Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ασπίδα προστασίας στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση από την εισαγγελέα


ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής
Ασπίδα προστασίας στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου

Σε μια προκλητική πρόταση - ασπίδα προστασίας επί της ουσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε, χτες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι - οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της - θα πρέπει να αθωωθούν.

Συγκεκριμένα, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης, ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της και όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και υπερθεμάτισε ως προς την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης. Καταρχήν δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις και στην ουσία αποδέχτηκε ότι η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της! Στην πρότασή της «έλαμψε» η απουσία κινήτρου των εγκληματικών πράξεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσον αφορά την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της Μιχαλολιάκος μετά από καιρό για τη δολοφονία Φύσσα σε τηλεοπτική εκπομπή και... μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους(!), η εισαγγελέας την υιοθέτησε πλήρως.
Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση στελέχους της Χρυσής Αυγής, του ναζιστή Κασιδιάρη, ότι «μαζί με την δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή»...
Οσο για τα ναζιστικά σύμβολα, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τον «ισόθεο» Χίτλερ, τα όσα δήλωναν ότι «είναι φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κ.λπ. υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών. Ομως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές αυτό είναι ποινικά αδιάφορο.
Ακόμα, αποσυνέδεσε επί της ουσίας τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», στον μαθητή στο Π. Φάληρο κ.τ.λ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!! «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας - χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά - ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος.
Για τους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για το ΠΑΜΕ) γιατί, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό.
Για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη "Εχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή", δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή».
Για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένους εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε, κατά περίπτωση, τη μετατροπή του συγκεκριμένου σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ' όρον παραγραφεί.
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέα δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της. Εκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων.

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη  19 Δεκέμβρη 2019

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου