεις
7/5/1427/11/1413/1/159/4/1513/10/1529/12/15, 13/1/15 & 3/2/16).

Από την μία πλευρά η ολιγωρία που διακρίνει την πολιτική της δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά από την άλλη -κυρίως- ο πολιτικός της σχεδιασμός, ο οποίος στοχεύει όλα να γίνουν κοντά στις δημοτικές εκλογές για επικοινωνιακούς  και ψηφοθηρικούς λόγους, είχαν ως αποτέλεσμα η κατεδάφιση να γίνει τελικά στις 17 Ιουλίου 2018. Επισημαίνουμε πως τα έργα κατεδάφισης είχαν αναγγελθεί για έναρξη από το 2015 (βλ. εδώ.)

Έστω και αργά η κατεδάφιση ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει γιατί εγκυμονούσε κινδύνους για τους πολίτες και εξελισσόταν σε εστία μόλυνσης. Άμεσα θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί και οι λαμαρίνες από το πεζοδρόμιο για να κινούνται με ασφάλεια οι πεζοί, οι οποίες απομακρύνθηκαν και αυτές με μικρή καθυστέρηση μετά την κατεδάφιση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Σωτηρόπουλου και Κόνσουλα κατέθεσαν ερώτηση στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, για το αν σκοπεύει η δημοτική αρχή να απαλλοτριώσει ή να αγοράσει, το συγκεκριμένο χώρο ώστε και να περιέλθει στο δήμο και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 25 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου