Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Για τις παιδικές χαρές στο Δήμο Βύρωνα


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  
"ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ" - "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΥΡΩΝΑ" - "ΕΝΑΡΓΕΙΑ"

Αναδημοσίευση από Βύρωνας Η πόλη μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, ενώ ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης διατυμπανίζει ότι η δαπάνη για την ανακατασκευή των δώδεκα (12) Παιδικών Χαρών του Δήμου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό 1.200.000 ευρώ, το κόστος αυτών δεν πρέπει να ξεπερνά τις 750.000 ευρώ, αφού, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, ως απάντηση σε αίτημα της συλλογικότητας "Ενάργεια" -και διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη- η δαπάνη για την ανακατασκευή δέκα (10) Παιδικών Χαρών ήταν 634.500 ευρώ.
 
Σύμφωνα όμως με την έρευνα της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» που ήδη έχουμε δημοσιεύσει και περιλαμβάνεται και στο παρών μήνυμα, το συνολικό κόστος της ανακατασκευής των Παιδικών Χαρών του Δήμου θα μπορούσε να ήταν χαμηλότερο https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html

Σημειωτέον δε ότι, οι Παιδικές Χαρές στην ανακατασκευή τους, εξοπλίστηκαν με εξοπλισμό χαμηλότερο, πάντα ποσοτικά, δηλαδή, σε αριθμό παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, με αυτόν που είχαν κατά την αρχική τους κατασκευή.
Επιπρόσθετα, η διετής σύμβαση με τον εργολάβο για την συντήρηση τους, τελειώνει το 2021, και ενώ παρουσιάσθηκαν βλάβες σε αρκετές από αυτές η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απαντά με τις φράσεις "κασσέτα" ότι: «η σύμβαση δεν περιλαμβάνει τους βανδαλισμούς παρά μόνο φθορές από χρήση» και «εμείς τις φτιάξαμε, οι πολίτες δεν έχουν αγωγή και τις καταστρέφουν»!

Στο μεταξύ δίχως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.Δ.Β. κ. Μ. Καραγιάννης, «καταργεί», αντί να ανακατασκευάσει και πιστοποιήσει, την Παιδική Χαρά της Εργάνης, ενώ αναπάντητο παραμένει το Έγγραφο του Α.Τ. Βύρωνα στην καταγγελία πολιτών σχετικά με τη σφράγιση ορισμένων Παιδικών Χαρών ως ακατάλληλων και επικίνδυνων προς χρήση!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, Θέτουμε την Δημοτική Αρχή αλλά και τις Δημοτικές Παρατάξεις (γιατί «ο σιωπών δοκεί συναινείν») προ των ευθυνών τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το θέμα των Παιδικών Χαρών που «έμεινε ανοικτό» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2020, είτε με πρωτοβουλία της Διοίκησης, είτε κάποιας Δημοτικής Παράταξης, να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό

ΖΗΤΑΜΕ:

1) Την τοποθέτηση φυλάκων στις παιδικές χαρές.

Μετά δε και τους προχθεσινούς (Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020) βανδαλισμούς στο Άλσος της Αγίας Τριάδας θα πρέπει ΑΜΕΣΑ, ΧΘΕΣ, ο δήμος να προστατέψει την περιουσία του, την οποία πληρώνουμε όλοι με τα δημοτικά τέλη και όχι να την αφήνει να καταστρέφεται!

2) Το κλείδωμα των παιδικών χαρών το βράδυ. Πολλές μένουν ανοιχτές όλη την νύχτα.

3) Την άμεση επισκευή του φωτισμού αυτών.

4) Την επισκευή όλων των μέχρι στιγμής παρουσιασμένων βλαβών.

5) Την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής των υπολοίπων  Παιδικών Χαρών.

6) Τη καθημερινή επίβλεψη και άμεση συντήρηση αυτών.

Εάν τα παραπάνω δεν υλοποιηθούν, σε λιγότερο από έναν χρόνο οι Παιδικές Χαρές θα έχουν μεταβληθεί πάλι σε χαλάσματα, και τσάμπα τα όσα χρήματα ξοδεύτηκαν ή όσα ισχυρίζεται η Διοίκηση ότι δαπάνησε!

Σημείωση «Ενάργειας»:
Το Δελτίο Τύπου των τριών (3) συλλογικοτήτων της πόλης μας έπρεπε να βγει σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μας! Ούτε εξετάζει το πως θα είναι αυτή μετά το τέλος της περιπέτειας με την Πανδημία από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 (Covid-19), αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίσουμε μιαν πρωτόγνωρη Παγκόσμια οικονομική ύφεση, που ούτως ή άλλως ευρίσκετο προ των πυλών όπως είχαμε γράψει και πριν ένα χρόνο. Δείτε Ερώτηση 2η:
Ένας συνετός δήμαρχος όχι μόνο πρέπει να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες δυσκολίες αλλά πρέπει να προβλέπει εγκαίρως και τις μελλοντικές, ώστε να τις προλαμβάνει με κάθε τρόπο...https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/05/blog-post_77.html

Βύρωνας, 03-04-2020
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου