Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωτοβουλία Πολιτών της Ευρώπης: Υποστηρίξτε την!

 Υπογράφουμε  για να δοθεί Βασικό Εισόδημα άνευ όρων εισοδήματος σε όλη την Ευρώπη


          

·          


·          

 Ξεκίνησε  η προσπάθεια συλλογής ενός εκατομμυρίου υπογραφών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Aνευ Oρων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Πρόκειται για πρωτοβουλία Πολιτων που στόχο έχει  να θεσπιστεί η εισαγωγή άνευ όρων βασικού εισοδήματος σε ολόκληρη την ΕΕ, το οποίο θα διασφαλίζει την υλική επιβίωση και τη δυνατότητα κάθε ατόμου να συμμετέχει στην κοινωνία ως μέρος της οικονομικής της πολιτικής. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην ΕΕ από τις Συνθήκες.

 

Ως Βασικό Εισόδημα Ανευ Ορων θεωρείται ένα ποσό που δίνεται σε όλους - ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας, τόπου διαμονής κ.λπ., είναι εξατομικευμένο, ανεξάρτητο από την εργασιακή κατάσταση και οφείλει να εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Ειδικά στην χώρα μας, που το 30% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και η ανεργία φτάνει το 20%, το Βασικό Εισόδημα καθίσταται αναγκαίο αίτημα.

Για την χώρα μας το  έχει τεθεί ως ελάχιστο όριο η συγκέντρωση των 14.805 υπογραφών και η συλλογή τους ξεκινάει σήμερα. Υπογραφούμε  για να δοθεί  βασικό εισόδημα Ανευ Ορων εισοδήματος σε όλη την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη καμπάνια  φιλοξενείται σε επίσημη πλατφόρμα της Ε.Ε. και εφόσον συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές σε ένα χρόνο από τουλάχιστον 7 χώρες σε συγκεκριμένη ελάχιστη ποσόστωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει την πρόταση, να την επεξεργαστεί και να εκδώσει αιτιολογημένο πόρισμα.

■ 

Μπείτε στα παρακάτω λίνκ

https://europa.eu/citizens-initiative/initiatives/details/2020/000003_el


https://eci.ec.europa.eu/014/public/#/screen/home

 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου