Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τα ζητήματα του κορονοϊού είναι επιστημονικά και όχι θρησκευτικά.


ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΑΚΟΥ Βουλευτής Ν.Δ.


Τα ζητήματα του κορονοϊού είναι επιστημονικά και όχι θρησκευτικά.

............................................................................. 

Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ν.Δ.                             για κορωνοϊό και θεία κοινωνία:
«Οι άθεοι να μείνουν μόνοι τους, όχι με μας»

Αυτός είναι υπουργός, ανάμεσα σε εκείνους που διαχειρίζονται το σοβαρό θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊόύ, το οποίο αφορά την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεωργιαδης αδωνις 
Ο κύριος αυτός είναι υπουργός της κυβέρνησης. Ως υπουργός χειρίζεται σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.  Αυτός ο υπουργός, λοιπόν, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για τον κορωνοίό, τη θεία κοινωνία και τη στάση της ηγεσίας της εκκλησίας (η οποία, ξεπερνώντας κάθε όριο σκοταδισμού, προσπαθεί να πείσει ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να κολλήσει από τη θεία κοινωνία) πώς λέτε να αντέδρασε; Με ουρλιαχτά και ερωτήσεις ανακριτή: «Πιστεύεις εσύ; Πιστεύεις;»Την εκκλησία «την εμπιστεύομαι, έχει υπεύθυνη κρίση» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, για να καταλήξει:  «Οι άθεοι να μείνουν μόνοι τους, όχι με μας».

Ποιος υπουργός αντιμετώπισε έτσι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Μα, φυσικά ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  
Μια ερώτηση προς τον κύριο υπουργόΈχει να σχολιάσει κάτι στην τοποθέτηση της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου (πρώην υπουργού της ΝΔ και στέλεχος της), η οποία αντιμετώπισε το θέμα με τελείως διαφορετικό τρόπο και ύφος; «Άκουσα με έκπληξη όλη αυτή την υπόθεση περί θείας μετάληψης και απόρησα. Αυτά τα θέματα δεν είναι θρησκευτικά είναι επιστημονικά και θα πρέπει να σοβαρευτούμε» δήλωσε στον Αθήνα 9,84. 
Η ιδεολογική και πολιτική μας απόσταση με την κυρία Γιαννάκου είναι δεδομένη και τεράστια. Είχε, όμως, την υπευθυνότητα να δηλώσει τα παραπάνω. Πάντως, στην έκκληση της («να σοβαρευτούμε») αν συμπεριλαμβάνει και τον υπουργό Γεωργιάδη, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες… 

Μαριέττα Γιαννάκου 

Τα ζητήματα του κορονοϊού είναι επιστημονικά και όχι θρησκευτικά δηλώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΙΕΤΑ γΙΑΝΑΚΟΥ
 Ξεκάθαρη διαφοροποίηση από τις απόψεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών στην Νέα Δημοκρατία που υιοθετούν αντιεπιστημονικές απόψεις για τα ζητήματα της διάδοσης του κορονοϊού μέσω της θείας μετάληψης, από την Μαριέττα Γιαννάκου. Μάλιστα τοποθετούμενη για το θέμα δημόσια ζήτησε να αναλάβει την ευθύνες της η Εκκλησία απέναντι σε αυτά τα επιστημονικά ζητήματα, δηλώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Επίσης άσκησε κριτική στους επιστήμονες που δεν εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη.
H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  ρωτήθηκε για το θέμα μιλώντας στον δημοτικό ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84. Εκεί της ζητήθηκε να σχολιάσει με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού «τα περί μετάληψης, τη θέση της επιστημονικής κοινότητας και την στάση που οφείλει να κρατήσει η Πολιτεία». 
Απαντώντας στο ερώτημα η Μαριέττα Γιαννάκου σημείωσε πως «άκουσα με έκπληξη όλη αυτή την υπόθεση περί θείας μετάληψης και απόρησα. Αυτά τα θέματα δεν είναι θρησκευτικά είναι επιστημονικά και θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Πέρα των πολιτικών και η Εκκλησία η ίδια που  αποτελεί μια πανίσχυρη κοινωνική δύναμη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν θα συμβεί τίποτα αν ένα διάστημα μέχρι να εκτονωθεί αυτή η ιστορία ληφθούν ορισμένα μέτρα. Η πολιτεία πρέπει να μιλήσει και να δώσει το μήνυμα προς την εκκλησία. Από την άλλη πλευρά βλέπω ότι ορισμένοι φοβούνται και μάλιστα επιστήμονες. Φοβούνται να εκφράσουν επιστημονική άποψη. Αυτά τα θέματα δεν είναι θρησκευτικά θέματα, είναι καθαρά επιστημονικά». Να σημειωθεί ότι η Μαρριέται Γιαννάκου συμπεριλαμβάνετια στα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ που δεν διστάζουν να διαφοροποιηθούν από την κεντρική γραμμή του κόμματος τους, όπως έκανε πρόσφατα καταψηφίζοντας στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών στους δήμους της χώρας
 Πηγές :  Ημεροδρόμος 11-3-2020
              FIash.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου