Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Σφυροκοπούν την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής αρχής


         ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Σφυροκοπούν την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής αρχής και της διοίκησης της Δ.Ε.Α.Δ.Β.Α.Ε για την αναστολή εργασίας 11 εργαζόμενων.

Μετά την αποκαλυπτική καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων Δήμου Βύρωνα – έχει δημοσιευτεί στη σελίδα μας - για την αναστολή εργασίας σε 11 εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση,   δημοτικές παρατάξεις  καταγγέλλουν την πολιτική αυτή και ζητούν  να καταβληθεί ο μισθός στους εργαζόμενους και να εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δ. Βύρωνα: Έκθεση Δράσης ...
Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε  κ. Πάγκαλος Βασίλειος μετά
την καταγγελία του σωματείου και αφού πρώτα δεν εφάρμοσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ, προχώρησε σε αναστολή εργασίας σε  11 εργαζόμενους με στόχο να μην καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, Εκ  των υστέρων απευθύνει ερώτημα στα υπουργεία εργασίας και εσωτερικών για να διευκρινιστεί εάν η ΔΕΑΔΒ Α.Ε εντάσσεται στο καθεστώς του ιδιωτικού τομέα όπως ισχυρίζεται,  έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ για 45 ημέρες από το κράτος  και όχι να τους καταβληθεί κανονικά το μισθό τους από την ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Οι Πράξεις ς Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και οι εγκύκλιοι των υπουργείων εργασίας και εσωτερικών αναφέρουν ότι τα Ν.Π.Δ.Δ. ,τα Ν.Π.Ι.Δ καθώς και οι  επιχειρήσεις των ΟΤΑ όταν αναστείλουν σε ορισμένα τμήματα την λειτουργία είτε την αναστείλουν στο σύνολο,  μεταφέρουν το προσωπικό τους να εργαστεί  σε υπηρεσίες του Δήμου.

Η ιστοσελίδα μας για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών δημοσιεύει την επιστολή του Πρόεδρου της ΔΕΑΔΒ Α.Ε προς τα υπουργεία,   τις παρεμβάσεις των δημοτικών παρατάξεων καθώς και την απάντηση του Σωματείου εργαζομένων στους ισχυρισμούς του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης.                                                                                                                                               
                    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                                        Βύρωνας 6.4.2020
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Α.Ε. ΟΤΑ («Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.»)                           Αριθ. Πρωτ.: 15
Δ/νση: Αρχ/που Αθηνών Χρυσοστόμου 17
(Κοιμητήριο Βύρωνα)
                                                                                                                                                 
                                                           Προς:
               YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                                  «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»          
                                                                                                                                                             
    ΘΕΜΑ : ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΑΔΒ Α.Ε. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ  ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΥΨΟΥΣ 800 ΕΥΡΩ.  
  Σχετικά με την Ερμηνευτική Εγκύκλιο Α.Π.: οικ. 14012/246/2.4.2020 [«Διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ με αριθμ. 12998/232/23.3.2020 (Β΄1078) για τη μη υπαγωγή στο μέτρο της λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μισθωτών των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, Ν.Π.Ι.Δ, κλπ.»], σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
   Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Α.Ε. ΟΤΑ» και με δ.τ. «Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.» δεν αποτελεί πλέον την παλαιάς μορφής «Αμιγή» Δημοτική  Επιχείρηση, υπό τη μορφή δηλαδή νομικού προσώπου υπαγόμενου διοικητικά και οργανωτικά στον Δήμο Βύρωνα.
   Αντιθέτως, αποτελεί κοινή - πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία  ΟΤΑ, συμφώνως και με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 265 του ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και στο ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»). Διοικείται από το Διοικητικό της Συμβούλιο, ως Κοινή Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, το οποίο είναι αυτοδύναμο, αυτόνομο και αποκλειστικώς αρμόδιο και υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής δραστηριοποίησής της, ενώ παράλληλα εποπτεύουσα αρχή αυτής είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών «Τμήμα Γ.Ε.ΜΗ» (προγενέστερα δε η Περιφέρεια Αττικής). Ανώτατο δε όργανο αυτής είναι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της (Δήμος Βύρωνα 99% και Δήμος Καισαριανής 1%).
  Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, λειτουργεί σε ένα ερμαφρόδιτο και άκρως ιδιόμορφο νομικό πλαίσιο, μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών. Κι αυτό συμβαίνει διότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί το πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Κοινών Ανωνύμων Εταιρειών ΟΤΑ [άρθρο 265 ν. 3463/2006, ΚΥΑ 53266 (1) ΦΕΚ 1877/Β΄/3-9-2009, ν. 3852 /2010], και το οποίο θα κωδικοποιήσει συνολικά και θα προσδιορίσει επακριβώς το καθεστώς και το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Επιχείρησης ως κοινής ανώνυμης πολυμετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ του άρθρου 265 του ν. 3463/2006 (ΚΔΚΚ).
  Συνεπεία όλων των ανωτέρω, η «Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.» δεν χρηματοδοτείται από τον Δήμο Βύρωνα, ούτε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως, αυτοχρηματοδοτείται και λειτουργεί αποκλειστικά με δικά της έσοδα και οικονομικούς πόρους που προκύπτουν από τις επιμέρους εμπορικές της δραστηριότητες κυρίως εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βύρωνα, συγκεκριμένα δε: α/ Το «Τμήμα Μαρμαρογλυφείου» για την κατασκευή και πώληση ταφικών μνημείων, β/ «Το κυλικείο» του Δημοτικού Κοιμητηρίου, γ/ «Το Ανθοπωλείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου και δ/ Το Τμήμα «Αφής Κανδηλιών.
   Ήδη, από την 15η.3.2020 , η Διοίκηση της Επιχείρησης , έχοντας υπόψη : 1/ Τις διατάξεις της από 11.3.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 / 2020 / Α ΄), 2/ Τις διατάξεις της Α.1053/2020 (ΦΕΚ 949 / 2020 / Β΄), 3/ Τις διατάξεις της Α.1062/2020 (ΦΕΚ 949 / 2020 / Α΄) και  4/ Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.19024 (ΦΕΚ 915/17.3.2020), έχει αναστείλει την λειτουργία τμημάτων της, με σκοπό την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων της στο μέτρο της λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Εκ της ανωτέρω δε καταστάσεως η ίδια η Επιχείρηση έχει πληγεί άμεσα και σημαντικά οικονομικά, με σοβαρό κίνδυνο της βιωσιμότητάς της, δεδομένου ότι δεν έχει πλέον έσοδα.     
   Σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω αναφερθέντα, Παρακαλούμε θερμώς να μας απαντήσετε άμεσα: εάν η ΚΥΑ με αριθμ. 12998/232/23.3.2020 (Β΄1078), καθώς και η Ερμηνευτική της Εγκύκλιος Α.Π.: οικ. 14012/246/2.4.2020, έχουν εφαρμογή στην περίπτωση της Επιχείρησής μας λόγω και της ιδιάζουσας νομικής της μορφής. 

                                                                                                 Με Εκτίμηση
                                                                                        Εκ της Διοικήσεως  της «ΔΕΑΔΒ Α.Ε.»
                                                                                                            Βασίλειος Πάγκαλος
                                                                                                      Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος             
 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Σφυροκοπούν την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής αρχής και της διοίκησης της Δ.Ε.Α.Δ.Β.Α.Ε.                                                                                                                                  
  
Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης 


προς το Δήμαρχο Βύρωνα για τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΑΔΒ Α.Ε)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : Το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής, (2/4/2020) τέθηκε ως ερώτημα τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΑΒ Α.Ε), από τη στιγμή που η εν λόγω εταιρία έχει αναστείλει τη λειτουργία της.
Επανερχόμαστε στο θέμα γιατί σύμφωνα Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/ 11-3-20) και με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, οι ως άνω εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς που εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΔ των ιδιωτικών εταιριών, συνεπώς δεν ισχύει ότι είχε απαντηθεί στην τηλεδιάσκεψη. Προκύπτει ένα μεγάλο θέμα που αφορά την μισθοδοσία των 11 εργαζόμενων που πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην από 23/3/2020 επιστολή μας ζητούσαμε μεταξύ άλλων την «Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με κάθε είδους σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, καθώς και στο ΝΠΔΔ του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν και τη Δημοτική Επιχείρηση».
Με βάση τα παραπάνω,  πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλιστεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής το σύνολο της μισθοδοσίας των εργαζόμενων της ΔΕΑΒ Α.Ε και να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γείτονας Βαγγέλης
Καλύβας Βασίλης
                                                              Βαρσαγάκης Γιώργος                                   06/04/2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας 11 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.)
                
Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε.) – κατά παράβαση των όσων προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία (βλ. παρ.2 του αρ.10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) – προχώρησε ήδη σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας 11 εργαζομένων της, οι οποίοι μάλιστα δεν δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. 

 Την ώρα που ο Δήμος μας προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης επιλέγει να πλήξει οικονομικά τους εργαζομένους και να αποδυναμώσει την κοινή προσπάθεια της πόλης μας. 

 Η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα ζητά την πλήρη εφαρμογή των όσων προβλέπονται στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ήτοι τη μετάταξη και απασχόληση των εν λόγω εργαζομένων – για όσο διαρκεί η πανδημία και τα σχετικά περιοριστικά μέτρα – σε Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα (Κοινωνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Καθαριότητας, Διοικητικές Υπηρεσίες κ.ο.κ.) προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η εργασιακή ομαλότητα όσο και η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας. 
 Στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η παρουσία όλων των εργαζομένων και η συνεισφορά τους στις δομές του Δήμου μας κρίνεται απαραίτητη και σημαντική.
 Βύρωνας, 7 Απριλίου 2020 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: ''Κίνδυνος πυρκαγιάς στον ...
                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα να αποσύρει το καθεστώς της αναστολής που ενέταξε τους 11 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΑΔΒ.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (ΔΕΑΔΒ) και η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, αντί  να στηρίξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΑΔΒ και να τους αξιοποιήσουν σε υπηρεσίες βοήθειας και στήριξης συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη αυτή  την περίοδο, αξιοποίησαν μη υποχρεωτικά μέτρα της κυβέρνησης που αναφέρονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και όχι της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να διακόψουν την εργασίας τους,
Ενώ η  ΔΕΑΔΒ  είναι κερδοφόρα επιχείρηση του δήμου, την  ενέταξαν στο καθεστώς των πληττόμενων μέσω ΚΑΔ ιδιωτικών εταιρειών για να αποφύγουν την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, σε αντίθεση  με την  Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/ 11-3-20)  και τις σχετικές εγκυκλίους των  υπουργείων εσωτερικών και εργασίας.
Ενέταξαν  11 εργαζόμενους της επιχείρησης στο καθεστώς της αναστολής,  με αποτέλεσμα την απώλεια του μισθού τους  και την αντικατάστασή του με το πενιχρό επίδομα των 800 € για 45 ημέρες, προκειμένου να μην πληρώσει η ΔΕΑΔΒ, το μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές  τους, βάζοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και τη θέση εργασίας τους, αφού κανείς δεν ξέρει  πως μπορεί να αξιοποιηθεί το καθεστώς της αναστολής την επόμενη ημέρα που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της απόλυσης.   Έκαναν διακοπή ακόμα και σε εργαζόμενες μητέρες με παιδιά που είχαν την προβλεπόμενη από την ΠΝΠ άδεια ειδικού σκοπού.
Ακόμα και με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης,  στα μέτρα στήριξης των  λαϊκών στρωμάτων που είναι ελλιπή,  σε νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή κατεύθυνση και  υπολείπονται δραματικά  των άλλων χωρών του κόσμου και της ΕΕ, προβλέπεται ότι με την αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του δήμου, οι εργαζόμενοι αυτοί να μεταφέρονται σε άλλη υπηρεσία όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ήρθαν για να μείνουν. Με αφορμή την πανδημία και την οικονομική ύφεση που προκαλείται, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παγιοποιήσει τα αντεργατικά μέτρα που πήρε με τις ΠΝΠ, αφού αυτά ήταν και είναι τα αιτήματα του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου. 
Αν η δημοτική αρχή, αξιοποιεί αυτή τη νεοφιλελεύθερη εργαλειοθήκη του ΣΕΒ, της κυβέρνησης, του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, σε μια κερδοφόρα επιχείρηση όπως η ΔΕΑΔΒ, αναρωτιόμαστε τι περιμένει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Η δημοτική αρχή για άλλη μια τρέχει να υλοποιήσει πρώτη το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει ότι  οι αντιπολιτευτικές κορώνες σε κεντρικό επίπεδο, είναι για εσωτερική κατανάλωση, αποσκοπούν στην αποκόμιση κομματικών  ωφελημάτων  και δεν συνιστούν διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από το αντιλαϊκό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Αντίθετα δηλώνουν την πιστή προσήλωσή του.
Καλούμε τη δημοτική αρχή:
1)
να εφαρμόσει  την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Ά55 11-3-2020 άρθρο 10 που προβλέπει ότι το προσωπικό των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του δημοσίου και των ΟΤΑ μεταφέρονται σε υπηρεσίες του Δήμου όσο διαρκεί ο κορωνοϊός, τις εγκυκλίους των  υπουργείων εσωτερικών και εργασίας, την  Π.Ν.Π. 14-3-2020 άρθρο 25 για την άδεια ειδικού σκοπού και να αποσύρει το καθεστώς της αναστολής που ενέταξε τους 11 εργαζόμενους της ΔΕΑΔΒ.
2)να καταβάλλει  στους εργαζόμενους  το σύνολο του μισθού τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Βύρωνας 06/4/2020


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ   

ΠΡΟΣ  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
   ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,  Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δήλωση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την προσπάθεια  δικαιολόγησης  από μεριάς του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης (Δ.Ε.Α.Δ.Β. Α.Ε) της επιβολής αναστολής εργασίας σε 11 εργαζόμενους.

Κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις.

Μονά ζυγά δικά της τα θέλει η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης και η δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα  ερμηνεύοντας πάντα τους νόμους για τη λειτουργία της Δ. Επιχείρησης του Δήμου σε βάρος των εργαζομένων.
Μετά τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων την  αναστολή εργασίας στους 11 εργαζόμενους,   ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Πάγκαλος έστειλε επιστολή προς το υπουργείο εργασίας   ισχυριζόμενος ότι  δεν γνωρίζει σε ποιο καθεστώς εντάσσεται η ΔΕ.Α.Δ.Β  Α.Ε .
  
Το ερώτημα αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να το  απευθύνει ΠΡΙΝ προχωρήσει στην βλαπτική για τους εργαζόμενους  αναστολή εργασίας  και να τους εντάξει στο πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ για 45 ημέρες  που θα καταβάλει η κυβέρνηση.
Ο  κ. Πρόεδρος  της Δ. Επιχείρησης…….  ξέχασε να αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και η ΔΕΑΔΒ Α.Ε είναι ΝΠΙΔ  ΟΤΑ.
Ξέχασε ότι στο Μαρμαρογλυφείο, στο κυλικείο, στα γραφεία της Δ. Επιχείρησης,  εργάζονται υπάλληλοι του Δήμου με απόφαση του Δημάρχου και αμείβονται από το Δήμο.

Ότι η Δημοτική επιχείρηση σύμφωνα με το νόμο ενέταξε τους εργαζόμενους της στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και έκανε περικοπές στο μισθό επικαλούμενη ότι είναι Ν.Π.Ι. Δίκαιου του Δήμου.

Ότι η  Δημοτική επιχείρηση, ως Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου εντάσσεται σε διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση  εργαζόμενων.
Ας  σταματήσουν την αντεργατική τους πολιτική  και μην προσπαθούν  να ερμηνεύουν κατά το πως τους βολεύει και πάντα σε βάρος των εργαζομένων.

Η  Δ. Επιχείρηση οφείλει  να καταβάλει το σύνολο του μισθού σε όλους τους εργαζόμενους,  σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην νομοθεσία για τα Ν. Πρόσωπα των ΟΤΑ  στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Πρόεδρος Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Βύρωνας 8-4-2020



                                                                                                              ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου