Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα : Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης εδώ και τώρα.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία μέρους της υπηρεσίας πρασίνου- κλάδεμα δένδρων-του Δήμου Βύρωνα.  

 



Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα αναφέρει,

η Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση που πάρθηκε στην οικονομική επιτροπή και να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κατωπόδη που για ακόμα μια φορά, πατάει στους αντιδραστικούς νόμους της ΝΔ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά των ιδιωτικοποιήσεων.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης εδώ και τώρα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα

για την ανάθεση της συντήρησης μέρους των δενδροστοιχιών του Δήμου Βύρωνα σε εργολάβο

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κατωπόδη που για ακόμα μια φορά, πατάει στους αντιδραστικούς νόμους της ΝΔ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά των ιδιωτικοποιήσεων.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε η ανάθεση της συντήρησης μέρους των δενδροστοιχιών (2.279 δένδρα) του Δήμου σε εργολάβο.

Πώς αιτιολογούσε η εισήγηση του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ Δημάρχου, την ανάγκη της ανάθεσης;

Παρουσιάζοντας τις ελλείψεις της υπηρεσίας πρασίνου σε προσωπικό, και συγκεκριμένα την ύπαρξη 11 κηπουρών/δενδροκηπουρών αντί για 29 και 6 εργατών πρασίνου αντί για 17.
Αλήθεια, τί έκανε η Δημοτική Αρχή αυτά τα 6 χρόνια που διοικεί το δήμο για να μη φτάσει σε αυτό το σημείο η υπηρεσία πρασίνου; Τί έκανε για να αναπληρωθούν οι θέσεις που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων; Η απάντηση είναι : ΤΙΠΟΤΑ.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση στην οποία πατάει η διοίκηση Κατωπόδη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που στηρίζουν με πάθος την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στο Δήμο Βύρωνα έρχεται αντίστοιχη σύμβαση
ιδιωτικοποίησης και όλα δείχνουν ότι σε κάποιους έχει ανοίξει η όρεξη…

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως όλες τις προσπάθειες που γίνονται και “ξηλώνουν λίγο λίγο το πουλόβερ” των υπηρεσιών του Δήμου μας, αφήνοντας τες έρμαια στις ορέξεις διαφόρων εργολάβων που περιμένουν στη γωνία. Με κάθε ευκαιρία έχουμε αναδείξει την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης εδώ και τώρα.

 Η Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση που πάρθηκε στην οικονομική επιτροπή και να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι απαράδεκτη πρακτική, τόσο σοβαρά ζητήματα να συζητιούνται μόνο στις επιτροπές που η Διοίκηση του δήμου έχει την απόλυτη πλειοψηφία!

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου μας, να προβληματιστούν, να δουν τι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται για το μέλλον και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: vyronasnews

                                                                                       ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου