Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πότε θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Κοροναϊος : 

Πότε θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα 


Για το θέμα που βρίσκεται στο μυαλό όλων, δηλαδή την επιστροφή στην κανονικότητα και το πότε θα αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, μίλησε  ο έλληνας καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης


Για το θέμα που βρίσκεται στο μυαλό όλων, δηλαδή την επιστροφή στην κανονικότητα και το πότε θα αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων, μίλησε  ο έλληνας καθηγητής Γονιδιωματικής Ιατρικής στο ΜΙΤ, Μανώλης Κέλλης.
Σύμφωνα με τον κ. Κέλλη «ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει. Ακόμα δεν άρχισε», ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κοροναϊού.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τρία πράγματα χρειάζεται να έχουμε για να μπορέσουμε σταδιακά και με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.
·         Διαγνωστικά τεστ ώστε να μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει τον ιό
·         Τεστ που δείχνουν αν έχεις αντισώματα για τον ιό
·         Μάσκες για όλους για να μειωθεί η μετάδοση
«Δεν είμαστε έτοιμοι για τη μάχη. Δεν μπορεί να ξεκινήσει τώρα η άρση των μέτρων» τονίζει ο κ. Κέλλης, καθώς δεν έχουμε ακόμη τα απαραίτητα όπλα για τη μάχη με τον ιό.

Τα όπλα αυτά είναι:

·         Εμβόλιο, το οποίο όμως θα αργήσει να κυκλοφορήσει
·         Φάρμακα, τα οποία ήδη δοκιμάζονται και θα έρθουν πιο γρήγορα
·         Αναπνευστήρες, μάσκες, κλίνες αρκετές για τον πληθυσμό
«Θα επανέλθουμε όταν θα υπάρχουν όλα αυτά» επεσήμανε ο καθηγητής.
«Να γυρίσουμε σταδιακά πρώτα με τους πιο νέους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξει και η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία στην εργασία και στην εκπαίδευση» κατέληξε ο καθηγητής.
Πηγή: Μ.Μ.Ε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου