Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Συγκεντρώσεις συμβολικές σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεντρώσεις συμβολικές σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση υγειονομικών  στον Ευαγγελισμό
Σε πολλά  νοσοκομεία της χώρας οι εργαζόμενοι νοσηλευτικοί  προχώρησαν σε συγκεντρώσεις συμβολικής διαμαρτυρίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. 
Κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών στα νοσοκομεία | Η ...

Με κεντρικά συνθήματα  Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Δώστε λεφτά για την δημόσια υγεία. Κάντε προσλήψεις προσωπικού. Δώστε μας μέσα ατομικής προστασίας, οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το πολιτικό σύστημα που τα προηγούμενα χρόνια επέβαλε  μια πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας.
Στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα στην οδό Κορυτσάς μέλη αριστερών δημοτικών παρατάξεων,  Αριστερή Παρέμβαση, Λαϊκή Συσπείρωση,  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση άνοιξαν πανό συμπαράστασης στους υγειονομικούς που μάχονται καθημερινά για την δημόσια υγεία.  
Ένταση επικράτησε  στο προαύλιο του Ευαγγελισμού όπου υγειονομικοί  πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διαμαρτύρονταν ζητώντας προσλήψεις προσωπικού ενώ παράλληλα στηλίτευσαν τις ελλείψεις σε υλικά.
Και... ξαφνικά έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες της αστυνομίας ζητώντας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να διαλυθεί καθότι παραβιάζει την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.
Η παρουσία της αστυνομίας και η κίνηση της να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι  προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι με οργανωμένο τρόπο οδήγησαν τις αστυνομικές δυνάμεις σε αποχώρηση

Προβολή εικόνας στο TwitterΤην ώρα που οι αστυνομικοί μιλούσαν για συνωστισμό των υγειονομικων μέσα στο προαύλιο του Ευαγγελισμού αυτοί βρίσκονται έξω χωρίς μάσκες, ο Ένας δίπλα στον άλλον.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου