Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες συμπολίτες μας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στη Λαμπηδόνα. Θέμα της συζήτησης που την οργάνωσε η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα –ΡΕΚ -  οι Γεωπολιτικές Εξελίξεις. Ομιλητές οι δημοσιογράφοι Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Ράπτης.


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ελληνοτουρκικές εξελίξεις, την επιθετικότητα της Τουρκίας, την όξυνση των ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο, τα πετρέλαια και την απειλή του πολέμου. Η συζήτηση ήταν πλούσια και τα ερωτήματα πολλά. Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και ενημερωθούν για την υφαλοκρηπίδα, τις ΑΟΖ, τα χωρικά ύδατα και να πάρουν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ιδιαίτερη  αναφορά από αρκετούς παραβρισκόμενους έγινε για το πώς μπορεί και πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, το ρόλο του ΝΑΤΟ και της Ε. Ένωσης και των ΗΠΑ. Ποια πρέπει να είναι η στάση και παρέμβαση των προοδευτικών, αριστερών  ανθρώπων  και κομμάτων που αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες ενός του πολέμου σε βάρος των λαών.

 Χαρακτηριστικό ήταν το ερώτημα  ενός από τους παραβρισκόμενους,   εάν πρόκειται για τα πετρέλαια, και τις γεωτρήσεις να σκοτωθούν οι λαοί, το φιλειρηνικό αριστερό κίνημα και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, μήπως πρέπει  να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να μην γίνονται γεωτρήσεις.

Αναμφισβήτητα με την πρωτοβουλία αυτή ανοίγει η συζήτηση στη πόλη μας, με την συμμετοχή πολιτών  για πολύ σοβαρά εθνικά  ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή μας.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου