Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα διαμαρτύρονται για την πολιτική της δημοτικής αρχής.

Σταματήστε να υπογράφεται συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες και να εφαρμόζεται νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Μην βάζετε το οικονομικό κόστος πάνω από την προστασία της ζωής μας τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.   


Εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα από διαφορετικούς χώρους εργασίας πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή  την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου,  αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό  στην ασκούμενη πολιτική της.

Οι εργαζόμενοι στο πράσινο ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα του σωματείου  συγκεντρωθήκαν έξω από το  Δημαρχείο απαιτώντας από τη δημοτική αρχή  να μην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία το κλάδεμα των δέντρων.

Στην  συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την Γ. Γραμματέα του Δήμου,  η  κα Βαρουχάκη υπερασπίστηκε την πολιτική των αναθέσεων σε ιδιώτες, λέγοντας ότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να κάνει  προσλήψεις κηπουρών. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τους συνδικαλιστές που επέμεναν λέγοντας σταματήστε να υπογράφεται συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες και να εφαρμόζεται νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Και επισήμαναν ότι η υπηρεσία πρασίνου χρειάζεται, προσωπικό, αναβάθμιση και εξοπλισμό  σε μηχανήματα και έξι χρόνια δεν κάνατε τίποτα ως δημοτική αρχή.

 

Εργαζόμενες  και εργαζόμενοι στον 6ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό 

συγκεντρώθηκαν    στο Δημαρχείο θέλοντας να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι εργαζόμενος  στην τεχνική εταιρεία που εργαζόταν στο σταθμό διαγνώστηκε  με κορονοιο. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να γίνουν ΤΕΣΤ σε όλους κάτι που δεν αποδέχτηκε η δημοτική αρχή,  να γίνει απολύμανση και από την Δευτέρα που θα λειτουργήσει με παιδιά ο σταθμός, οι τεχνικές εργασίες που  χρειάζονται,  να γίνονται το απόγευμα μετά την  αποχώρηση των παιδιών και να μην μπαινοβγαίνουν τεχνίτες την ώρα της λειτουργίας του σταθμού, γιατί αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα. Ακόμη ζήτησαν να εφαρμόζονται  στην πράξη και όχι στα λόγια  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην συζήτηση με την Γραμματέα του Δήμου, αναδειχτήκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής και  οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν  χωρίς άλλη καθυστέρηση να γίνουν  ΤΕΣΤ στους εργαζόμενους. Να μην βάζετε το οικονομικό κόστος πάνω από την προστασία της ζωής μας τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.   

 Να σημειώσουμε ότι και στην πόλη του Βύρωνα εμφανίζονται καθημερινά σχεδόν κρούσματα μετά το άνοιγμα  των σχολείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Πολύ περισσότερο από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή που είναι οι υπεύθυνοι φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων.

 

                                                                                  ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου