Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Μουσταφά Κότσακ: Νεκρός μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας


Mustafa Kocak. Νεκρός μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας            σε φυλακή  της Τουρκίας
Ο σκοταδισμός, το παρακράτος και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλά κρατεί στην Τουρκία, καθώς άλλος ένας άνθρωπος, ο Mustafa Koçak, έφυγε από τη ζωή μέσα σε τουρκική φυλακή έπειτα από 297 μέρες απεργίας πείνας.
Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τον τραγικό χαμό της Helin Bolek, τραγουδίστριας της αριστερής μουσικής κολλεκτίβας Grup Yorum, έπειτα από 288 μέρες απεργίας πείνας.
Η «Οδύσσειά» του Μουσταφά ξεκίνησε το 2017, όταν συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής του συντάγματος». Άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας με αίτημα να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των «καρφιών» της αστυνομίας, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.



Mustafa Kocak. Νεκρός μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας... 
Η δικαίωση της Τάξης μας, θα είναι η εκδίκησή μας
Σήμερα, 24 Απρίλη, πέθανε - δολοφονήθηκε ο αγωνιστής Mustafa Kocak, 28 ετών. Απεργός πείνας από τις 3 Ιούλη και όντας φυλακισμένος και καταδικασμένος σε ισόβια, μετά από υποδείξεις σπιούνων της τουρκικής αστυνομίας.
Μέλος και αυτός του Λαϊκού Μετώπου (Halk Cephesi) κλεισμένος στη φυλακή με αστήρικτες κατηγορίες που τον συσχέτιζαν με υποθέσεις «τρομοκρατίας», βασισμένες σε μαρτυρία χαφιέ. Απεργός πείνας με αιτήματα όπως η κατάργηση των νόμων που καθιστούν ρουφιάνους σε δικαστές, την επανεκδίκαση της υπόθεσής του και φυσικά υπερασπιζόμενος τα δίκαια αιτήματα των συντρόφων του Grup Yorum.

Ο δεύτερος αγωνιστής που δολοφονείται στην Τουρκία μέσα σε 20 μέρες.
Ο δεύτερος αγωνιστής που χάνουμε εμείς, ο εργαζόμενος λαός.
Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει τον αγώνα, ευρισκόμενος στην 312η ημέρα απεργίας πείνας. Να μην επιτρέψουμε άλλο χαμό συντρόφου.
Να δικαιωθούν τώρα τα αιτήματα του Grup Yorum.
* Τιμή για πάντα στην Helin Bölek.
 Mustafa Kocak Αθάνατος!
Περιοδικό Βίδα

Ο Μουσταφά Koçak ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Τουρκοι αγωνιστές στο περιοδικό Ο Αγώνας  αναφέρουν:
Πριν ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκε η απαγωγή του Μουσταφά από τις φυλακές και επιχειρήθηκε για 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια...

Ο Μουσταφά καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, γιατί δε θέλησε να γίνει δωσίλογος και καταδότης, όπως ο Μπέρκ Ερτζάν (το άτομο που τον έμπλεξε εξαρχής στην υπόθεση και εξ αιτίας του καταδικάστηκε σε ισόβια με μόνα στοιχεία την "ομολογία" του ρουφιάνου αυτού).

Τον Ιούλιο ο Μουσταφά ξεκίνησε αυτόν τον μεγάλο αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ζητώντας να δικαστεί ξανά με αληθινά στοιχεία!

Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 
ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ 

ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 
ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΟΤΣΑΚ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!! 

                                                                                                                          

     
                                                                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου