Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Επιχείρηση φίμωσης της πολιτικής δημόσιας κριτικής, από τη δημοτική αρχή Βύρωνα.

Εξώδικο εναντίον του Δημήτρη Σουλιώτη


Εξώδικη δήλωση ενώπιον πάσης αρμόδιας αρχής και αρμόδιου δικαστηρίου  κατά του γνωστού κοινωνικού αγωνιστή και αγωνιστή της αριστεράς Δημήτρη Σουλιώτη έστειλαν   ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης και ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννης.



Το εξώδικο αφορά την σκληρή πολιτική κριτική που ασκεί ο Δημήτρης Σουλιώτης(Δ.Σ) , με τον γνωστό πολιτικά επικριτικό λόγο που τον χαρακτηρίζει, για τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα και τα παιχνίδια των απατεώνων της ασφάλτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 Εκτός από το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις τις ανακοινώσεις του ο κ. Σουλιώτης Δημήτρης τις έχει γνωστοποιήσει στο Συνήγορο του Πολίτη, στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Πρόεδρο  του Σύριζα.  Η κριτική του, αφόρα της κακοτεχνίες που παρουσιάζονται στις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα.

 

Το ζήτημα των κακοτεχνιών στις ασφαλτοστρώσεις  έχει επανειλημμένα απασχολήσει και  το δημοτικό συμβούλιο, μετά από  αναφορές – καταγγελίες, όχι μόνο του Σ. Δ. αλλά και  συλλογικοτήτων όπως  Ενάργεια, Βύρωνας Τριγύρω, αλλά και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε  στο https://vironasipolimas.blogspot.com  

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Βύρωνα 2019-2020: Τέλος ανοχής!

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 Ανταπαντάμε εφ' όλης της ύλης στην παραπληροφόρηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στο Δήμο Βύρωνα "εκτελούνται κακοτεχνίες"

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 Ασφαλτοστρώσεις: Δεν βάζουμε μυαλό όμως...

 Οι καταγγελίες αυτές υποχρέωσαν  την δημοτική αρχή να κάνει ελέγχους στο έργο οδηγώντας  τον εργολάβο να προβεί σε επιδιορθώσεις.

 Η ιστορία με τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα είναι πολύ παλιά. Κρατάει χρόνια!. 

Η Δημοτική αρχή της πόλης  έχει υποχρέωση και οφείλει να ελέγχει την υλοποίηση των τεχνικών έργων και ειδικότερα αν οι εργολάβοι τηρούν κατά γράμμα τους όρους των συμβάσεων.

Όλη η πόλη γνωρίζει για τις κακοτεχνίες  αφού πολλές φορές σκοντάφτει κυριολεκτικά  πάνω σε αυτές. Έχουν διαπιστωθεί ακόμα και τρύπες στο οδόστρωμα αμέσως μετά τη νέα ασφαλτόστρωση. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης μιλάνε για συνηθισμένες αστοχίες, είναι όμως έτσι;



Ακόμα και στο εξώδικο που έστειλαν στον Δημήτρη Σουλιώτη παραδέχονται ότι σε δύο οδούς από αυτές που δειγματοληπτικά επελέγησαν να ελεγχθούν, το πάχος της ασφάλτου είχε απόκλιση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Η ορισθείσα επιτροπή έχοντας διενεργήσει μακροσκοπικό έλεγχο των ίδιων δειγμάτων και αφού παρέλαβε τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου διαπίστωσε ομοίως στις 08-09-2020 ότι τα πάχη των στρώσεων κυκλοφορίας ικανοποιούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Μόνο σε δύο οδούς (Μέλητος και Θυμάτων Πολέμου) τα πάχη βρέθηκαν 4 εκατοστά (αντί 5 εκατ.) για τις οποίες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα θα ζητήσει αρμοδίως από τον ανάδοχο και κατά τις προβλεπόμενες διατάξεις την προσκόμιση σχετικής τεκμηριωμένης έκθεσης, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά.»

Η δημοτική αρχή οφείλει να ενθαρρύνει την ενεργοποίηση των πολιτών και των συλλογικοτήτων στα κοινά, να ζητά τον έλεγχο, τις καταγγελίες και την συνδρομή τους όταν διαπιστώνεται ακόμα και υποψία διασπάθισης δημοσίου χρήματος και όχι να επιχειρεί όπως στην περίπτωση του κ.Σουλιώτη  με εξώδικα να φιμώσει την δημόσια κριτική όσο σκληρή και εάν είναι ορισμένες φορές.

Ένα δείγμα για το πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία και την διακίνηση των ιδεών η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου για την  ενημέρωση των πολιτών.  Αναπαράγει τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής ΑΠΟΚΛΕΙΩΝΤΑΣ κάθε άλλη φωνή απλών πολιτών, δημοτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων. Αγνοεί επιδεικτικά - παρ΄ότι έχει καταγγελθεί από δημοτικούς συμβούλους - πως  οι δημότες  πληρώνουν το μισθό των δημοσιογράφων- μετακλητών συμβούλων για να ενημερώνονται σφαιρικά για τα δρώμενα της πόλης και όχι για να παρακολουθούν αποκλειστικά τα νέα της δημοτικής αρχής και τις συνεντεύξεις του δημάρχου. Ακόμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ αβίαστα την δήλωση του δημάρχου συνοδεύει το απαράδεκτο εξώδικο απουσιάζει επιδεικτικά το κείμενο του κ. Σουλιώτη για το οποίο γίνεται λόγος. Εάν Αυτό δεν είναι θέμα δημοκρατίας, τότε τι είναι. 

Οι κ.κ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ασφαλώς και έχουν κάθε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις στην κριτική που τους ασκείται δημόσια για τις ασφαλτοστρώσεις.

Δεν επιλέγουν όμως να εξηγήσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα όσα καταγγέλλει ο Δημήτρης Σουλιώτης με μια ανακοίνωση-απάντηση στα όσα θεωρούν ότι άδικα τους καταγγέλλει ή τους συκοφαντεί όπως ισχυρίζονται,   αλλά τον απειλούν ευθέως με το εξώδικο, και επιδιώκουν  να τον  φιμώσουν, να τον εξοντώσουν πολιτικά και να στείλουν μήνυμα με τον τρόπο αυτό προς κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή στην ασκούμενη πολιτική τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών υιοθετούν αυτή την πρακτική. Πριν λίγους μήνες, μετά από καταγγελίες από συλλογικότητα της πόλης για αυθαίρετες κατασκευές και καταλήψεις δημόσιου χώρου από επιχειρήσεις, αντί της επιλογής του ελέγχου των καταγγελιών, η δημοτική αρχή δια του κ. Καραγιάννη επέλεξε την στοχοποίηση του καταγγέλοντος, αποκαλύπτοντας το όνομά του προς τους επιχειρηματίες και υποδεικνύοντας τον ως υπαίτιο για τους επιβαλλόμενους ελέγχους.

Οι πρακτικές του εκφοβισμού, της στοχοποίησης και των εξωδίκων είναι ξένες στην πολιτική και πρακτική των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην αριστερά.  Η δημοτική αρχή της πόλης παρόλο ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή- ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται από την πολιτική της πρακτική ότι έχει προχώρηση η μετάλλαξή της……

 Δεν αντιμετωπίζονται  οι πολιτικές διαφορετικές αντιλήψεις με εξώδικα.

Αντιθέτως, μέσα από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελεύθερη ιδεολογική πάλη, τον διάλογο όσο οξύς και αν είναι, με την συμμετοχή και τον κοινωνικό έλεγχο προάγεται η δημοκρατία και η κοινωνική εξέλιξη σε θετική, προοδευτική κατεύθυνση.

Η δημόσια πολιτική κριτική, από και προς την εκάστοτε εξουσία και ο δημόσιος πολιτικός λόγος πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και σεβασμό στην διαφορετική αντίληψη του καθενός,  σε κάθε όμως περίπτωση πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν το διαφορετικό μέτρο των συνεπειών που έχουν οι πολίτες ως αποδέκτες άδικων και σκληρών πολιτικών.

Ο δημόσιος λόγος, το ύφος και το ήθος του καθενός που συμμετέχει ενεργά στα κοινά κρίνεται τελικά από την ίδια την κοινωνία, από τους πολίτες.

Υ.Γ.

Τον κ.  Δημήτρη Σουλιώτη τον γνωρίζουμε όλοι από την μεγάλη του κοινωνική προσφορά  και δράση . Είναι μεταξύ άλλων κοινωνικών και πολιτικών του δράσεων, ο δημιουργός του κοινωνικού φαρμακείου στην πόλη μας. 

Γνωρίζουμε την οξύτητα του λόγου του και το πάθος που επιδεικνύει στην δράση του. Η συμπεριφορά και ο λόγος του δεν έχουν σαν στόχο  την συκοφαντία κανενός, παρά  μόνο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων όπως αυτός τα αντιλαμβάνεται και δεν αντιμετωπίζεται με εξώδικα, που στόχο έχουν εν τέλει την πολιτική φίμωση και δίωξη.  

                                                                                              

                                                                                            ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

    Για την πληρέστερη ενημέρωση σας:

Διαβάστε ανακοίνωση  του Δημήτρη Σουλιώτη και την ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα  και το  εξώδικο των κ.κ. Κατωπόδη και Καραγιάννη.

 Η ανακοινωση του κ. Σουλίωτη 

Προς:

Τον κ. Πρωθυπουργό

Τον κ. υπουργό Εσωτερικών                                                                              Τούς κ.κ Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αλ. Τσίπρα

Τον Δήμαρχο  Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Τις Δημοτικές Παρατάξεις Βύρωνα

 

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Οι ασφαλτοστρώσεις που γίνονται σήμερα  στον Δήμο Βύρωνα αποτελούν μια απροσχημάτιστη απάτη. Όχι μόνο τα υλικά της ασφαλτόστρωσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, αλλά και το ίδιο το πάχος της ασφαλτόστρωσης ενώ θα έπρεπε να είναι 4 εκ., πουθενά δεν ξεπερνά το 1 εκ!.....

Το καθεστώς της απάτης είναι σε γνώση του Δημάρχου Κατωπόδη καθώς και των αρμόδιων αντιδημάρχων και δημοτικών υπηρεσιών και έχει ως σκοπό την καταλήστευση του μόχθου του ελληνικού λαού από τους εργολάβους και συνάμα τον «μαύρο» πλουτισμό των απατεώνων, οι οποίοι δρούνε στις γραμμές του δημοτικής αρχής Βύρωνα!

Καλούμε τον Δήμαρχο Κατωπόδη να τοποθετηθεί δημόσια για το σκάνδαλο των ασφαλτοστρώσεων.

 ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ  ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΟΥΣΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ «ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ» ;

 ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΧ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ KAI ΤΗN ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ!.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Βύρωνα είναι μια ακόμα ΠΡΑΞΗ ΩΜΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Και οι  ασφαλτοστρώσεις, των προηγούμενων ετών, πάλι επί δημαρχίας Κατωπόδη/ΣΥΡΙΖΑ και με Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών πάλι τον Μ. Καραγιάννη,  αποτέλεσαν πεδίο μεγάλης ληστείας, όπου οι απατεώνες της ασφάλτου έφαγαν ξανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις σκανδαλώδεις ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ με την συνδρομή της απραξίας της  Δημοτικής Αρχής Κατωπόδη και δημοτικών παραγόντων!

Στον Βύρωνα, η απάτη στις δημοτικές ασφαλτοστρώσεις, έχει γίνει καθεστώς και αποτελεί συνέχεια του σήριαλ εξαπάτησης του λαού του Βύρωνα επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, η οποία, όπως είναι γνωστό, είχε και τότε καταγγελθεί δημόσια, από τον υπογράφοντα, για τα ίδια σκάνδαλα στα έργα ασφαλτοστρώσεων του Βύρωνα. Τα σκάνδαλα είναι ακόμα εκεί, στην θέση τους, και μπορεί όποιος θέλει  να πάει να τα «θαυμάσει»!.....

Οι απατεώνες της αναφερόμενης δημοτικής αρχής φαίνεται να τσεπώνουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ από τις δημοτικές ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, επί σειρά ετών!.....Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι παρ’ όλα αυτά, τα προκλητικά και απροσχημάτιστα, που συμβαίνουν όλα αυτά χρόνια στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν ως υπεύθυνοι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα!..... 

Επιτροπή πολιτών έκανε έλεγχο στις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Βύρωνα και διαπίστωσε ότι όλες οι γενόμενες επιστρώσεις της ασφάλτου αντί να έχουν πάχος 4 εκ., σύμφωνα με τις συμβάσεις Δήμου – Εργολάβου, έχουν μόλις 1 εκ. (!) ή σε μερικές περιπτώσεις έχουν τον «όγκο μιας επάλειψης»!....Επίσης, οι ασφαλτοστρώσεις, γενικά, συνοδεύονται από πλήθος παραβιάσεων και κακοτεχνιών!.....Από αυτό και μόνο το γεγονός και χωρίς να αναφερόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα της ποιότητας της ασφάλτου, οι απατεώνες εργολάβοι και οι συνεργάτες τους στον Δήμο Βύρωνα, τσεπώνουν από τις ασφαλτοστρώσεις ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, τις οποίες κλέβουν από το υστέρημα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και την φτωχολογιά του ελληνικού λαού!

Καταγγέλλουμε τις απάτες των πρόσφατων ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Βύρωνα καθώς και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Κατωπόδη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μ. Καραγιάννη, και καλούμε τους έλληνες πολίτες, τις δημοτικές παρατάξεις και τον λαό του Βύρωνα, να καταδικάσουν την  ληστεία του λαϊκού μόχθου και την διεφθαρμένη πολιτική της δημοτικής αρχής Κατωπόδη. Καλούμε τον Δήμαρχο Κατωπόδη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να τοποθετηθούν δημόσια πάνω στο όργιο αυτό των παρανομιών και της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος.

Περιμένουμε από τις δημοτικές παρατάξεις να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και να φέρουν τη κλοπή του δημόσιου χρήματος όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να ζητήσουν την ποινική και διοικητική δίωξη, όσων δημοτικών παραγόντων και εργολάβων κριθούν υπεύθυνοι για το όργιο της απάτης, που έχει προσλάβει  σήμερα το έργο των ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Βύρωνα!

Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διατάξουν τον άμεσο έλεγχο των αναφερόμενων έργων και τα αρμόδια όργανα ελέγχου των οργανισμών Τ.Α να επέμβουν χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια υπηρεσία και παράγοντα, να σκύψουν πάνω στις καταγγελίες και στο πρόβλημα αυτό, να διατάξουν τις επιβαλλόμενες επιθεωρήσεις και να ασκηθούν, χωρίς καμιά καθυστέρηση, οι κατά νόμο διώξεις σε όλους τους κλέφτες και τους απατεώνες του λαϊκού μόχθου!

Για την Επιτροπή Πολιτών

Δημήτρης  Σουλιώτης

Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74

τ. δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά

Βύρωνας

13/5/2020

 

 Η ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα  και το  εξώδικο των κ.κ. Κατωπόδη και Καραγιάννη.

Τα αποτελέσματα των ποιοτικών ελέγχων για τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα

  Μετά από τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και τη λήψη 31 δειγμάτων (πλακούντων ασφαλτοσκυροδέματος) από τις ασφαλτοστρώσεις – μπετοστρώσεις,  εστάλησαν στο Δήμο Βύρωνα από το πιστοποιημένο εργαστήριο τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν για:

α) Το πάχος στρώσεων

β) Το ποσοστό ασφάλτου

γ) Τις κοκκομετρικές διαβαθμίσεις

δ) Τα  χαρακτηριστικά τους (Marshail και Rise).

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των μετρήσεων – ελέγχων οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις και μπετοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα ικανοποιούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές της μελέτης.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη που τεκμηριώνει πλήρως την ορθότητα των διαδικασιών που προηγήθηκαν στο συγκεκριμένο έργο, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία στον κ. Δ. Σουλιώτη προκειμένου να ανακαλέσει όλους τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί συμμετοχής της δημοτικής αρχής σε απάτες που αφορούν τις  ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα.

«Είμαστε ανοικτοί στην καλόπιστη κριτική όσο έντονη και επίμονη κι αν είναι, εφόσον γίνεται στο πλαίσιο της ευπρέπειας και του αλληλοσεβασμού. Δεν θα ανεχτούμε όμως, από κανέναν, την παραμικρή υπόνοια ή αμφισβήτηση σε θέματα εντιμότητας και ηθικής ακεραιότητας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

17/09/2020

Διαβάστε το εξώδικο των κ.κ. Κατωπόδη και Καραγιάννη.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

            1) Του Γρηγορίου Κατωπόδη του Θεοδώρου και της Κωνσταντίνας, Δημάρχου Βύρωνα, κατοίκου Βύρωνα, οδός αρ. με ΑΦΜ ……….. ΔΟΥ ……… και

            2) Του Μιχαήλ Καραγιάννη του Νικολάου και της Μαρίας, Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βύρωνα, κατοίκου Βύρωνα, οδός ………… αρ. …  με ΑΦΜ ……. - ΔΟΥ ……

 

ΚΑΤΑ

            Του Δημητρίου Σουλιώτη του Νικολάου κατοίκου Βύρωνα, οδός ……….. αρ.  …….

*************************************************

 

            Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τους τελευταίους 4-5 μήνες έχετε επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών με συνεχείς ανακοινώσεις, επιστολές αλλά και μαζικές αποστολές ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς πάσα κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για έργα ασφαλτοστρώσεων στο Βύρωνα, ασφαλτοστρώσεις δήθεν απάτης και απατεώνων και συμμετόχων στην απάτη με περιεχόμενο αβάσιμο, άκρως ψευδές και δυσφημιστικό για αμφότερους εξ ημών, περιεχόμενο που δεν διανοούμεθα να επαναλάβουμε στην παρούσα.

            Επειδή, ήδη από τις 25-06-2020 με δημόσια τοποθέτηση του πρώτου εξ ημών, έχουμε προβεί σε πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τους ποιοτικούς ελέγχους στις ασφαλτοστρώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη, τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο ανάδοχος του έργου με δικές του δαπάνες και παρουσία ειδικά ορισθείσας επιτροπής του Δήμου Βύρωνα για την αποκατάσταση των αστοχιών που παρατηρήθηκαν σποραδικά και προτού παραληφθεί το έργο.

            Επειδή, μετά τη λήψη και αποστολή δειγμάτων σε πιστοποιημένο εργαστήριο προς έλεγχο της ποιότητας και ορθής εφαρμογής των υλικών και προς διερεύνηση των αιτιών των τοπικών φθορών, αποκολλήσεων αδρανών υλικών αλλά και του πάχος του ασφαλτοτάπητα στο σύνολο των οδών που εκτέλεσε ο ανάδοχος, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι σε όλα δείγματα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές. Η ορισθείσα επιτροπή έχοντας διενεργήσει μακροσκοπικό έλεγχο των ίδιων δειγμάτων και αφού παρέλαβε τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου διαπίστωσε ομοίως στις 08-09-2020 ότι τα πάχη των στρώσεων κυκλοφορίας ικανοποιούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Μόνο σε δύο οδούς (Μέλητος και Θυμάτων Πολέμου) τα πάχη βρέθηκαν 4 εκατοστά (αντί 5 εκατ.) για τις οποίες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα θα ζητήσει αρμοδίως από τον ανάδοχο και κατά τις προβλεπόμενες διατάξεις την προσκόμιση σχετικής τεκμηριωμένης έκθεσης, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά. Ουδείς λοιπόν δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς επιστημονική γνώση δύναται να ελέγχει την ορθή εκτέλεση των τεχνικών εργασιών και την εφαρμογή των υλικών.

            Επειδή, εξακολουθείτε με πρόσφατη από 25-08-2020 ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αναπαράγετε τις ίδιες δήθεν καταγγελίες περί απάτης και ληστείας. Επειδή αντίθετα έχει αποδειχθεί περίτρανα με τον πλέον επιστημονικό τρόπο ότι το έργο των ασφαλτοστρώσεων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εμείς προσωπικά, όπως και οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουμε ενεργήσει νομότυπα, με εντιμότητα και με αίσθημα ευθύνης σε σχέση με το αξίωμά μας και σεβασμό απέναντι στους δημότες και κατοίκους του Βύρωνα.

            Επειδή, διαμαρτυρόμαστε για το επαίσχυντο περιεχόμενο των δήθεν “καταγγελιών” σας και την εν γένει σε βάρος μας στοχευμένη σε βαθμό εμμονής συμπεριφορά σας, σας καλούμε, ΑΜΕΣΑ από τη λήψη της παρούσας, να ανακαλέσετε τους προκλητικώς αναληθέστατους ισχυρισμούς περί συμμετοχής μας σε απάτες, που βλάπτουν καίρια την τιμή και την υπόληψή μας ως φυσικά πρόσωπα αλλά και ως δημόσια πρόσωπα.

            Άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας να προβούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια δικαστική και μη για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μας αλλά και της ηθικής μας βλάβης.

 Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον καθ’ ού προς τον οποίον απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, ο δε επιδίδων Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να αντιγράψει το σύνολο της παρούσας στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Βύρωνας, 16 Σεπτεμβρίου 2020

                                Οι εξωδίκως δηλούντες

        Γρηγόρης Κατωπόδης                              Μιχαήλ Καραγιάννης                                  

    Δήμαρχος Βύρωνα                       Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βύρωνα

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου