Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

         ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ 

                          ΣΤΑ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η συλλογικότητα «Ενάργεια» για άλλη μια φορά παρεμβαίνει με εύστοχο τρόπο και αποκαλύπτει τις αυθαιρεσίες που γίνονται στην πόλη από ορισμένους επιτηδείους, αλλά αναδεικνύει και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής απέναντι στις αυθαίρετες κατασκευές και παράνομες σταθμεύσεις στα πεζοδρόμια της πόλης. 

Εμείς  να επισημάνουμε ότι οι αυθαιρεσίες κατασκευές στην πόλη δεν περιορίζονται μόνο στην συγκεκριμένη αναφορά που αναδεικνύει η  «Ενάργεια»  με την ερώτηση της προς τον κ. Δήμαρχο.

Αλλά αφορούν  πολλά πεζοδρόμια και πλατείες, αν όχι όλα και όλες και αυτό γίνεται με την ανοχή και την συγκάλυψη της δημοτικής αρχής. 

Η αυθαιρεσία στην συμβολή των οδών Φορμίωνος, Κρυστάλλη  και Μυσίας  με την  μεταλλική κατασκευή στο πεζοδρόμιο βγάζει μάτι, δεν είναι εύκολο να την συγκαλύψει κανείς, ακόμα και  αν ήθελε.  

       



Διαβάστε την ερώτηση

               

ΠΡΟΣ  ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

 

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Της συλλογικότητα Βύρωνα με την ονομασία «Ενάργεια»

 

 

ΘΕΜΑ: «ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»

 

 Προς:

1.   Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
2.   Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Γεώργιο Πλακίδα

Κοινοποιούμενο προς:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα

 

Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως, κατά τη διάρκεια του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, της 5ης Οκτωβρίου 2020 που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, μας απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον κοινόχρηστο χώρο της συμβολής των οδών Φορμίωνος και Μυσίας τις μέρες αυτές εγκαθίσταται μια μεταλλική κατασκευή με κάθετες δοκούς. Δείτε συνημμένες φωτογραφίες 1,2,3 & 4.

 Όπως γνωρίζετε ο Συνήγορος του Πολίτη σε έκθεσή του ανέφερε:

«Με την απόφαση 3447/2007 του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι οι μόνιμες ή κινητές κατασκευές που αναπτύσσουν καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κλπ. σε κοινόχρηστους χώρους, είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, προσκρούει στο Σύνταγμα κάθε κατασκευή προστεγασμάτων και των στηριγμάτων τους, εφόσον παρέχει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τη δυνατότητα να μετατρέπουν κοινόχρηστο χώρο σε κλειστό ή ημίκλειστο, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν τέτοιες κατασκευές ή να ανακαλέσουν σχετικές άδειες, ενώ οι αρμόδιες αρχές που ανέχονται τέτοιες παρανομίες σε κοινόχρηστους χώρους μπορεί να υπέχουν ποινικές και αστικές ευθύνες».

 Ερωτάσθε:

 Η συγκεκριμένη κατασκευή προσκρούει ή όχι στην απόφαση 3447/2007 του Συμβουλίου της Επικρατείας; Υπάρχει άδεια για τη κατασκευή της;

 2η ΕΡΩΤΗΣΗ

 Σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας πεζοδρόμια και πεζόδρομοι μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που παρεμποδίζουν έως και απαγορεύουν τη διέλευση των πεζών. Δείτε τις ενδεικτικές συνημμένες φωτογραφίες από το πεζοδρόμιο της οδού Μυσίας και τον πεζόδρομο της οδού Σωκίων (μεταξύ Μυσίας και Φορμίωνος) 5, 6 & 7.

 Ερωτάσθε:

 Τι σκοπεύετε να κάνετε για τα φαινόμενα αυτά;

Θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία;

Το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα είναι υπεύθυνο για την επόπτευση για την παράνομη στάθμευση. Έχετε στείλει ποτέ κάποιο έγγραφο με το οποίο αιτήστε τη συνδρομή του στο θέμα αυτό;

 

Συλλογικότητα «Ενάργεια» , Βύρωνας  29 Σεπτεμβρίου 2020


                                                                                                          ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου