Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή ανακοινώνουν μέτρα αλλά.........

 Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή ανακοινώνουν μέτρα αλλά δεν ενδιαφέρονται και για την εφαρμογή τους.

Γονείς και παιδιά συνωστίζονται σε κοινή είσοδο παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου στον Καρέα.

Είναι  για γέλια αν όχι και για κλάματα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το μέγεθος της μάσκας. 6 εκατομμύρια ευρώ θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, ενώ οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν κατάλληλες μάσκες τα παιδιά τους.


Τα προβλήματα των υποδομών μεγάλα.

Ο Δήμος Βύρωνα όχι μόνο τοποθέτησε ΠΡΟΚΑΤ για την στέγαση νηπιαγωγείων,  αλλά και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ορισμένα σχολεία τεχνικές εργασίες που είναι αναγκαίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Σήμερα, Τρίτη πρωί παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός παιδιών και γονιών στον 7ο  Δημοτικό Σταθμό στον Καρέα, αφού η είσοδος είναι κοινή με το νηπιαγωγείο. Η δημοτική αρχή, υπόσχεται, δεσμεύεται αλλά η ξεχωριστή είσοδος δεν έχει γίνει ακόμα, όπως και η διαμόρφωση της αυλής του παιδικού σταθμού.

Όλοι  μιλούν ότι δεν αρκεί η μια μάσκα, γιατί όμως ο Δήμος δεν εφοδιάζει με μάσκες τα σχολεία, ώστε να καλύπτονται  οι ελλείψεις που δημιουργούνται;

Θα πείτε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα

Για μια κυβέρνηση που μπορεί να εξασφαλίζει χρήματα για εξοπλισμούς, όχι όμως και για την δημόσια υγεία και παιδεία.

Για μια δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που μετασχηματίζεται όλο και πιο δεξιά, εξελίσσεται σε μακρύ  χέρι στην εφαρμογή των πολιτικών της Ν.Δ , προωθεί με συνέπεια συμβάσεις με ιδιώτες, όπως έπραξε και για την υπηρεσία πρασίνου.

 «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Αυτή την λαϊκή ρήση θυμίζει η πολιτική του Δημάρχου και εκπαιδευτικού Κατωπόδη, σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει στο Δήμο. Από την μια καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. και την ίδια στιγμή πρωτοστατεί στην εφαρμογή της. Έχει ξεχάσει προ πολλού τα όσα έλεγε από όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.



Αυτή τη δεξιά πολιτική του μετάλλαξη την βαφτίζει ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και σε όλα σχεδόν τα ζητήματα στο Δήμο. Ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις ημετέρων, συμβάσεις με ιδιώτες εργολάβους, απαξίωση των υπηρεσιών και στο τέλος η γνώριμη φράση "μπορεί και να αστοχήσαμε". Και την επομένη ημέρα πάλι τα ίδια.

Η αριστερά όταν μεταλλάσσεται σε δεξιά δεν είναι αριστερά και προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες για την απαξίωση της πολιτικής και ενισχύει, παρά τα όσα λέει, αντιδραστικές και ακροδεξιές φωνές.

Ο Δήμος και οι εργαζόμενοί του, κύριοι της δημοτικής εξουσίας, δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν είναι λάφυρο στα χέρια σας.

Η ιστοσελίδα του Δήμου για παράδειγμα, για την οποία εργάζονται μισθοδοτούμενοι από το Δήμο σύμβουλοί σας,  είναι σελίδα του  κ. Δημάρχου και  της παράταξης σας. Συνεχίζετε και αποκλείετε οποιαδήποτε άλλη φωνή δημοτικής παράταξης, σωματείων, φορέων και έχετε το πολιτικό και ηθικό θράσος να αυτοπροσδιοριζεστε  στην αριστερά, την οποία με την πολιτική σας εκθέτετε καθημερινά.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν χρέος να αναδείχνουν διαρκώς αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και επιζήμια για τους πολίτες πολιτική σας. Να την αντιπαλεύουν. Εάν θέλουν να λένε ότι είναι διαφορετικοί πρέπει και να το δείχνουν στην πράξη.

Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι το θετικό από την άσκηση της πολιτική σας. Όπως δεν έχουν να περιμένουν και από όποιους άλλους ασκούν ανάλογη με την δίκη σας πολιτική.

Χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη σε δοκιμασμένα σχήματα, σε προσωπικές πολιτικές και φιλοδοξίες και να αναζητήσουν συνθέσεις και υπερβάσεις με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Φτάνει πια με την πολιτική της ανάθεσης. Είναι η ώρα της συμμετοχής και της δράσης για την προώθηση προοδευτικών ριζοσπαστικών πολιτικών που θα εξυπηρετούν το συλλογικό συμφέρον των πολλών και των αδυνάτων.

   

                                                                          ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου